Wil je gratis keto proberen en tot 2 kilo per week verliezen?
Basis recept om de lekkerste soesjes te maken!
- Dessert
-
15 soesjes

Ingrediënten
- 4 eiwit van medium eieren
- 250 ml slagroom minder vet
- 2 tl vanille extract
- 2 tl ahoornsiroop
- 1 tl bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Scheid het eiwit van het eigeel en doe het eiwit in een kom, het eigeel gebruiken we niet in dit recept. Voeg de helft van het vanille aroma, het bakpoeder en 1tl ahornsiroop toe en klop stijf met een mixer. Dit is je soesjes beslag.
- Schept met een lepel 15 bolletjes uit je beslag en leg deze op de bakplaat.
- Bak de soesjes in 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Kijk af en toe even om een hoekje, soesjes kunnen nog weleens verbranden en dit wil je natuurlijk niet!
- Als je soesjes in de oven staan kun je de vulling gaan maken. Doe de slagroom samen met 1tl vanille extract en 1tl honing in een kom en klop dit (met de hand of met een mixer) tot een mooie room ontstaat.
- Als je een spuitzak hebt is het handig de room hierin te doen zodat je het straks makkelijk in de soesjes kunt spuiten.Als je deze niet hebt kun je dit ook met een lepel doen, je houdt dan de slagroom in de kom.
- Leg de spuitzak of de kom met slagroom in de koelkast.
- Als de soesjes klaar zijn haal je deze uit de oven en laat je ze goed afkoelen.
- Maak als de soesjes afgekoeld zijn met een mes een klein gaatje onderin elk soesje en vul ze door dit gaatje met de slagroom. Doe ze niet te vol, dan kun je het uitgesneden rondje weer terug plakken aan de onderkant van je soesje.Garneer eventueel met wat poedersuiker.
Koolhydraatarme roomsoesjes staan samen met pecan koekjes en onze beruchte wafels in de top 3 van lekkere tussendoortjes. En ja hoor, deze kan je nu en dan best eens eten! Geniet van deze lekkernij.
Waar komen soesjes vandaan?
Ik kan me nog goed herinneren dat ik als klein meisje met een vriendinnetje naar school fietste en wij het hadden over slagroomsoesjes. Mijn vriendin vroeg zich af waar die nou eigenlijk vandaan kwamen? Ik keek haar vragend aan en vroeg: “Waar komen soesjes volgens jou vandaan?”
Om misverstanden uit de wereld te helpen: soesjes groeien niet aan een boom (zoals mijn vriendinnetje van de basisschool dacht). Soesjes komen van de bakker, of uit jouw eigen keuken natuurlijk!
Of wilde je weten uit welk land het recept voor slagroomsoesjes komt? Dat is een interessante vraag! Veel mensen denken dat soesjes een Nederlandse uitvinding zijn, maar helaas… Soesjes werden voor het eerst gemaakt door de Italiaanse kok Popelini.
Hij was op dat moment chef-kok in Frankrijk en probeerde traditionele Italiaanse recepten te maken door er verse, Franse ingrediënten in te verwerken. Vanuit Italië en Frankrijk werden de lekkere soesjes snel over Europa verspreid.
Wist jij dat: Onze Nederlandse Bossche Bol een variatie is op het basis recept van soesjes?
Zijn koolhydraatarme soesjes zoet?
Onze Italiaanse chef maakte zijn eerste soesjes met een vulling van fruitgelei; typisch Frans dus. In de Italiaanse keuken worden soesjes tegenwoordig vaak gevuld met roomijs.
Ook zijn er recepten bekend van soesjes met een vulling van banketbakkersroom, vers fruit en chocolademousse.
In Nederland zijn wij het meest gek op de vulling van slagroom. Die gebruiken we ook voor onze eigen mega-soes: de Bossche Bol.
Of koolhydraatarme roomsoesjes vulling zoet is lijkt nu dus wel beantwoord…
Zo’n koolhydraatarme snack is natuurlijk hartstikke lekker op z’n tijd. Merk jij dat je net iets teveel snoept? Bekijk dan eens mijn 15 tips tegen snaaien en snoepen. Samen gaan we die vreetkicks tegen!

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.
-
140.000+
Mensen gingen je voor
-
90+
Koolhydraatarme Recepten
-
250
Tips & Snacks
-
100%
Afslank Garantie (geld terug)
Rate dit recept
Heb de soesjes gebakken 15 min. In de heteluchtoven prima kleur alleen zijn ze ingestort wat heb ik fout gedaan
Dacht ik ook..Zullen wel eigeel bedoelen
Wil ze ook wel maken het is alleen jammer dat je geen antwoord krijgt op jullie vragen!!!!
Kan je honing ook vervangen?