Aubergine pizza

Koolhydraatarme pizza bodem van gegrilde aubergine uit de oven.
  • Diner
  • 1
  • 24g koolhydraten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 0.5 aubergine
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.25 ui
  • 100 gram rundergehakt
  • 50 gram tomatensaus
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie bestrijken van aubergine
  • 75 gram geraspte kaas
  • 5 gram oregano

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in de lengte, ongeveer 0.5A cm dik. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ongeveer 20 minuten of tot ze lichtbruin zijn.
  • Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie tot de ui glazig is.
  • Voeg rundvlees toe en bak tot alles gaar is. Voeg tomatensaus toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het 10 minuten sudderen. 
  • Haal de aubergine uit de oven en verspreid het vleesmengsel erover. Bestrooi met kaas en oregano.
  • Plaats ongeveer 10 minuten in de oven. Je aubergine pizza is klaar wanneer de de kaas is gesmolten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
aubergine pizza
Hoeveelheid per portie
Calories 466 Calories from Fat 207
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 23g33%
Koolhydraten 24g9%
Eiwit 41g82%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

4 van 2 stemmen
Print

aubergine pizza

Koolhydraatarme pizza bodem van gegrilde aubergine uit de oven.

Gang Diner
Keuken Mediterranean
Keyword gevulde aubergine, gezonde pizza, koolhydraatarme pizzabodem
dieet glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij, suikervrij
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 1
Caloriën 466 kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 0.5 aubergine
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.25 ui
  • 100 gram rundergehakt
  • 50 gram tomatensaus
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie bestrijken van aubergine
  • 75 gram geraspte kaas
  • 5 gram oregano

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de aubergine in de lengte, ongeveer 0.5A cm dik. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ongeveer 20 minuten of tot ze lichtbruin zijn.

  3. Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie tot de ui glazig is.

  4. Voeg rundvlees toe en bak tot alles gaar is. Voeg tomatensaus toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het 10 minuten sudderen. 

  5. Haal de aubergine uit de oven en verspreid het vleesmengsel erover. Bestrooi met kaas en oregano.

  6. Plaats ongeveer 10 minuten in de oven. Je aubergine pizza is klaar wanneer de de kaas is gesmolten.

Voedingswaarden
aubergine pizza
Hoeveelheid per portie
Calories 466 Calories from Fat 207
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 23g33%
Koolhydraten 24g9%
Eiwit 41g82%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een antwoord

Makkelijk Afvallen recepten boek met Niels Bosman
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (fysiek boek)

Onze bestseller! Al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Je krijgt weekmenu’s voor 7 weken. Met meer dan 150 overheerlijke koolhydraatarme recepten, snacks & tussendoortjes. Nu met 100% afslankgarantie, als jij na 50 dagen niet bent afgevallen, betaal ik je 100% je geld terug. Zonder vragen!

  • 99.000+

    Mensen gingen je voor

  • 150

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslankgarantie (geld terug)

Meer info