Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Gezonde chocoladecake
- Dessert
-
6 porties
- 5g koolhydraten

Ingrediënten
- 100 gram amandelmeel
- 4 el cacaopoeder
- 3 eieren
- 125 gram boter gesmolten
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 tl stevia
- 1 handje walnoten
Instructies
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom.
- Meng de boter, eieren en stevia in een aparte kom.
- Doe alle ingrediënten door elkaar en roer goed door tot je geen droge delen meer ziet.
- Hak de walnoten grof en meng ze door het beslag.
- Vet een cakeblik in en verdeel het beslag erover.
- Bak de cake 30-40 minuten in de oven op 175 graden.
Om je vingers bij af te likken!
Deze chocoladecake is gemaakt van amandelmeel in plaats van bloem of zelfrijzend bakmeel. Wij gebruiken amandelmeel vaak als we koolhydraatarm bakken, omdat het (net als kokosmeel, lijnzaadmeel) een stuk minder koolhydraten bevat maar tegelijkertijd veel goede voedingsstoffen en goede vetten.
Daarnaast is amandelmeel glutenvrij, waardoor het ook door mensen met een glutenallergie gegeten kan worden. Kortom: het is de basis van een heerlijke chocoladecake die je met een gerust hart kunt eten. Natuurlijk niet iedere dag en ieder moment, maar gewoon zo af en toe – om het leven te vieren.
MA’s Tip: Ook zo’n zoetekauw? Ik begrijp je helemaal! Zelf ben ik gek van deze koolhydraatarme monchoutaart, maar ook deze cupcakes van worteltaart zijn favoriet. Een echte aanrader!
Ga jij vandaag van deze chocoladetaart snoepen? Laat het ons weten!

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Ook ik denk te veel cacao….vind hem ‘zoutig’ smaken…geen idee waarom en ik mis zeker een beetje zoet
Hoi Wilma, bedankt voor je feedback. Waarschijnlijk is het ook een kwestie van wennen dat de cake minder zoet is en op een andere manier gezoet wordt.
Je kunt natuurlijk altijd het beslag proeven om te testen of er nog meer stevia in moet naar jouw smaak.
Ik heb deze cake gemaakt maar er een geprakte banaan aan toegevoegd. Ik vond hem heerlijk.
Hi Jozina! Leuk om te horen 🙂
Ik denk dat er te veel cacao doorheen gaat, een schep minder is misschien al beter qua smaak. Ik heb ipv stevia er honing doorheen gedaan, ook stukjes amandelen, kokos en pure chocolade stukjes. Hij staat nu in de oven dus ben benieuwd!