4

Makkelijke Spaanse Gazpacho met Komkommer en Avocado

Deze Spaanse Gazpacho staat binnen twee handelingen op tafel. Dit recept voor koude soep is zó makkelijk, zó zomers, en zó gezond. Romig en tóch koolhydraatarm.
  • Lunch
  • 1 portie
  • 17g koolhydraten

Proef de zomer op je lepel!

Ingrediënten

  • 215 gr tomaten
  • 50 gr groene paprika
  • ¼ teentje knoflook
  • 50 gr avocado (ongeveer een kwart)
  • 60 gr komkommer
  • 1 tl sherry azijn
  • zout (1 mespuntje of maximaal 0,4 gram)
  • gerookte paprikapoeder (1 mespuntje of maximaal 0,4 gram)

Instructies

  • Pureer alle ingrediënten tot een egaal geheel.
  • Laat de soep in de koelkast rusten, minstens een uur, maar het liefst een halve dag. De verschillende smaken zullen zich hierdoor mooi ontwikkelen. Serveer met een paar druppels olijfolie.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Spaanse Gazpacho met Komkommer en Avocado
Amount Per Serving
Calorieën 138 Calorieën uit vet 72
% Daily Value*
Vet 8g11%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 172mg7%
Potassium 932mg27%
Koolhydraten 17g7%
Vezels 7g29%
Suiker 8g9%
Eiwit 4g8%
Vitamine A 2289IU104%
Vitamine C 77mg103%
Calcium 42mg4%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

We geloven het zelf bijna ook niet. Zo veel smaak met slechts twee handelingen. Deze zomerse gazpacho is een koolhydraatarme topper.

Is gazpacho met tomaten Italiaans of Spaans?

De Gazpacho waar we vandaag de dag bekend mee zijn komt uit het warme zuiden van Spanje, Andalusië. Daar kunnen de temperaturen in de zomer tot wel 36°C op lopen. Niet bepaald een klimaat waarbij je vaak warm wil eten en een lange tijd boven het fornuis wil staan zweten.

Gazpacho is dus van oudsher populair omdat je niet hoefde te koken en omdat het handig gebruik maakte van stukjes oud brood. Het brood werd samen met knoflook, tomaten, olijfolie en zout fijngestampt. Met de toevoeging van water werd het een soep.

Maar hoe zijn ze in Andalusië op het idee gekomen van deze koude soep? Dan kom je toch terecht bij de Italianen. De Romeinen zouden dit idee naar Spanje mee hebben genomen in de eerste decennia AD, dus ongeveer 2000 jaar geleden.

Of het nou Spaans of Italiaans is, deze koolhydraatarme versie van Makkelijke Afvallen is een zomers smaakfestijn.

Waarom gebruik je in koolhydraatarme gazpacho avocado?

 Om de bindende romigheid van oud brood na te bootsen, gebruiken we in dit recept avocado.

Avocado’s bevatten bijna geen suiker en zijn koolhydraatarm. Yes! Daarnaast bevatten ze veel voedingsvezels, dus geven ze je een vol gevoel en zijn ze goed voor de spijsvertering. Ze bevatten ook betacaroteen; oftewel, het stofje dat ervoor zorgt dat de Vitamine A in je lichaam haar werk kan doen en je huid en haar gezond houdt.

Hoelang blijft deze gezonde gazpacho goed?

Geduld is een schone zaak. De smaak van deze gazpacho ontwikkelt zich langzaam maar zeker, en wij adviseren dan ook om de koude soep minstens een halve dag in de koelkast te laten staan. Picknick gepland ’s middags? Maak dan ’s ochtends de gazpacho al.

De gazpacho blijft ongeveer twee dagen goed in de koelkast.

 

Gezonde Koolhydraatarme Gazpacho met avocado, knoflook en olijfolie
4 van 4 stemmen
Print

Spaanse Gazpacho met Komkommer en Avocado

Deze Spaanse Gazpacho staat binnen twee handelingen op tafel. Dit recept voor koude soep is zó makkelijk, zó zomers, en zó gezond. Romig en tóch koolhydraatarm.

Gang Lunch
Keuken Spaans
Keyword avocado, koolhydraatarme lunch, soep
dieet koolhydraatarm
tijd <10 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 portie
Caloriën 138 kcal

Ingrediënten

  • 215 gr tomaten
  • 50 gr groene paprika
  • ¼ teentje knoflook
  • 50 gr avocado (ongeveer een kwart)
  • 60 gr komkommer
  • 1 tl sherry azijn
  • zout (1 mespuntje of maximaal 0,4 gram)
  • gerookte paprikapoeder (1 mespuntje of maximaal 0,4 gram)

Instructies

  1. Pureer alle ingrediënten tot een egaal geheel.

  2. Laat de soep in de koelkast rusten, minstens een uur, maar het liefst een halve dag. De verschillende smaken zullen zich hierdoor mooi ontwikkelen. Serveer met een paar druppels olijfolie.

Nutrition Facts
Spaanse Gazpacho met Komkommer en Avocado
Amount Per Serving
Calorieën 138 Calorieën uit vet 72
% Daily Value*
Vet 8g11%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 172mg7%
Potassium 932mg27%
Koolhydraten 17g7%
Vezels 7g29%
Suiker 8g9%
Eiwit 4g8%
Vitamine A 2289IU104%
Vitamine C 77mg103%
Calcium 42mg4%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Ontdek ook onze weekmenu’s!
koolhydraatarm 50 dagen dieet programma

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info