2

Crêpes Basisrecept | Koolhydraatarm recept met Zomerfruit

Verwen jezelf met deze heerlijke zoete Franse crêpes. Heel gemakkelijk zelf te maken en koolhydraatarm, met kokosmeel in plaats van bloem en een zomerse fruit topping.
  • Dessert
  • 3 crêpes
  • 27g koolhydraten

Een heerlijk zomers toetje

Ingrediënten

  • 3 stuks eieren
  • 90 gr melk
  • tl vanillepoeder (ongeveer een mespuntje)
  • 30 gr kokosmeel
  • 1 tl boter
  • el vanille hangop
  • el bevroren frambozen ontdooid

Instructies

  • Meng de eieren, melk en vanille. Voeg het kokosmeel toe en meng tot een egaal beslag. Laat het een minuutje rusten en indikken. Meng het daarna nog een keer goed door.
  • Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur. Warm 1/3 van de boter op in de pan en zorg dat het de hele koekenpan bestrijkt. Giet 1/3 van de crêpe-mix in het midden met de pan en strijk uit, zo nodig met een spatel.
  • Bak de crêpe in ongeveer 2-3 minuten goudbruin. Draai om en gebruik daarbij 1 of 2 spatels. Deze crêpes zijn veel fragieler dan normale pannenkoeken en crêpes, dus voorzichtig! Bak de andere kant 30 seconden. Laat de crêpe uit de pan op een bord glijden.
  • Bak de volgende twee crêpes. Serveer elke dichtgevouwen crêpe met een halve eetlepel vanille hangop en een halve eetlepel framboos.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Basisrecept voor Koolhydraatarme Crêpes met Zomerfruit
Amount Per Serving
Calorieën 503 Calorieën uit vet 270
% Daily Value*
Vet 30g43%
Verzadigd vet 15g75%
Sodium 402mg17%
Potassium 435mg12%
Koolhydraten 27g10%
Vezels 12g50%
Suiker 9g10%
Eiwit 33g66%
Vitamine A 1251IU57%
Vitamine B12 3mg107%
Vitamine C 6mg8%
Calcium 234mg23%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Crêpes zijn een traditionele Franse lekkernij. Wij leggen je precies uit wat er inzit en geven je nog eens drie creatieve ideeën voor het zomerse beleggen van crêpes. Oelala…

Wat zijn crêpes?

Crêpes komen van oorsprong uit Frankrijk. Daar worden ze als street food verkocht. Op vele straathoeken in Parijs kun je een crêpe bestellen, die wordt belegd met bijvoorbeeld chocolade en fruit. Crêpes worden zo dun uitgestreken en gebakken, dat je er, naar zeggen, een krant doorheen kan lezen.

Dat is naar alle waarschijnlijkheid een Franse krant, want de Nederlandse krant konden we door deze crêpes van ons niet lezen. Zulke flinterdunne crêpes zijn dan ook voorbehouden aan professionele koks, dus wij thuiskoks maken als het ware dunne pannenkoeken.

Wat is het verschil tussen een crêpe en een pannenkoek?

Een crêpe is een Franse naam voor dunne pannekoek. Veel verschil zit er tussen het recept voor een crêpe en het recept voor een pannenkoek niet, alhoewel over het algemeen de Franse variant zoet belegd is en wij hier nogal van een hartige pannenkoek houden, met kaas en spek bijvoorbeeld.

Hoe maak je koolhydraatarme crêpes?

Net zoals pannenkoeken-beslag bestaat het beslag van crêpes uit bloem, eieren en melk. Om een koolhydraatarme crêpe te maken, hebben we de bloem vervangen met kokosmeel.

Kokosmeel is hét alternatief voor bloem in baksels. Zo hebben het al wel eens eerder gebruikt om pepernoten te bakken en wentelteefjes te maken. Eigenlijk is het geen meel, maar kokosrasp zo fijn vermalen dat het de textuur van traditionele meel aanneemt. Doordat het geen echt meel is en dus ook geen gluten bevat reageert het ook anders als het wordt gebakken. Vandaar dat deze crêpes over het algemeen wat fragieler zijn. Voorzichtig dus met het omdraaien!

