Tips
Koolhydraatarme roomsoesjes staan samen met pecan koekjes en onze beruchte wafels in de top 3 van lekkere tussendoortjes. En ja hoor, deze kan je nu en dan best eens eten! Geniet van deze lekkernij.
Waar komen soesjes vandaan?
Ik kan me nog goed herinneren dat ik als klein meisje met een vriendinnetje naar school fietste en wij het hadden over slagroomsoesjes. Mijn vriendin vroeg zich af waar die nou eigenlijk vandaan kwamen? Ik keek haar vragend aan en vroeg: “Waar komen soesjes volgens jou vandaan?”
Om misverstanden uit de wereld te helpen: soesjes groeien niet aan een boom (zoals mijn vriendinnetje van de basisschool dacht). Soesjes komen van de bakker, of uit jouw eigen keuken natuurlijk!
Of wilde je weten uit welk land het recept voor slagroomsoesjes komt? Dat is een interessante vraag! Veel mensen denken dat soesjes een Nederlandse uitvinding zijn, maar helaas… Soesjes werden voor het eerst gemaakt door de Italiaanse kok Popelini.
Hij was op dat moment chef-kok in Frankrijk en probeerde traditionele Italiaanse recepten te maken door er verse, Franse ingrediënten in te verwerken. Vanuit Italië en Frankrijk werden de lekkere soesjes snel over Europa verspreid.
Wist jij dat: Onze Nederlandse Bossche Bol een variatie is op het basis recept van soesjes?
Zijn koolhydraatarme soesjes zoet?
Onze Italiaanse chef maakte zijn eerste soesjes met een vulling van fruitgelei; typisch Frans dus. In de Italiaanse keuken worden soesjes tegenwoordig vaak gevuld met roomijs.
Ook zijn er recepten bekend van soesjes met een vulling van banketbakkersroom, vers fruit en chocolademousse.
In Nederland zijn wij het meest gek op de vulling van slagroom. Die gebruiken we ook voor onze eigen mega-soes: de Bossche Bol.
Of koolhydraatarme roomsoesjes vulling zoet is lijkt nu dus wel beantwoord…
Zo’n koolhydraatarme snack is natuurlijk hartstikke lekker op z’n tijd. Merk jij dat je net iets teveel snoept? Bekijk dan eens mijn 15 tips tegen snaaien en snoepen. Samen gaan we die vreetkicks tegen!
Rate dit recept
Heb de soesjes gebakken 15 min. In de heteluchtoven prima kleur alleen zijn ze ingestort wat heb ik fout gedaan
Dacht ik ook..Zullen wel eigeel bedoelen
Wil ze ook wel maken het is alleen jammer dat je geen antwoord krijgt op jullie vragen!!!!
Kan je honing ook vervangen?