Kha Lunch » Frisse salade met witlof, kip en peer » Makkelijk Afvallen

Frisse salade met witlof, kip en peer

By on 1 juni 2018
Leestijd: 3 minuten
salade met witlof

Maak een koolhydraatarme lunch van witlof salade met kip. Met pittige kaas als de smaakmaker van dit recept.

Frisse zomerse salade met witlof

Een zomerse salade hoeft niet altijd te bestaan uit alleen maar heel veel sla en wat groenten. Het is juist lekkerder – en gezonder – om witlof en bleekselderij als basis voor je salade te nemen. Hetzelfde geldt voor spinazie. Vervang de sla eens door rauwe spinazie. Smaakt naar sla maar heeft wel de gezondheidsvoordelen van spinazie. Win-win!

Witlof gezond?

Het lijkt in eerste instantie een saaie groente. Zo’n witte plant met een vrij bittere smaak. Toch is het een goede keus om deze groente voor te schotelen. Wist je dat witlof:

  • goed is voor de spijsvertering
  • vol zit met gezonde bitterstoffen
  • calcium, ijzer en kalium bevat

Lees hier wat de voordelen zijn van bitterstoffen in deze ‘saaie groente’.

Lekker gesmikkeld van deze salade met witlof? Als je meer van deze lekkere koolhydraatarme recepten wilt ontvangen, download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten!

witlof
Afdrukken

Frisse Roquefort salade met witlof, kip en peer

It's witlof time! Een heerlijke basis voor een frisse salade met kip bijvoorbeeld. Dit recept is een perfecte koolhydraatarme lunch om mee te nemen naar je werk. De Roquefort kaas geeft het gerecht een pikante bijsmaak.
Gang Lunch
Keuken Hollands
Trefwoord bevat kip, bevat vlees, frisse salade, witlofsalade
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 36 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 420kcal

Ingrediënten

  • 40 ml karnemelk
  • 25 gram Roquefort
  • 15 gram pecannoten onbewerkt
  • 50 gram bleekselderij
  • 115 gram witlof
  • 100 gram gerookte kipfilet
  • 75 gram peer
  • 75 gram veldsla

Instructies

  • Doe de karnemelk en roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 minuten. Laat afkoelen op een bord. Snijd de bleekselderij in boogjes van 0,5 cm.
  • Haal de blaadjes van de stronk witlof los en snijd in 3 stukken. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de ongeschilde peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in de lengte in dunne plakjes. Meng het witlof, de bleekselderij, kipfilet, peer en veldsla. Schep de dressing erdoor en bestrooi met de pecannoten.

Nutrition

Calories: 420kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 32g | Fat: 23g

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *