Speculaas zonder suiker » Makkelijk Afvallen

Speculaas zonder suiker

By on 8 november 2016
Leestijd: 2 minuten

Vandaag maken we heerlijk koolhydraatarm speculaas zonder suiker voor bij een bakje thee of koffie!

Speculaas zonder suiker gezond?

Net zoals onze koolhydraatarme pepernoten gebruiken we in dit recept ook geen meel en witte suiker. Voor dit recept gebruiken we lijnzaad, amandelmeel, pompoen- en zonnebloempitten.

Voordelen van lijnzaad:

  • goed voor de stoelgang
  • bovendien rijk aan omega-3-vetzuur, wat gunstig is voor je hart- en bloedvaten
  • Vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink en kalium

Voordelen van pitten:

  • Vitamine E
  • Vezels
  • Net als lijnzaad zit er omega-3-vetzuur in

Het grote voordeel van deze 3 ingrediënten  is dat ze hart- en vaatziekten voorkomen. Je mag dus echt lekker genieten van deze suikervrije speculaas!

Wat zit er in dit speculaas zonder suiker?

Voedingswaarden per portie:

  • Kcal: 98
  • Koolhydraten: 4.6 g
  • Eiwitten: 3 g
  • Vetten: 7 g

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

Speculaas zonder suiker
Afdrukken

Koolhydraatarme speculaasbrokken

Wil jij ook lekker genieten met sinterklaas! Dat kan met onze koolhydraatarme speculaasbrokken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6

Ingrediënten

  • 20 gram amandelmeel
  • 20 gram lijnzaad
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 20 gram pompoenpitten
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 el honing
  • 1 el koek en speculaaskruiden
  • 1 el kokosolie
  • 1/2 el water
  • snufje zout
  • stevia zoetstof optioneel
  • amandelschaafsel granering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Maal de pitten en lijnzaad in een koffiemolen of vijzel fijn.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Behalve het water.
  • Voeg als laatste het water toe en maak er een glad en soepel deegje van.
  • Leg het deeg op bakpapier en maak er met een deegroller of je hand een platte plak van met een dikte van ongeveer 0,5 - 1 cm.
  • Bak het in het midden van de oven in 10-15 minuten gaar. Wanneer die afkoelt wordt die ook lekker knapperig.
  • Wij hebben onze speculaasbrok met 6 personen gegeten en hij was heerlijk!

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

One Comment

  1. Véra

    12 november 2017at13:20

    Oh, ik heb het precies gedaan zoals je hebt aangegeven maar bij mij kruimelt het teveel als het is gebakken is. Moet er dan meer water bij omdat het met het mixen dus ook niet echt een glad beslag werd?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *