Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Afvallen met een gezond dessert van gember en meloen
- Dessert
-
1 persoon
- 25g koolhydraten

Ingrediënten
- 1 kwart meloen galia
- 2 el zwarte bessen gewassen
- 1 tl citroen sap van een
- 2 tl gember fijn gesneden
- 1 tl honing
Instructies
- Doe twee theelepels honing in een kopje.
- Snijd de gember fijn, voeg deze toe aan de honing.
- Voeg ook een theelepel citroensap toe.
- Roer het mengsel even door en laat het staan om in te trekken.
- Snijd de meloen (zoals in de snij-instructies hierboven aangegeven) in stukken.
- Doe de meloen samen met de blauwe bessen in een kom.
- Meng het fruit met de gember-honing vinaigrette.
Het helpt je met afvallen, en is een stuk lekkerder dan het rauw eten van gember.
Dessert van gember en meloen gezond?
Gember geneest, ontgift en… helpt je bij het afvallen! De gemberwortel helpt jouw lichaam bij het sneller verteren van je voedsel. Bovendien worden door zijn antioxidanten alle stoffen die je niet nodig hebt (en die ongezond zijn) uit het lichaam weggevoerd.
Gember kun je rauw eten, maar daarvoor moet je een sterke maag hebben. Gelukkig zijn er een heleboel andere manieren om deze wonder wortel in je maaltijd te verwerken. Door een paar plakjes aan kokend water toe te voegen, maak je bijvoorbeeld gemakkelijk gemberthee. Of eet gember samen met ander fruit, zoals in dit lekkere dessert!
Ons recept bevat naast gember nog veel meer super gezonde ingrediënten!
- Zwarte bessen zijn een superfood vol antioxidanten en gezonde vitaminen én mineralen
- Ook citroenen werken reinigend en zijn een powerfruit om af te vallen!
- Honing is een natuurlijke en gezonde vervanger van fabriekssuikers. Welke soort honing het beste is, lees je hier. Of je gaat voor suikervrij, en neemt genoegen met de zoete smaken van het fruit!

Meloen snijden
Als jij niet vaak meloen eet, kan het snijden van dit fruit nogal een uitdaging vormen. Met de volgende snij-tips breng jij je vingers niet in gevaar.
- Leg de meloen neer op een vlakke ondergrond waarin je goed kunt snijden. Dit kan bijvoorbeeld een houten snijplank zijn. Zorg ervoor dat je snijplank niet weg kan schuiven terwijl jij snijdt!
- Verwijder eerst het kroontje van de meloen, deze is hard en dus moeilijk om doorheen te komen. Je snijdt hem makkelijk weg met de (scherpe) punt van een klein mesje.
- Zet nu een groot mes (met dik snijblad) op de kant van de meloen waar je net het kroontje hebt verwijderd. Hier zit al een gaatje in de schil, je mes zal dus makkelijker door de schil heen snijden.
- Snijd de meloen doormidden.
- Schep met een lepel de zaadlijsten weg uit de helften. Als je dit nu al doet, kun je makkelijker sturen en gaat er minder van de lekkere zoete laag, die het dichtst tegen het fruit zelf aan zit, verloren.
- Snijd de helften van de meloen nogmaals doormidden. Je kunt dit doen door je mes op de binnenkanten (dus de kanten zonder schil) te zetten, maar je kunt ook de platte kant op de snijplank leggen en opnieuw vanaf de schil snijden. Als je een scherp mes hebt is dit geen probleem én veiliger voor je vingers!
- Om geen vruchtvlees verloren te laten gaan, snijd je de kwarten nog eens doormidden.
- Je kunt de meloen uit de hand vanuit de schil eten. Als je een plakkerige mond wilt voorkomen, maak je eerst inkepingen in het vruchtvlees (zoals op de foto) en snijd je (voorzichtig!) het fruit los van de schil. Hoewel een klein mes hier geschikter voor lijkt, snijd je met een groot mes makkelijker de hele schild in één beweging los.
- Na het verwijderen van de schil kun je het fruit nog in kleinere stukken snijden.

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.