Daarentegen bevat kokosmeel wel heel veel gezonde vezels en is het heel goed voor de stoelgang. Last van verstopping?  Een lepeltje kokosmeel in je dagelijkse smoothie doet wonderen.

Waarmee beleggen?

In dit recept maken we gebruik van heerlijk frisse vanille hangop en frambozen. Maar ook de volgende toppings toveren jouw crêpe om tot een smuldessert:

  • Een halve eetlepel mascarpone en een theelepel pistachenoten. Extra lekker als je de pistachenoten van tevoren ongeveer 10 minuten in de oven roostert.
  • Bestrijk voordat je de crêpes dichtvouwt de binnenkant met gepureerde banaan (een halve banaan per crêpe) en bestrooi daarna met geroosterde pecannoten. Heerlijk!

Gezond recept voor Crêpes Suzette

Dit is een gezonde en minder vette versie van de beroemde Crêpes Suzette:

  • Beleg je pannenkoekje met een halve eetlepel crème fraîche en een halve sinaasappel in partjes.

 

Franse crepe met romige hangop en zoute frambozen als dessert
5 van 2 stemmen
Print

Basisrecept voor Koolhydraatarme Crêpes met Zomerfruit

Verwen jezelf met deze heerlijke zoete Franse crêpes. Heel gemakkelijk zelf te maken en koolhydraatarm, met kokosmeel in plaats van bloem en een zomerse fruit topping.

Gang Dessert
Keuken Frans
Keyword fruit, gezond toetje, koolhydraatarm toetje
dieet koolhydraatarm, suikervrij
tijd <20 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 3 crêpes
Caloriën 503 kcal

Ingrediënten

  • 3 stuks eieren
  • 90 gr melk
  • tl vanillepoeder (ongeveer een mespuntje)
  • 30 gr kokosmeel
  • 1 tl boter
  • el vanille hangop
  • el bevroren frambozen ontdooid

Instructies

  1. Meng de eieren, melk en vanille. Voeg het kokosmeel toe en meng tot een egaal beslag. Laat het een minuutje rusten en indikken. Meng het daarna nog een keer goed door.

  2. Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur. Warm 1/3 van de boter op in de pan en zorg dat het de hele koekenpan bestrijkt. Giet 1/3 van de crêpe-mix in het midden met de pan en strijk uit, zo nodig met een spatel.

  3. Bak de crêpe in ongeveer 2-3 minuten goudbruin. Draai om en gebruik daarbij 1 of 2 spatels. Deze crêpes zijn veel fragieler dan normale pannenkoeken en crêpes, dus voorzichtig! Bak de andere kant 30 seconden. Laat de crêpe uit de pan op een bord glijden.

  4. Bak de volgende twee crêpes. Serveer elke dichtgevouwen crêpe met een halve eetlepel vanille hangop en een halve eetlepel framboos.

Nutrition Facts
Basisrecept voor Koolhydraatarme Crêpes met Zomerfruit
Amount Per Serving
Calorieën 503 Calorieën uit vet 270
% Daily Value*
Vet 30g43%
Verzadigd vet 15g75%
Sodium 402mg17%
Potassium 435mg12%
Koolhydraten 27g10%
Vezels 12g50%
Suiker 9g10%
Eiwit 33g66%
Vitamine A 1251IU57%
Vitamine B12 3mg107%
Vitamine C 6mg8%
Calcium 234mg23%
IJzer 3mg19%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Niels Bosman is de auteur van boek ‘Koolhydraatarm 50 Dagen Programma’. Hij is de oprichter en eigenaar van Makkelijkafvallen.nl. Zijn methode, waarin koolhydraatarm eten centraal staat, heeft al meer dan 99.000 mensen met overgewicht geholpen met afvallen. Voor zijn website verzamelt hij voedzame en koolhydraatarme recepten.

Niels is een coach met een passie voor positieve energie. Hij onderzoekt hoe je eenvoudig een gezonde levensstijl kan toepassen. Daarvoor vertaalt hij wetenschappelijke kennis naar praktische tips.

Hij motiveert je bij de transformatie naar een slank, gezond en gelukkig leven.

 

Ontdek ook onze weekmenu’s!
koolhydraatarm 50 dagen dieet programma

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info