Zelf frozen yoghurt maken?
- Dessert
-
1 persoon
- 15g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 gram bevroren fruit
- 200 gram yoghurt
- toppings naar keuze
Instructies
- Doe het bevroren fruit en de yoghurt in een blender en mix tot een romige massa.
- Versier met de toppings.
Voedingswaarden
Tips
Zelf frozen yoghurt maken
Frozen yoghurt is een dessert en een heerlijke verwennerij. Het wordt gemaakt van melk en yoghurt in plaats van room. Het lijkt op gewoon roomijs, maar heeft een frissere smaak door de yoghurt. Het is niet per se ‘gezonder’ dan gewoon ijs, omdat er door fabrikanten vaak vrij veel suikers aan toegevoegd worden.
MA’s Tip: Heb jij binnenkort een gezellig avondje met vrienden of familie gepland en heb je inspiratie nodig voor gezonde snacks? Bekijk dan eens mijn 23 lekkerste Koolhydraatarme Lekkernijen! Leuke ideeën die je snel op tafel zet.
Kies je topping
Maar aan onze frozen yoghurt hebben we niets anders toegevoegd dan yoghurt en bevroren fruit! Je zou dit recept dus zelfs als ontbijt kunnen maken. Vul het recept helemaal zelf in. Kies bijvoorbeeld voor bevroren rood fruit, bananen of bessen, en natuurlijk niet te vergeten: lekkere toppings! Wij geven hieronder een aantal voorbeelden van gezonde toppings, maar je kan vrijwel alles toevoegen wat je zelf lekker vindt en wat gezond is! Staat jouw favoriet er niet bij? Laat ons jouw geheim weten!
Een aantal gezonde toppings zijn:
- Granola
- Kleine stukje pure chocolade
- Vers fruit
- Noten
- Klein beetje honing en kaneel
- Kokos
- Lijnzaad
- Gedroogd fruit

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?
Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00
-
1200+
Leden en ervaringen
-
52
Elke week een nieuw weekmenu
-
566+
Berichten per week
-
1368+
Reacties per week
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.