Ma’s tip: Pas op, als je niet ontbijt val je minder af!

  1. Leestijd 4 min
  2. 25 11 2019
Deel dit bericht
gezond ontbijten doe je zo

Sommige mensen slaan tijdens het afvallen het ontbijt over. Ze denken dat minder eten goed is. Dit is echt een afvalmythe. Het tegenovergestelde is namelijk waar!

Ken je deze uitspraak: Ontbijt als een keizer, lunch als een prins en dineer als een bedelaar? Deze uitspraak betekent dat je uitgebreid en veel moet ontbijten. Hier profiteert je lichaam de rest van de dag van.

Inspiratie nodig? Bekijk hier onze tips voor een koolhydraatarm ontbijt >>>

Hoe ontbijt jij?

Ontbijt je snel, gemakkelijk of sla je het ontbijt over? Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Hier haal je heel veel belangrijke energie uit, maar ook essentiële vitaminen en mineralen.

Er zijn ook veel mensen die ontbijten met té veel koolhydraten. Bijvoorbeeld brood, pap, cornflakes, muesli. Dit zijn enorme koolhydraatbommen, wat heel slechts is als je wilt afvallen. Kies juist voor een koolhydraatarm ontbijt. Bijvoorbeeld smoothies, ei, koolhydraatarm brood, Griekse yoghurt met fruit en superfoods.

Onthouden: Eet een voedzaam ontbijt. Dan zit je de uren daarna vol én heb je alle energie, vitaminen en mineralen binnen om de rest van de dag vol energie topprestaties te leveren.

Inspiratie nodig? Bekijk hier onze tips voor een koolhydraatarm ontbijt >>>

Alle energie uit een koolhydraatarm ontbijt

Koolhydraten zitten in het traditioneel ontbijt. Bijvoorbeeld in brood, muesli, cornflakes en Brinta. Koolhydraten zijn helemaal niet goed voor je. Ze geven je een opgeblazen gevoel en worden snel verteerd. Het gevolg is dat je al vóór de lunch weer honger hebt en gaat snoepen.

Bovendien zit zo’n ontbijt ook vol met suiker en zout. En dat is helemaal niet gezond.

Onthouden: Geniet van een uitgebreid en voedzaam koolhydraatarm ontbijt. Neem je tijd voor het ontbijt. Geniet van de smaken en de gezonde ingrediënten.

Geniet daarna in de middag van een lekkere lunch met bijvoorbeeld groenten, zoals een salade. En eet ’s avonds iets lichts maar gezonds, zoals soep. Na een goed ontbijt heeft je lichaam niet meer nodig.

Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *