Chinese kip met gember

Ben je gek op gember? Dan hebben we goed nieuws voor je! Dit overheerlijke Chinese recpept bevat kip en - uiteraard- gember! Ik vind dit een geweldige combinatie en had het veel eerder moeten proberen. Wat is jouw favoriete recept met gember?
  • Diner
  • 1 persoon
  • 25g koolhydraten
Chinese kip met gember 25g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 180 gram bloemkoolrijst
  • 75 gram bosui
  • 50 gram zwarte bonen
  • 75 gram rode paprika
  • 0,5 gemberbol
  • 1 el gembersiroop
  • 150 gram kipfilet
  • 0,5 teentje knoflook
  • 0,5 el olijfolie
  • snufje sambal naar smaak
  • 1 el sojasaus

Instructies

  • Hak de knoflook en het gemberbolletje fijn. Doe de knoflook en gember in een kom en voeg de olijfolie toe.
  • Voeg vervolgens de sojasaus en gembersiroop toe en meng geheel tot een marinade. Snijd ondertussen de kip in blokjes en voeg deze toe aan de marinade. 
  • Wok het geheel samen totdat de kip mooi bruin is. Snijd odertussen de paprika in blokjes en spoel de zwarte bonen af. Voeg beide ingrediënten toe aan de kip zodra deze gaar is.
  • Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en voeg het overgrote deel toe aan de kip en houd een klein beetje achter. Haal de wok van het vuur en voeg de bloemkoolrijst toe. Hussel het geheel goed door elkaar.
  • Garneer met de rest van de bosui en sambal. Eetsmakelijk! 
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Chinees recept met gember en kip
Hoeveelheid per portie
Calories 338 Calories from Fat 45
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 5g7%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 300mg13%
Potassium 1635mg47%
Koolhydraten 25g10%
Vezels 11g46%
Suiker 8g9%
Eiwit 42g84%
Vitamine A 3095IU141%
Vitamine C 198.4mg265%
Calcium 107mg11%
IJzer 3.8mg24%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Chinese kip met gember

Veel mensen vinden gember te heftig van smaak en zijn de specerij liever kwijt dan rijk. Ik was ook zo iemand, die dranken als gemberthee of ginger beer echt niet kon verdragen. Maar geloof mij als ik zeg dat ik het heb leren eten en drinken. Ik kan niet zonder en probeer zo veel mogelijk dingen uit met dit kruid. Echt een aanrader!

Dit is waarom je elke dag gember moet eten

En naast dat de smaak na verloop van tijd went (en bijzonder lekker wordt), is gember ontzettend goed voor je. Dit is waarom:

  • maakt je minder misselijk
  • vermindert pijn bij artrose
  • is goed voor mensen met diabetes
  • verlaagt cholesterol
  • beschermt tegen infecties

Om van de gezondheidsvoordelen van de specerij te profiteren kan je een verse variant, poeder, extracten of oliën gebruiken. Ook is het gezondheidswonder in capsules verkrijgbaar!

Zoek jij meer inspiratie voor internationale, verantwoorde maaltijden? Wij verzamelden de lekkerste koolhydraatarme ontbijtjes, lunchgerechten en hoofdmaaltijden in ons Koolhydraatarm 50-dagen programma! Dat is 50 dagen lang onbezorgd genieten (inclusief handige boodschappenlijstjes!).

 

 

Chinese kip met gember
4.29 van 7 stemmen
Print

Chinees recept met gember en kip

Ben je gek op gember? Dan hebben we goed nieuws voor je! Dit overheerlijke Chinese recpept bevat kip en - uiteraard- gember! Ik vind dit een geweldige combinatie en had het veel eerder moeten proberen. Wat is jouw favoriete recept met gember?

Gang Diner
Keuken chinees
Keyword bloemkoolrijst, gember, kipgerecht, koolhydraatarm
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 338 kcal

Ingrediënten

  • 180 gram bloemkoolrijst
  • 75 gram bosui
  • 50 gram zwarte bonen
  • 75 gram rode paprika
  • 0,5 gemberbol
  • 1 el gembersiroop
  • 150 gram kipfilet
  • 0,5 teentje knoflook
  • 0,5 el olijfolie
  • snufje sambal naar smaak
  • 1 el sojasaus

Instructies

  1. Hak de knoflook en het gemberbolletje fijn. Doe de knoflook en gember in een kom en voeg de olijfolie toe.

  2. Voeg vervolgens de sojasaus en gembersiroop toe en meng geheel tot een marinade. Snijd ondertussen de kip in blokjes en voeg deze toe aan de marinade. 

  3. Wok het geheel samen totdat de kip mooi bruin is. Snijd odertussen de paprika in blokjes en spoel de zwarte bonen af. Voeg beide ingrediënten toe aan de kip zodra deze gaar is.

  4. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en voeg het overgrote deel toe aan de kip en houd een klein beetje achter. Haal de wok van het vuur en voeg de bloemkoolrijst toe. Hussel het geheel goed door elkaar.

  5. Garneer met de rest van de bosui en sambal. Eetsmakelijk! 

Voedingswaarden
Chinees recept met gember en kip
Hoeveelheid per portie
Calories 338 Calories from Fat 45
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 5g7%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 300mg13%
Potassium 1635mg47%
Koolhydraten 25g10%
Vezels 11g46%
Suiker 8g9%
Eiwit 42g84%
Vitamine A 3095IU141%
Vitamine C 198.4mg265%
Calcium 107mg11%
IJzer 3.8mg24%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info