Mousse van framboos | Gezond toetje | Makkelijk Afvallen

Zelf toetje maken: mousse van framboos

By on 4 mei 2018
Leestijd: 3 minuten
mousse van framboos

Op zoek naar een lekker vers dessert dat past bij het seizoen? Ga voor een frisse mousse van framboos!

Mousse van framboos: makkelijk en snel

Met slechts drie simpele ingrediënten heb je een zelfgemaakte mousse op tafel staan. Zelf toetje maken is helemaal niet zo moeilijk. Deze mousse van van framboos bereid je met drie simpele ingrediënten en een kleine handeling: mixen en opstijven maar!

Minder snel gaat het opstijven. De mousse dient minstens twee uur tot een nacht in de koelkast staan om zijn vaste structuur te krijgen. Lekkerste is wel om hem gelijk dezelfde of opvolgende dag te serveren om smaakverlies te voorkomen.

Ook lactosevrij mogelijk

Minder van de zuivelproducten maar wel gek op mousse? Vervang de crème frêche door Alpro Cuisine Soya. Net zo lekker en ook nog eens 100% plantaardig! De zuivelvrije variant is een vervanger voor slagroom en daarom bijna altijd te gebruiken als je geen zin hebt in dierlijke producten. Plant power!

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

mousse van framboos
Afdrukken

Zelf toetje maken: mousse van framboos

Zin in een simpel toetje dat binnen het ommezien op tafel staat? Deze verfrissende frambozenmousse bereid je al met slechts drie ingrediënten en één simpele handeling.
Gang Toetje
Keuken Hollands
Trefwoord glutenvrij, koolhydraatarm, snelgerecht, vegetarisch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 410kcal

Ingrediënten

  • 125 gram verse frambozen
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 el agavesiroop

Instructies

  • Bewaar een aantal frambozen voor de garnering op het eind en pureer de rest in een blender met een halve el agavesiroop tot een glad mengsel.
  • Klop samen met de andere helft van de agavesiroop tot een glad en luchtig mengsel.
  • Meng voorzichtig de helft van de frambozenpuree met de opgeklopte room tot een mousse. Serveer de mousse in een glas of kom en schenk voorzichtig de rest van de frambozenpuree erover heen.
  • Bewaar de mousse minstens 2 uur of overnacht in de koelkast. Serveer meteen uit de koelkast en garneer met de overgebleven frambozen en munt.
  • Eetsmakelijk!

Nutrition

Calories: 410kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 7g | Fat: 35g | Saturated Fat: 19g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 322mg | Potassium: 327mg | Fiber: 8g | Sugar: 9g | Vitamin A: 1345IU | Vitamin C: 32.8mg | Calcium: 129mg | Iron: 1.2mg

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten. 

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *