9

Basis recept om de lekkerste soesjes te maken!

Deze soesjes zijn om te snoepen. Ook binnen jouw koolhydraatarme dieet mag je ze best af en toe eens eten!
  • Dessert
  • 15 soesjes

Ingrediënten

  • 4 eiwit van medium eieren
  • 250 ml slagroom minder vet
  • 2 tl vanille extract
  • 2 tl ahoornsiroop
  • 1 tl bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Scheid het eiwit van het eigeel en doe het eiwit in een kom, het eigeel gebruiken we niet in dit recept. Voeg de helft van het vanille aroma, het bakpoeder en 1tl ahornsiroop toe en klop stijf met een mixer. Dit is je soesjes beslag.
  • Schept met een lepel 15 bolletjes uit je beslag en leg deze op de bakplaat.
  • Bak de soesjes in 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Kijk af en toe even om een hoekje, soesjes kunnen nog weleens verbranden en dit wil je natuurlijk niet!
  • Als je soesjes in de oven staan kun je de vulling gaan maken. Doe de slagroom samen met 1tl vanille extract en 1tl honing in een kom en klop dit (met de hand of met een mixer) tot een mooie room ontstaat.
  • Als je een spuitzak hebt is het handig de room hierin te doen zodat je het straks makkelijk in de soesjes kunt spuiten.Als je deze niet hebt kun je dit ook met een lepel doen, je houdt dan de slagroom in de kom.
  • Leg de spuitzak of de kom met slagroom in de koelkast.
  • Als de soesjes klaar zijn haal je deze uit de oven en laat je ze goed afkoelen.
  • Maak als de soesjes afgekoeld zijn met een mes een klein gaatje onderin elk soesje en vul ze door dit gaatje met de slagroom. Doe ze niet te vol, dan kun je het uitgesneden rondje weer terug plakken aan de onderkant van je soesje.
    Garneer eventueel met wat poedersuiker.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Recept voor koolhydraatarme slagroomsoesjes
Amount Per Serving
Calorieën 62 Calorieën uit vet 54
% Daily Value*
Vet 6g9%
Verzadigd vet 3g15%
Sodium 37mg2%
Potassium 25mg1%
Eiwit 1g2%
Vitamine A 245IU11%
Vitamine C 0.1mg0%
Calcium 11mg1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tips

Koolhydraatarme roomsoesjes staan samen met pecan koekjes en onze beruchte wafels in de top 3 van lekkere tussendoortjes. En ja hoor, deze kan je nu en dan best eens eten! Geniet van deze lekkernij.

Waar komen soesjes vandaan?

Ik kan me nog goed herinneren dat ik als klein meisje met een vriendinnetje naar school fietste en wij het hadden over slagroomsoesjes. Mijn vriendin vroeg zich af waar die nou eigenlijk vandaan kwamen? Ik keek haar vragend aan en vroeg: “Waar komen soesjes volgens jou vandaan?”

Om misverstanden uit de wereld te helpen: soesjes groeien niet aan een boom (zoals mijn vriendinnetje van de basisschool dacht). Soesjes komen van de bakker, of uit jouw eigen keuken natuurlijk!

Of wilde je weten uit welk land het recept voor slagroomsoesjes komt? Dat is een interessante vraag! Veel mensen denken dat soesjes een Nederlandse uitvinding zijn, maar helaas… Soesjes werden voor het eerst gemaakt door de Italiaanse kok Popelini.

Hij was op dat moment chef-kok in Frankrijk en probeerde traditionele Italiaanse recepten te maken door er verse, Franse ingrediënten in te verwerken. Vanuit Italië en Frankrijk werden de lekkere soesjes snel over Europa verspreid.

Wist jij dat: Onze Nederlandse Bossche Bol een variatie is op het basis recept van soesjes?

Zijn koolhydraatarme soesjes zoet?

Onze Italiaanse chef maakte zijn eerste soesjes met een vulling van fruitgelei; typisch Frans dus. In de Italiaanse keuken worden soesjes tegenwoordig vaak gevuld met roomijs.

Ook zijn er recepten bekend van soesjes met een vulling van banketbakkersroom, vers fruit en chocolademousse.

In Nederland zijn wij het meest gek op de vulling van slagroom. Die gebruiken we ook voor onze eigen mega-soes: de Bossche Bol.

Of koolhydraatarme roomsoesjes vulling zoet is lijkt nu dus wel beantwoord…

Zo’n koolhydraatarme snack is natuurlijk hartstikke lekker op z’n tijd. Merk jij dat je net iets teveel snoept? Bekijk dan eens mijn 15 tips tegen snaaien en snoepen. Samen gaan we die vreetkicks tegen!

 

koolhydraatarme roomsoesjes
3.23 van 9 stemmen
Print

Recept voor koolhydraatarme slagroomsoesjes

Deze soesjes zijn om te snoepen. Ook binnen jouw koolhydraatarme dieet mag je ze best af en toe eens eten!

