Vegetarische taco's | Koolhydraatarm | Makkelijk Afvallen

Vegetarisch én eiwitrijk: Mexicaanse taco’s

By on 14 mei 2018
Leestijd: 3 minuten
vegetarische taco's

Mexicaans eten is altijd een goed idee. Heerlijk spicey, supergezond en zorgt voor een vol gevoel voor de hele avond! Ben je vegetarisch? Geen probleem. Mexicaans eten is vrij makkelijk vleesloos te maken. Dat proef je vandaag met deze vegetarische taco’s!

Vegetarisch en koolhydraatarm

Als vegetariër kun je zeker wel koolhydraatarm eten. Niet alleen vlees bevat veel eiwit, ook peulvruchten en bepaalde groenten, zoals spruitjes en broccoli, hebben een hoog gehalte. Daarom zijn deze Mexicaanse taco’s een bewust alternatief voor vlees. Lekker voor de lunch, als tussendoortje of voor het diner!

Vegetarische taco’s

Normaal bevat een Mexicaanse maaltijd vrij veel koolhydraten omdat standaard Mexicaanse ingrediënten, zoals maïs, linzen en bonen, hoog is in koolhydraatgehalte. Daarom passen deze taco’s goed in je koolhydraatarme dieet omdat de standaard ingrediënten vervangen zijn met fruit, kruiden en smaakvolle pepers.

Houd je niet zo van scherp voedsel? Zorg dat je altijd iets van zuivel in huis hebt. Dat neutraliseert namelijk de smaak. Of kook simpelweg niet met spicey pepers.

Ben jij vegetariër? Speciaal voor jou hebben wij een Vega versie van ons koolhydraatarm 50-dagen programma ontwikkeld. Hierin staan weekmenu’s voor 50 dagen lang die jou gegarandeerd gaan helpen om af te vallen. Ook als je inspiratie zoekt voor vegetarische recepten is dit boek geschikt voor jou!

vegetarische taco's
Afdrukken

Mexicaanse taco’s

Trek in taco’s en ben je vegetarisch? Ga voor Mexicaanse taco’s met mango en granaatappel! Verfrissend, eiwitrijk en vol bijzondere smaakcombinaties.
Gang Diner, Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord eiwitrijk, koolhydraatarm, mexicaanse keuken, vegetarisch
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 1 persoon
calorieën 232kcal

Ingrediënten

  • 75 gram mango
  • 70 gram granaatappel
  • 1 el verse koriander gehakt
  • 15 gram lente ui
  • 0,5 tl limoensap vers

Voor de linzen en de saus

  • 90 ml water
  • 45 gram linzen
  • 1/4 peper poblano
  • 1/4 jalapeño
  • 1 teentje knoflook
  • t tl verse koriander
  • 1 tl citroensap vers
  • snufje zout en peper
  • 1 volkoren tortilla
  • 10 gram geraspte kaas
  • 110 gram tomatillo

Instructies

  • Maak eerst de salsa: voeg de mango, granaatappel, rode ui, koriander en limoensap toe aan een middelgrote kom en roer door. Bedek en plaats in de koelkast tot de taco’s klaar zijn om te serveren.
  • Maak vervolgens de linzen: voeg het water en de linzen toe aan een middelgrote pan en leg ze op hoog vuur. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag, dek af en laat het 25-35 minuten sudderen. Kook de linzen niet te lang want dan worden ze papperig.
  • Terwijl linzen aan het koken zijn, maak je de tomatillo saus. Verwijder de kaf van de tomatillos en spoel ze af onder warm water. Snij in tweeën en leg de gesneden kant naar beneden op een met folie beklede pan, samen met knoflook, jalapenohelften en poblanopeper.
  • Plaats 5-8 minuten onder de grill of tot de schil van de tomatillos en de paprika’s donker goudbruin en enigszins zwart zijn. Haal het uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen.
  • Eenmaal afgekoeld, pel je de zwart geworden schil van poblanopeper en gooi weg. Verwijder de geroosterde knoflookteentjes van hun schil en voeg ze samen met de rest van de poblanopeper (stam en schil verwijderd), tomatillos en jalapenohelften toe aan een blender. Voeg in koriander en limoensap toe; mix 1-2 minuten of tot het glad is.
  • Voeg samen in de taco en eten maar!

Nutrition

Calories: 232kcal | Carbohydrates: 42g | Protein: 10g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 8mg | Sodium: 82mg | Potassium: 793mg | Fiber: 10g | Sugar: 26g | Vitamin A: 1220IU | Vitamin C: 54.3mg | Calcium: 61mg | Iron: 2.6mg

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *