Met appelazijn kan je afvallen terwijl je aan je gezondheid werkt

 1. Leestijd 8 min
 2. 08 09 2019
Deel dit bericht
appelazijn

Wist je dat je kunt afvallen met appelazijn? Appelazijn is een natuurlijk product dat jou zeker kan helpen bij het afvallen. Bij veel mensen staat appelazijn gewoon in het keukenkastje. Je koopt het in de supermarkt. Appelazijn is 100% natuurlijk. Appelazijn is ook een voedingssupplement dat eigenschappen bevat waarmee jij geleidelijk en op een gezonde manier gewicht kan verliezen.

Wat is appelazijn?

Appelazijn, of appelciderazijn, is een vloeistof die ontstaat nadat de suikers in de appels zijn gaan gisten. Er ontstaat een alcoholische gisting. De smaak en het aroma zijn intens en fruitig. Dit komt door het zuurgehalte van de appels.

De bereiding van appelazijn vindt plaats in twee stappen. De appels worden eerst geplet en gemengd om het gistingsproces op gang te brengen. Daarna worden natuurlijke bacteriën toegevoegd, zodat de alcohol wordt gefermenteerd en wordt omgezet in azijnzuur. Wil je graag op een natuurlijke manier afvallen? Dan is azijnzuur het bestanddeel dat hierbij kan helpen.

Maar vergeet niet dat appelazijn ook bomvol mineralen, vitamines, enzymen en antioxidanten zit. Al deze bestanddelen helpen je bij het behouden van een vitaal lichaam. Erg belangrijk dus voor je algemene lichamelijke gezondheid.

Hoe kun je afvallen met appelazijn?

Het gebruik van appelazijn is een krachtig middel dat helpt bij het afvallen. Je hoeft niet minder te eten om gewicht te verliezen. Appelazijn helpt het lichaam om opgeslagen vetten om te zetten in suikers. Zo wordt het overtollige vet als energiebron gebruikt. De spieren in het lichaam gebruiken de vetten die zijn omgezet in suiker.

Dit zijn de aantrekkelijke voordelen van appelazijn bij het afvallen:

 • Het verlaagt de bloedsuikerspiegel na de maaltijd, door de spijsvertering te vertragen.
 • Het verlaagt het insulineniveau en bevordert de vetverbranding.
 • Het verlaagt hoge triglyceriden in het bloed.
 • Het vermindert buikvet.
 • Het versnelt de stofwisseling en verhoogt daarmee het calorieverbruik.
 • Zijn zuiveringscapaciteit vergemakkelijkt het afvoeren van gifstoffen en ongezonde vetten.

Om het beste resultaat te behalen, is het goed om enkele keren per week te sporten.

Onthouden: Appel(cider)azijn heeft een verzadigend effect dat het spijsverteringsproces vertraagt. Hierdoor eet je minder zonder dat je een hongergevoel hebt. ​​Bovendien wordt overtollig vet omgezet in energie voor de spieren. Dubbel voordeel dus!

Het beste resultaat van afvallen met appelazijn

Appelazijn is een zuur, de naam zegt het al. Daarom is het niet aan te bevelen om appelazijn in de pure vorm in te nemen. Dit zou namelijk spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken. Het volgende recept met appelazijn raden we aan:

 • 1 glas water (200ml)
 • 2 eetlepels biologische appelazijn met een natuurlijke gisting (30ml)
 • Een snufje zuiveringszout

Hoe te bereiden:

Meng alle ingrediënten en roer ze goed door elkaar. Start je dag met een glas op de lege maag. Het water dat je gebruikt mag zowel koud als lauwwarm zijn. Mocht de smaak te bitter zijn, voeg dan honing toe naar smaak. Het toegevoegde zuiveringszout helpt om het azijnzuur te neutraliseren. Dit ter bescherming van het tandglazuur en de maag. Het is aan te bevelen om dit drankje een half uur voor iedere maaltijd te drinken. Met een maximum van 3 maal per dag.

Hoe appelazijn wordt gebruikt in de keuken

Niet alleen is appelazijn goed voor het lichaam door het verdund met water te drinken. Ook op culinair gebeid is appelazijn een prima ingrediënt:

 • Het helpt om voedsel langer houdbaar te maken.
 • Het verbetert de smaak van voedsel, zonder dat extra toevoeging van zout nodig is.
 • Het is ideaal om rauwe groentes voor salades schoon te maken.

Kortom, appelazijn is een simpel en natuurlijk ingrediënt. Appelazijn reinigt. Het biedt veel voordelen voor het lichaam en is een goede toevoeging in de keuken.

Nog 10 gezondsheidsvoordelen van appelazijn

Je kunt afvallen met appelazijn, maar daarnaast is er nog een hele lijst met andere goede eigenschappen van appelazijn voor je gezondheid. We zetten ze even voor je op een rijtje:

 1. Houdt de mond en de tanden gezond
 2. Regelt de PH-waarde van het lichaam
 3. Werkt ontstekingsremmend
 4. Verlaagt het cholesterol en een hoge bloeddruk
 5. Verbetert de leverfunctie
 6. Voorkomt urineweginfecties
 7. Bestrijdt nierstenen
 8. Versterkt het immuunsysteem
 9. Fungeert als een natuurlijk antibioticum
 10. Het kan verdund met water worden gebruikt om wratten en schimmels op de huid te verwijderen.

Je zou dus kunnen zeggen dat appelazijn niet alleen helpt bij afvallen, maar ook een ontgiftende werking heeft. Deze twee gaan hand in hand en helpen jou naar een slank en gezond lichaam!

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

2 reacties

Dit vinden andere gebruikers van dit recept Artikel

 • Loes

  Drink je telkens 2 eetlepels azijn of is dit recept verspreid over de helebdag?

  • Thijs van Bokkem

   Hoi Loes, dit recept is voor 3 maal per dag. Je kan de azijn natuurlijk ook verwerken in een salade en veel soepen en curries leven op met een scheutje azijn. Succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *