Zomerse spinaziesalade met kersen en basilicum » Makkelijk Afvallen

Zomerse spinaziesalade met kersen en basilicum

By on 11 juni 2018
Leestijd: 3 minuten

kersen

Kersen in een salade? Ja!

Sommige mensen vinden het afschuwelijk om fruit en hartig te combineren, maar ik kan niks anders zeggen dan ja! Doen! De combinatie van het zoet van kers, romige van de kaas en bittere van de hazelnoot is een gouden combinatie. Ik kan er niks anders over zeggen!

Enige nadeel van deze combinatie is dat dit stukje fruit vaak een flinke pit bevat die niet bepaald smakelijk is. Let daarom op als je gulzig aan de slag gaat. Ook kun je de pitloze variant aanschaffen maar die zijn geconserveerd met dikke suikersiroop en ook een stuk minder lekker dan verse.

Kersen gezond?

Wist je dat kersen een positieve invloed hebben op het lichaam? Met name je bloeddruk wordt erg blij van deze vrucht. Dit kom omdat ze veel kalium bevatten. Andere gezondheidsvoordelen:

  • weinig calorieën
  • ontstekingsremmend
  • goed voor de darmen
  • vitaminebom
  • voor goede nachtrust
  • tegen spierschade

Meer van deze lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten!

Spinaziesalade
Afdrukken

Zomerse spinaziesalade met kersen en basilicum

Zomerse salades zijn er in overvloed. Maar lekkere salades? Dat is er een met kersen! De combinatie van fruit, kaas en noten is er een die je altijd kunt gebruiken en succes heeft. Wat is jouw favoriete salade?
Gang Diner
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 323kcal

Ingrediënten

  • 4 gram basilicum vers
  • 50 gram witte kaas
  • 12,5 gram ongebrande hazelnoten
  • 50 gram snijbonen vers
  • 75 gram spinazie vers
  • 100 gram kersen vers
  • 0,75 el witte wijnazijn
  • 1,5 el olijfolie
  • 0,5 sjalot

Instructies

  • Doe de basilicumblaadjes, azijn en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Snijd het sjalotje in dunne ringen. Hak de hazelnoten grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de hazelnoten, snijbonen, peper en eventueel zout toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend in 1 minuut iets slinken. Verdeel het over een grote serveerschaal en schep de rest van de spinazie erdoor.
  • Besprenkel de spinaziesalade met de basilicumdressing, verkruimel de kaas erover en leg de kersen erop. Bestrooi met peper en serveer.

Nutrition

Calories: 323kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 13g | Fat: 20g | Saturated Fat: 8g

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *