SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Proef de zomer op je lepel!
Rate dit recept
Bedankt voor je rating!
We geloven het zelf bijna ook niet. Zo veel smaak met slechts twee handelingen. Deze zomerse gazpacho is een koolhydraatarme topper.
De Gazpacho waar we vandaag de dag bekend mee zijn komt uit het warme zuiden van Spanje, Andalusië. Daar kunnen de temperaturen in de zomer tot wel 36°C op lopen. Niet bepaald een klimaat waarbij je vaak warm wil eten en een lange tijd boven het fornuis wil staan zweten.
Gazpacho is dus van oudsher populair omdat je niet hoefde te koken en omdat het handig gebruik maakte van stukjes oud brood. Het brood werd samen met knoflook, tomaten, olijfolie en zout fijngestampt. Met de toevoeging van water werd het een soep.
Maar hoe zijn ze in Andalusië op het idee gekomen van deze koude soep? Dan kom je toch terecht bij de Italianen. De Romeinen zouden dit idee naar Spanje mee hebben genomen in de eerste decennia AD, dus ongeveer 2000 jaar geleden.
Of het nou Spaans of Italiaans is, deze koolhydraatarme versie van Makkelijke Afvallen is een zomers smaakfestijn.
Om de bindende romigheid van oud brood na te bootsen, gebruiken we in dit recept avocado.
Avocado’s bevatten bijna geen suiker en zijn koolhydraatarm. Yes! Daarnaast bevatten ze veel voedingsvezels, dus geven ze je een vol gevoel en zijn ze goed voor de spijsvertering. Ze bevatten ook betacaroteen; oftewel, het stofje dat ervoor zorgt dat de Vitamine A in je lichaam haar werk kan doen en je huid en haar gezond houdt.
Geduld is een schone zaak. De smaak van deze gazpacho ontwikkelt zich langzaam maar zeker, en wij adviseren dan ook om de koude soep minstens een halve dag in de koelkast te laten staan. Picknick gepland ’s middags? Maak dan ’s ochtends de gazpacho al.
De gazpacho blijft ongeveer twee dagen goed in de koelkast.
Deze Spaanse Gazpacho staat binnen twee handelingen op tafel. Dit recept voor koude soep is zó makkelijk, zó zomers, en zó gezond. Romig en tóch koolhydraatarm.
Pureer alle ingrediënten tot een egaal geheel.
Laat de soep in de koelkast rusten, minstens een uur, maar het liefst een halve dag. De verschillende smaken zullen zich hierdoor mooi ontwikkelen. Serveer met een paar druppels olijfolie.
Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.
Niks leukers (en gezonder) dan een Mexicaans taco bowl met gehakt en halloumi kaas.
Gezonde romige champignonsoep lekker voor op een herfstmiddag
Makkelijke romige broccolisoep die snel klaar is en heerlijk om te eten
Boost je dag met deze lekkere kiwi-smoothie met…
Romige avocado-banaan smoothie met een lekker spicy tintje
Glutenvrije taart, voor de liefhebbers. Gemaakt met spinazie en avocado.
Deze gezonde pompoensoep is binnen no-time klaar om te eten
Bloemkoolsoep hoeft niet altijd in combinatie met kerrie of…
Pittige pompoensoep is makkelijk te maken en oh zo lekker!
Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
Mensen gingen je voor
Koolhydraatarme Recepten
Tips & Snacks
Afslank Garantie (geld terug)
Eet jij nog steeds teveel koolhydraten?
Download GRATIS Afslank Recepten ->
Ontdek wat je moet eten om gezond af te vallen.
Vul je naam in en krijg een gratis
weekmenu uit het NIEUWE
Blijvend Slank Programma
SUCCES!
De boodschappenlijst staat binnen 10 minuten in je inbox.
>>> Bekijk in de tussentijd deze speciale verrassing!
Super. Vul je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot het Koolhydraatarm 7 Dagen Probeerplan
(Het is 100% gratis en privé)
Vul hieronder je naam en e-mail in en krijg direct GRATIS toegang tot de 10 afslank recepten...
(Het is 100% gratis en privé)
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.