Snel afvallen met tomatensap met kruiden | Makkelijk Afvallen

Recept om zelf tomatensap met kruiden te maken

By on 23 april 2018
Leestijd: 3 minuten

Tomatensap is perfect om snel af te vallen!

Tomaten zijn gezond en koolhydraatarm

De tomaat is een van de meest gegeten vruchten in Nederland, en dat is niet voor niets. Tomaten zijn namelijk super gezond! Ze bevatten belangrijke vitaminen en mineralen, zijn koolhydraatarm en helpen je met afvallen. Maar dat is nog niet alles. Wist jij al dat tomaten:

  • Je huid en haar laten stralen en zelfs roos tegengaan. Je kunt je haar ook wassen met tomatensap!
  • Tomatensap zorgt voor nieuwe energie. Er zijn zelfs mensen die beweren dat een glas sap een groter effect op hen heeft dan een sportdrankje! Gezonder is het zeker.

Snel afvallen met zelfgemaakt tomatensap

In de supermarkt koop je dit sapje zonder poespas en… met suiker! Veel merken voegen suikers toe om het sap langer houdbaar te maken. Zo gaat een gezond glaasje sap jou natuurlijk niet helpen bij het afvallen, en dat is zonde.

Door zelf tomatensap te maken kun je variëren met lekkere smaken. Wij kozen voor peterselie, basilicum en een bosui, maar je kunt ook denken aan een combinatie met rode ui, selderij en citroen. Leef je uit!

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS Ma’s receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

tomatensap
Afdrukken

Tomatensap met verse kruiden

Van tomatensap krijg je nieuwe energie, en gaan je haar en huid stralen. Varieer met verse kruiden en drink iedere dag een glas om snel af te vallen! Je kunt het sap op voorraad maken en een aantal dagen bewaren in de koelkast.
Gang Drankjes, Smoothie
Keuken Westers
Trefwoord gezonde smoothie, gezonde tussendoortjes, koolhydraatarm, vegetarisch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 23kcal

Ingrediënten

  • 500 g tomaten
  • 1 hand platte peterselie
  • 1 hand verse basilicum
  • 1 bosui

Instructies

  • Zet een pan water op, hierin ga je de tomaten koken.
  • Was de tomaten.
  • Draai met een klein mesje het harde stukje van het hart uit de tomaten, de rest van het hart kun je gewoon gebruiken!
  • Snijd de tomaten in vier stukken.
  • Als het water kookt kun je de tomaten toevoegen. Doe dit met een lepel, zodat je je handen niet brandt aan het kokende water.
  • Laat de tomaten 10 minuten koken op een laag vuurtje, tot ze goed zacht zijn.
  • Snijd ondertussen de peterselie, basilicum en bosui fijn (probeer eens te variëren met de hoeveelheid kruiden, misschien vind je wat meer of minder lekkerder!)
  • Giet het water af en doe de tomaten in een blender, keukenmachine of kom om ze te pureren. Als je niet van vruchtvlees houdt, kun je de tomaten ook zeven zodat je alleen hun sap overhoudt.
  • Voeg de gesneden peterselie, basilicum en ui toe en mix je sap tot de gewenste dikte.
    TIP: Als je van een beetje pit houdt, kun je bij het mixen een fijn gesneden rode peper toevoegen.

Nutrition

Calories: 23kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 1g | Sodium: 7mg | Potassium: 296mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 1180IU | Vitamin C: 19.1mg | Calcium: 13mg | Iron: 0.4mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *