Venkel-tomatensoep met garnalen » Makkelijk Afvallen

Venkel-tomatensoep met garnalen

By on 9 april 2018
Leestijd: < 1 minuut
Afdrukken

Venkel-tomatensoep met garnalen

Een egale groentesoep met tomaat en wortel wordt een culinair gerecht met garnalen en venkel. Mooie smaken die verrassend bij elkaar passen.
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Hollands
Trefwoord garnalen, groentensoep, visgerecht, voorgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2
calorieën 129kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 0.5 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 venkelknol in plakjes
  • 1 wortel in plakjes
  • 400 ml bouillon groente
  • 200 ml tomatensap
  • 50 gram Hollandse garnalen
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 1 el dille vers
  • zout en peper

Instructies

  • Pan verwarmen met de olijfolie en de ui hierin fruiten. 
  • Voeg de venkel en de knoflook toe als de ui glazig begint te worden. Roerbak dit 3 min ongeveer.
  • Voeg nu de wortel, bouillon en tomatensap toe. Breng dit aan de kook en zet het vuur lager en laat het geheel 20 min pruttelen. Af en toe even roeren. 
  • Pureer de soep als de groenten zacht zijn geworden met een staafmixer. 
  • Voeg nu de tomatenblokjes, dille en de garnalen toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit nog 5 min pruttelen en serveer de soep in een kom en garneer het met nog wat verse dille.

Nutrition

Calories: 129kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 10g | Fat: 1g

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *