Bloemkoolschotel uit de oven

Een lekker vegetarisch recept die je zo op tafel hebt staan. In deze bloemkoolschotel zit een verzameling heerlijke en gezonde groenten. Een verantwoorde keuze dus! 
  • Diner
  • 2 personen
  • 19g koolhydraten

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes.
  • Was vervolgens de courgette en snijd in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm. 
  • Haal de schil van de bieten en snijd ook in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm. 
  • Haal ook de schil van de ui en snijd in kleine stukjes.
  • Kook de bloemkool in heet water tot de roosjes beetgaar zijn. 
  • Neem een ovenschaal en verdeel hier de groentes over. 
  • Besprenkel rijkelijk met olijfolie en breng op smaak met oregano, zout en peper. 
  • Hussel alles goed door elkaar, zodat de kruiden en olijfolie goed verspreid is.
  • Doe de ovenschaal 20 minuten in de oven.
  • Bestrooi de bloemkoolschotel 5 minuten voor tijd met de Parmezaanse kaas.
  • Serveer met de verse koriander. 

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Bloemkoolschotel uit de oven
Amount Per Serving
Calorieën 100 Calorieën uit vet 18
% Daily Value*
Vet 2g3%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 323mg14%
Potassium 864mg25%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 6g25%
Suiker 11g12%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 195IU9%
Vitamine C 84.1mg112%
Calcium 79mg8%
IJzer 1.6mg10%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Groenteschotel met bloemkool

Zin in een vegetarisch recept? Met deze bloemkoolschotel met ui, courgette en rode bieten heb je aan vitaminen geen tekort! Een lekker allegaartje van gezonde, maar vooral ook smakelijke groenten. Heb je een van de groenten niet in huis of lust je ze helemaal niet? Neem dan een andere lekkere groente. Wortel bijvoorbeeld, of aubergine.

Bloemkoolschotel uit de oven

Het grote voordeel van deze bloemkoolschotel is dat het een eenpansgerecht is en zó klaar. Je hoeft alleen de bloemkool kort voor te koken. Dit zorgt ervoor dat de roosjes niet helemaal rauw zijn als je de bloemkoolschotel uit de oven haalt. De overige groenten (bieten, courgette) snijd je zo fijn, dat deze vanzelf gaar worden in de oven.

Merk je dat de groenten toch niet helemaal zacht zijn of houd je niet van beetgaar? Doe de schotel dan nog iets langer in de oven. Wacht dan wel even met de kaas, anders kan deze gaan verbranden. En dat is niet de bedoeling!

Wil jij jouw eetpatroon voorgoed veranderen? Nooit meer twijfelen wat je in de supermarkt kunt kopen voor een gezonde maaltijd? Bekijk hier mijn Koolhydraatarm 50-dagen Programma. Weekmenu’s voor 50 dagen inclusief tips en boodschappenlijstjes!

 

0 van 0 stemmen
Print

Bloemkoolschotel uit de oven

Een lekker vegetarisch recept die je zo op tafel hebt staan. In deze bloemkoolschotel zit een verzameling heerlijke en gezonde groenten. Een verantwoorde keuze dus! 

Gang Diner
Keuken Hollands
Keyword groenten uit de oven, koolhydraatarm, ovengerecht, snelgerecht
dieet glutenvrij, vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 12 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 32 minuten
Porties 2 personen
Caloriën 100 kcal

Ingrediënten

  • 2 bieten
  • 1/2 ui
  • 1/2 bloemkool
  • 1 el oregano
  • 1 peper en zout
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 koriander vers
  • 1 olijfolie extra virgin
  • 0.5 courgette

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes.

  3. Was vervolgens de courgette en snijd in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm. 

  4. Haal de schil van de bieten en snijd ook in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm. 

  5. Haal ook de schil van de ui en snijd in kleine stukjes.

  6. Kook de bloemkool in heet water tot de roosjes beetgaar zijn. 

  7. Neem een ovenschaal en verdeel hier de groentes over. 

  8. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en breng op smaak met oregano, zout en peper. 

  9. Hussel alles goed door elkaar, zodat de kruiden en olijfolie goed verspreid is.

  10. Doe de ovenschaal 20 minuten in de oven.

  11. Bestrooi de bloemkoolschotel 5 minuten voor tijd met de Parmezaanse kaas.

  12. Serveer met de verse koriander. 

Nutrition Facts
Bloemkoolschotel uit de oven
Amount Per Serving
Calorieën 100 Calorieën uit vet 18
% Daily Value*
Vet 2g3%
Verzadigd vet 1g5%
Sodium 323mg14%
Potassium 864mg25%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 6g25%
Suiker 11g12%
Eiwit 5g10%
Vitamine A 195IU9%
Vitamine C 84.1mg112%
Calcium 79mg8%
IJzer 1.6mg10%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1