Gezonde chocoladecake

Zin in een lekker toetje? Maak deze chocoladecake met walnoten! Extra lekker met wat stukjes pure chocolade door het beslag of een snufje kaneel.
  • Dessert
  • 6 porties
  • 5g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 4 el cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 125 gram boter gesmolten
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 tl stevia
  • 1 handje walnoten

Instructies

  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom.
  • Meng de boter, eieren en stevia in een aparte kom.
  • Doe alle ingrediënten door elkaar en roer goed door tot je geen droge delen meer ziet.
  • Hak de walnoten grof en meng ze door het beslag.
  • Vet een cakeblik in en verdeel het beslag erover.
  • Bak de cake 30-40 minuten in de oven op 175 graden.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Chocoladecake met walnoten
Hoeveelheid per portie
Calories 304 Calories from Fat 270
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 30g43%
Verzadigd vet 5g25%
Sodium 232mg10%
Potassium 57mg2%
Koolhydraten 5g2%
Vezels 2g8%
Suiker 1g1%
Eiwit 7g14%
Vitamine A 848IU39%
Vitamine B12 1mg36%
Calcium 62mg6%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Om je vingers bij af te likken!

Deze chocoladecake is gemaakt van amandelmeel in plaats van bloem of zelfrijzend bakmeel. Wij gebruiken amandelmeel vaak als we koolhydraatarm bakken, omdat het (net als kokosmeel, lijnzaadmeel) een stuk minder koolhydraten bevat maar tegelijkertijd veel goede voedingsstoffen en goede vetten.

Daarnaast is amandelmeel glutenvrij, waardoor het ook door mensen met een glutenallergie gegeten kan worden. Kortom: het is de basis van een heerlijke chocoladecake die je met een gerust hart kunt eten. Natuurlijk niet iedere dag en ieder moment, maar gewoon zo af en toe – om het leven te vieren.

MA’s Tip: Ook zo’n zoetekauw? Ik begrijp je helemaal! Zelf ben ik gek van deze koolhydraatarme monchoutaart, maar ook deze cupcakes van worteltaart zijn favoriet. Een echte aanrader!

Ga jij vandaag van deze chocoladetaart snoepen? Laat het ons weten!

 

 

gezonde chocoladecake met walnoten
3.91 van 182 stemmen
Print

Chocoladecake met walnoten

Zin in een lekker toetje? Maak deze chocoladecake met walnoten! Extra lekker met wat stukjes pure chocolade door het beslag of een snufje kaneel.
Gang Dessert, Tussendoortje
Keuken Hollands, Westers
Keyword amandelmeel, bevat noten, gezonde chocoladetaart, koolhydraatarm, ovengerecht, verantwoord snoepen
dieet glutenvrij, vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 6 porties
Caloriën 304 kcal

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 4 el cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 125 gram boter gesmolten
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 tl stevia
  • 1 handje walnoten

Instructies

  1. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom.

  2. Meng de boter, eieren en stevia in een aparte kom.

  3. Doe alle ingrediënten door elkaar en roer goed door tot je geen droge delen meer ziet.

  4. Hak de walnoten grof en meng ze door het beslag.

  5. Vet een cakeblik in en verdeel het beslag erover.

  6. Bak de cake 30-40 minuten in de oven op 175 graden.

Voedingswaarden
Chocoladecake met walnoten
Hoeveelheid per portie
Calories 304 Calories from Fat 270
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 30g43%
Verzadigd vet 5g25%
Sodium 232mg10%
Potassium 57mg2%
Koolhydraten 5g2%
Vezels 2g8%
Suiker 1g1%
Eiwit 7g14%
Vitamine A 848IU39%
Vitamine B12 1mg36%
Calcium 62mg6%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Boek wordt direct gratis verzonden
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Wilma

    Ook ik denk te veel cacao….vind hem ‘zoutig’ smaken…geen idee waarom en ik mis zeker een beetje zoet

    • Niels Bosman

      Hoi Wilma, bedankt voor je feedback. Waarschijnlijk is het ook een kwestie van wennen dat de cake minder zoet is en op een andere manier gezoet wordt.
      Je kunt natuurlijk altijd het beslag proeven om te testen of er nog meer stevia in moet naar jouw smaak.

  • Jozina

    Ik heb deze cake gemaakt maar er een geprakte banaan aan toegevoegd. Ik vond hem heerlijk.

    • Emmely vd Roer

      Hi Jozina! Leuk om te horen 🙂

  • Jessica

    Ik denk dat er te veel cacao doorheen gaat, een schep minder is misschien al beter qua smaak. Ik heb ipv stevia er honing doorheen gedaan, ook stukjes amandelen, kokos en pure chocolade stukjes. Hij staat nu in de oven dus ben benieuwd!

Geef een antwoord

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info