Gang Dessert, Tussendoortje
Keuken Frans, Italiaans
Keyword gezond snoepen, gezonde tussendoortjes, koolhydraatarm, koolhydraatarme toetjes
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 15 soesjes
Caloriën 62 kcal

Ingrediënten

  • 4 eiwit van medium eieren
  • 250 ml slagroom minder vet
  • 2 tl vanille extract
  • 2 tl ahoornsiroop
  • 1 tl bakpoeder

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Scheid het eiwit van het eigeel en doe het eiwit in een kom, het eigeel gebruiken we niet in dit recept. Voeg de helft van het vanille aroma, het bakpoeder en 1tl ahornsiroop toe en klop stijf met een mixer. Dit is je soesjes beslag.

  3. Schept met een lepel 15 bolletjes uit je beslag en leg deze op de bakplaat.

  4. Bak de soesjes in 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Kijk af en toe even om een hoekje, soesjes kunnen nog weleens verbranden en dit wil je natuurlijk niet!

  5. Als je soesjes in de oven staan kun je de vulling gaan maken. Doe de slagroom samen met 1tl vanille extract en 1tl honing in een kom en klop dit (met de hand of met een mixer) tot een mooie room ontstaat.

  6. Als je een spuitzak hebt is het handig de room hierin te doen zodat je het straks makkelijk in de soesjes kunt spuiten.Als je deze niet hebt kun je dit ook met een lepel doen, je houdt dan de slagroom in de kom.

  7. Leg de spuitzak of de kom met slagroom in de koelkast.

  8. Als de soesjes klaar zijn haal je deze uit de oven en laat je ze goed afkoelen.

  9. Maak als de soesjes afgekoeld zijn met een mes een klein gaatje onderin elk soesje en vul ze door dit gaatje met de slagroom. Doe ze niet te vol, dan kun je het uitgesneden rondje weer terug plakken aan de onderkant van je soesje.

    Garneer eventueel met wat poedersuiker.

Nutrition Facts
Recept voor koolhydraatarme slagroomsoesjes
Amount Per Serving
Calorieën 62 Calorieën uit vet 54
% Daily Value*
Vet 6g9%
Verzadigd vet 3g15%
Sodium 37mg2%
Potassium 25mg1%
Eiwit 1g2%
Vitamine A 245IU11%
Vitamine C 0.1mg0%
Calcium 11mg1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Dit vinden andere gebruikers van dit recept

  • dressedbygera@gmail.com

    Heb de soesjes gebakken 15 min. In de heteluchtoven prima kleur alleen zijn ze ingestort wat heb ik fout gedaan

  • Jennifer

    Dacht ik ook..Zullen wel eigeel bedoelen

  • Carina

    Wil ze ook wel maken het is alleen jammer dat je geen antwoord krijgt op jullie vragen!!!!

  • Corrie

    Kan je honing ook vervangen?

  • Johanna de Jong

    Mijn eerste portie soesjes gingen hard. Temperatuur van de oven lager gezet, ging nog steeds hard. Lager gezet en tegen kwartier oven geopend m.i. nog niet gaar, zagen er mooi uit. Nog erin gelaten, toen ik weer keek waren ze helemaal ingezakt. Dacht dus dat het kwam doordat ik de oven had geopend voortijdig. Nieuwe poging, direct met lagere temperatuur: 160 graden. Zagen er heel mooi uit: mooi gerezen, mooie bolletjes. Besloot na 15 min. er nog 2 bij te doen. Oven niet geopend, toen ik weer keek waren ze weer helemaal ingezakt. Heb de meeste nog wel redelijk in kunnen spuiten. Beslag zag er mooi glanzend uit en goed stijf, heb alleen meer honing gebruikt. Maar dat kan niet de reden zijn denk ik?

  • Anita

    Hoeveel koolhydraten zitten er in? Want dat staat nergens

  • Schaapje

    Jammer dat bij de koolhydraatarme soesjes niet het aantal koolhydraten vermeld staat in de voedingswaarden. Ziet er wel lekker uit maar moet bij koolhydraat ook de honing niet vervangen worden door zoetstof?

    • Evelien Vis

      je mag gerust honing gebruiken in een koolhydraatarme leefstijl

  • Petra

    Als je eiwitten bakt krijg je toch schuimpjes? Moet het niet het eigeel zijn wat je met d ebakpieder bakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je er ook klaar mee om er alleen voor te staan?

Dat snap ik! En het is bewezen dat het veel effectiever is als je het samen doet. Meld je daarom direct even aan bij de Samen Slank Community! Dan profiteer jij net als 1200+ enthousiaste vrouwen van de ultieme stok achter de deur. Nu proberen voor SLECHTS €1,00

  • 1200+

    Leden en ervaringen

  • 52

    Elke week een nieuw weekmenu

  • 566+

    Berichten per week

  • 1368+

    Reacties per week

Probeer nu voor €1