Feestelijke antipasti met tomaat en mozarella

Alweer een Italiaans gerecht met daarin de kleuren van de vlag: dit keer een antipasti van mozarella, tomaat en basilicum.
 • Tussendoortjes
 • 10 stokjes

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

 • 10 bolletjes mozarella mini
 • 10 snoeptomaatjes
 • 10 blaadjes verse basilicum
 • 10 cocktailprikkers

Instructies

 • Leg de mozarella bolletjes in een bord en dep ze droog met een theedoek of velletje keukenrol (kijk wel uit dat het papier er niet aan blijft plakken).
 • Was de tomaatjes onder de lauwe kraan.
 • Pluk 10 blaadjes verse basilicum.
 • Prik een bolletje mozarella, een blaadje basilicum en een snoeptomaatje aan een cocktailprikker. Herhaal dit tot je 10 snacks hebt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Antipasti van mozarella en tomaat
Hoeveelheid per portie
Calories 6 Calories from Fat 6
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 0.7g1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Is mozarella een dikmaker?

Mozarella is een kaas, en kazen bevatten veel verzadigde vetten toch?

Dat is waar, maar gelukkig zijn er altijd uitzonderingen. Kazen zoals mozarella, geitenkaas en jonge (20+) kaas bevatten veel minder vetten. Dit betekent niet dat je ze onbeperkt mag eten, maar genieten van deze kazen mag je zeker met mate.

Dit tussendoortje van tomaat en mozarella kun je dus gewoon eens snoepen als tussendoortje of bijgerecht!

WIST JE DAT? Gemiddeld bevat mozarella zo’n 17 gram vet per 100 gram kaas (dit is afhankelijk van de producten en melk die wordt gebruikt). Als jij geen heel kaasje in je eentje op snoept, zit je qua vetten dus goed!

Hoe gezond is mozarella nu echt?

Dat deze soorten kaas geen dikmakers zijn, betekent natuurlijk niet dat ze ook direct gezond zijn. Voor mozarella geldt het tegendeel: in deze kaas zitten namelijk veel vitaminen en mineralen die goed zijn voor je lichaam.

Ten eerste is mozarella gemaakt van melk. Zoals je waarschijnlijk al weet zit in melk veel calcium. Dit is goed voor je botten en zorgt voor een gezond gebit. Door de melk is mozarella ook rijk aan eiwitten: ze houden je energie op peil en zorgen voor gezonde spieren.

Daarnaast bevat mozarella veel fosfor, een interessante mineraal als je wilt afvallen. Fosfor zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling op peil blijft. Ook zorgt het ervoor dat je nieren gezond blijven. Pluspunt is dat de calcium in de mozarella door het hoge gehalte aan fosfor ook nog eens extra goed door je lichaam wordt opgenomen!

De witte kaas bevat ook een hoog gehalte aan vitamine B. De vitaminen B1, 2, 3,6 en 7 zitten er allemaal in overvloed in!

Kan ik mozarella eten als ik zwanger ben?

Hij kwam in het vorig kopje al even voorbij: mozarella is (onder andere) rijk aan vitamine B7. Als je zwanger bent is de kans groter dat je een tekort hebt aan deze vitamine.

Omdat vitamine B7 oplost in water heeft je lichaam moeite de vitamine op te slaan. Door mozarella te eten weet je zeker dat je hem toch voldoende binnen krijgt en kun je tijdens de zwangerschap tekorten voorkomen.

TIP van MA: Er zijn verschillende kaas soorten die je beter niet kunt eten als je zwanger bent. Kijk altijd goed wat je wel en niet kunt eten om je ongeboren kindje niet in gevaar te brengen!

Wil jij nog meer van die lekkere Koolhydraatarme hapjes maken? Om jou verantwoord te laten snoepen zocht ik de 100 lekkerste Koolhydraatarme snacks bij elkaar. Je vind ze in de shop.

 

 

gezonde antipasti van tomaat en mozarella op sticks
4.04 van 193 stemmen
Print

Antipasti van mozarella en tomaat

Alweer een Italiaans gerecht met daarin de kleuren van de vlag: dit keer een antipasti van mozarella, tomaat en basilicum.

Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Italiaans
Keyword borrelhap
dieet koolhydraatarm, suikervrij, vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 10 stokjes
Caloriën 6 kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

 • 10 bolletjes mozarella mini
 • 10 snoeptomaatjes
 • 10 blaadjes verse basilicum
 • 10 cocktailprikkers

Instructies

 1. Leg de mozarella bolletjes in een bord en dep ze droog met een theedoek of velletje keukenrol (kijk wel uit dat het papier er niet aan blijft plakken).

 2. Was de tomaatjes onder de lauwe kraan.

 3. Pluk 10 blaadjes verse basilicum.

 4. Prik een bolletje mozarella, een blaadje basilicum en een snoeptomaatje aan een cocktailprikker. Herhaal dit tot je 10 snacks hebt.

Voedingswaarden
Antipasti van mozarella en tomaat
Hoeveelheid per portie
Calories 6 Calories from Fat 6
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 0.7g1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

 • 140.000+

  Mensen gingen je voor

 • 90+

  Koolhydraatarme Recepten

 • 250

  Tips & Snacks

 • 100%

  Afslank Garantie (geld terug)

Meer info