Zelf toetje maken: mousse van framboos

Zin in een simpel toetje dat binnen het ommezien op tafel staat? Deze verfrissende frambozenmousse bereid je al met slechts drie ingrediënten en één simpele handeling.
  • Dessert
  • 1 persoon
  • 11g koolhydraten
mousse van framboos 11g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Romige mousse met een frisse touch van framboos en munt, smullen maar!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 125 g verse frambozen
  • 100 ml crème fraîche light
  • 1 el agavesiroop

Instructies

  • Bewaar een aantal frambozen voor de garnering en pureer de rest in een blender met een halve el agavesiroop tot een puree.
  • Klop de crème fraîche samen met de andere helft van de agavesiroop tot een glad en luchtig mengsel.
  • Meng voorzichtig de helft van de frambozenpuree met de opgeklopte crème fraîche tot een mousse. Serveer de mousse in een glas of kom en schenk voorzichtig de rest van de frambozenpuree erover heen.
  • Bewaar de mousse minstens 2 uur of een nachtje in de koelkast.
  • Garneer met de overgebleven frambozen en munt. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Zelf toetje maken: mousse van framboos
Hoeveelheid per portie
Calories 202 Calories from Fat 135
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 15g21%
Verzadigd vet 10g50%
Sodium 101mg4%
Potassium 191mg5%
Koolhydraten 11g4%
Vezels 8g33%
Suiker 9g10%
Eiwit 4g8%
Vitamine A 41IU2%
Vitamine C 33mg44%
Calcium 32mg3%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Mousse van framboos. Door deze mooie rood roze look het perfecte (kerst)dessert, maar kan natuurlijk ook gewoon wanneer het jou uitkomt 😉

Mousse van framboos: makkelijk en snel

Met slechts drie simpele ingrediënten heb je een zelfgemaakte mousse op tafel staan. Zelf toetje maken is helemaal niet zo moeilijk. Deze mousse van van framboos bereid je met drie simpele ingrediënten en een kleine handeling: mixen en opstijven maar!

Minder snel gaat het opstijven. De mousse dient minstens twee uur tot een nacht in de koelkast staan om zijn vaste structuur te krijgen. Lekkerste is wel om hem gelijk dezelfde of opvolgende dag te serveren om smaakverlies te voorkomen.

Ook lactosevrij mogelijk

Minder zuivelproducten maar wel gek op mousse? Vervang de crème frêche door Alpro Cuisine Soya (bron). Net zo lekker en ook nog eens 100% plantaardig! De zuivelvrije variant is een vervanger voor slagroom en daarom bijna altijd te gebruiken als je geen zin hebt in dierlijke producten. Plant power!

Volgens het vernieuwde Koolhydraatarm 50 Dagen Programma eet je ook bewuster en dus minder dierlijke producten. Uit onze enquete onder de nieuwsbrieflezers bleek dat meer dan 50% daar behoefte aan had. Dus hebben wij daar natuurlijk naar geluisterd. Bekijk het hier.

 

mousse van framboos
3.97 van 233 stemmen
Print

Zelf toetje maken: mousse van framboos

Zin in een simpel toetje dat binnen het ommezien op tafel staat? Deze verfrissende frambozenmousse bereid je al met slechts drie ingrediënten en één simpele handeling.

Gang Dessert
Keuken Hollands
Keyword koolhydraatarm, snelgerecht
dieet glutenvrij, vegetarisch
tijd >60minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 202 kcal

Ingrediënten

  • 125 g verse frambozen
  • 100 ml crème fraîche light
  • 1 el agavesiroop

Instructies

  1. Bewaar een aantal frambozen voor de garnering en pureer de rest in een blender met een halve el agavesiroop tot een puree.

  2. Klop de crème fraîche samen met de andere helft van de agavesiroop tot een glad en luchtig mengsel.

  3. Meng voorzichtig de helft van de frambozenpuree met de opgeklopte crème fraîche tot een mousse. Serveer de mousse in een glas of kom en schenk voorzichtig de rest van de frambozenpuree erover heen.

  4. Bewaar de mousse minstens 2 uur of een nachtje in de koelkast.

  5. Garneer met de overgebleven frambozen en munt. Eet smakelijk!

Voedingswaarden
Zelf toetje maken: mousse van framboos
Hoeveelheid per portie
Calories 202 Calories from Fat 135
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 15g21%
Verzadigd vet 10g50%
Sodium 101mg4%
Potassium 191mg5%
Koolhydraten 11g4%
Vezels 8g33%
Suiker 9g10%
Eiwit 4g8%
Vitamine A 41IU2%
Vitamine C 33mg44%
Calcium 32mg3%
IJzer 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info