Gebakken zalmfilet met bok choy en paprikasaus

Een mooi hoofdgerecht met bok choy en verrassende paprikasaus. Dit gerecht laat ruimte voor een voorafje of een koolhydraatarm dessert.
  • Diner
  • 1
  • 7g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 240 graden.
  • Pureer de geroosterde paprika's met de salsa in een halve minuut tot een saus. Zet apart.
  • Kies een ovenschaal, groot genoeg om de vis plat in te leggen. Plaats de olie en boter in de schaal en laat smelten in de oven. (ca. 3 minuten).
  • Breng intussen de vis op smaak met peper en zout.
  • Plaats de vis in de gesmolten boter met het vel omhoog voor ca. 15 minuten. Keer halverwege.
    Haal de gare vis uit de schaal en zet apart. Dek af met aluminium folie om warm te houden.
  • Meng de citroen zest en gehakte bok choy door de gesmolten olie en plaats de schaal opnieuw in de oven, totdat de bladeren warm en een beetje zacht zijn.
  • Hussel de bok choy nogmaals door de boter en serveer op een bord. Daarop de zalm en maak af met paprikasaus.
    Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Gebakken zalmfilets met bok choy en paprikasaus
Hoeveelheid per portie
Calories 258 Calories from Fat 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 275mg12%
Potassium 1304mg37%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 3g13%
Suiker 3g3%
Eiwit 33g66%
Vitamine A 8315IU378%
Vitamine C 118.2mg158%
Calcium 207mg21%
IJzer 2.8mg18%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Dit recept biedt bovendien ruimte voor een voorgerecht en / of een nagerecht. Zo kan je dus uitgebreid koolhydraat arm dineren.

Is zalm gezond?

  1. Hart en vaten. De gezonde vetten in vis werken regulerend voor je hartritme. Hierdoor heb je minder kans op een hartstilstand. De omega 3 waar zalm zo rijk aan is werkt cholesterol verlagend.
    Als je twee keer per week vette vis eet, kan de kans op een herseninfarct met wel 40% verminderen.
  2. Dementie. Diezelfde omega 3 werkt ontstekingsremmend. Dit is een verklaring voor de remmende werking die vis heeft op dementie.
  3. Depressie. Zalm zou zelfs helpen tegen depressie, als zijn de mening hierover verdeeld. Met onderstaand recept zit je in elk geval met een glimlach aan tafel ;-).

Omega 3 in gebakken zalmfilet

Zalm is rijk aan de nodige omega 3 vetzuren. Eet jij vanavond een flinke moot zalm, dan heb je ruim 2/3 van de wekelijkse aanbevolen hoeveelheid omega 3 binnen. Het advies om wekelijks vette vis te eten, komt dus niet uit de lucht vallen!

Naast al die gezonde vetten zijn er nog meer redenen om regelmatig zalm op tafel te zetten. Vis bevat volop eiwitten, vitaminen (A, B12 en D) en mineralen (jodium, selenium en zink).

Ma’s tip: ga bij voorkeur voor wild gevangen zalm. Zalm uit kwekerijen is niet zo fris, gezond en duurzaam.

Ben je uitgekeken op zalm? Geen probleem. Ook andere vette vissoorten helpen jou in je gezonde dieet. Wat dacht je bijvoorbeeld van haring, paling of makreel. Wil je meer informatie over een koolhydraatarm dieet? Lees het hier.

Probeer eerst eens deze topper van een zalmfilet met paprikasaus. Laat je even weten wat je ervan vind?

 

gebakken zalmfilet
3.75 van 4 stemmen
Print

Gebakken zalmfilets met bok choy en paprikasaus

Een mooi hoofdgerecht met bok choy en verrassende paprikasaus. Dit gerecht laat ruimte voor een voorafje of een koolhydraatarm dessert.

Gang Diner
Keuken Amerikaans
Keyword oven, zalm
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1
Caloriën 258 kcal

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden.

  2. Pureer de geroosterde paprika's met de salsa in een halve minuut tot een saus. Zet apart.

  3. Kies een ovenschaal, groot genoeg om de vis plat in te leggen. Plaats de olie en boter in de schaal en laat smelten in de oven. (ca. 3 minuten).

  4. Breng intussen de vis op smaak met peper en zout.

  5. Plaats de vis in de gesmolten boter met het vel omhoog voor ca. 15 minuten. Keer halverwege.

    Haal de gare vis uit de schaal en zet apart. Dek af met aluminium folie om warm te houden.

  6. Meng de citroen zest en gehakte bok choy door de gesmolten olie en plaats de schaal opnieuw in de oven, totdat de bladeren warm en een beetje zacht zijn.

  7. Hussel de bok choy nogmaals door de boter en serveer op een bord. Daarop de zalm en maak af met paprikasaus.

    Eet smakelijk!

Voedingswaarden
Gebakken zalmfilets met bok choy en paprikasaus
Hoeveelheid per portie
Calories 258 Calories from Fat 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 11g16%
Verzadigd vet 2g10%
Sodium 275mg12%
Potassium 1304mg37%
Koolhydraten 7g3%
Vezels 3g13%
Suiker 3g3%
Eiwit 33g66%
Vitamine A 8315IU378%
Vitamine C 118.2mg158%
Calcium 207mg21%
IJzer 2.8mg18%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info