Tips
Wie een koolhydraatarm dieet volgt, komt bij een BBQ prima aan de beurt. Vlees en vis bevatten immers geen koolhydraten. En omdat jij de gepofte aardappel links hebt laten liggen is er ruimte voor een BBQ toetje!
Steel de show met dit dessert recept
Dit recept is klaar voordat de tafel is afgeruimd. Dus is de gril nog heet? Grijp je kans!
Ren naar binnen, halveer een paar perziken en wip de pit eruit. Met een lepel of een kwast smeer je de platte kant van de perzik in met honing. Zo, het meeste werk is nu gedaan!
Bij de gril schraap je de laatste gloeiende kolen bij elkaar en blaas het aan. Leg nu de halve perzik op het rooster en schoei een streepjes patroon. Meesterlijk!
Op de perzik schep je nu een lepel kefir hangop. Nu wordt het leuk. Met de honing maak je een artistieke kriebel over en rond het dessert, jouw handtekening op de avond. Voor de show en de bite maak je het af met amandelschaafsel en een snufje kaneel. 5 minuten? Stop de tijd!
Toetje met kefir of hangop?
Dit BBQ toetje is een snel dessert om te maken omdat je tegenwoordig prima kefir in de supermarkt koopt. Voor iets meer umpf op schotel kies je voor de hangop variant. Ekoplaza verkoopt dit.
Ben jij de trotse eigenaar van je eigen kefir cultuur, dan kan je ook je eigen hangop maken. In een theedoek laat je de kefir 12 tot 24 uur uitlekken. Er ontstaat dan een stevige substantie.
Weet nog nog niet precies wat kefir is en welke verschillende soorten er zijn (en hoe je dit thuis zelf kan maken)? Lees dan verder in dit artikel over kefir.
Ma wenst je nog mooie zomeravonden dit jaar en eet smakelijk!
Rate dit recept
Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.