Frisse salade met ansjovis en groene asperges » Makkelijk Afvallen

Frisse salade met ansjovis en groene asperges

By on 14 juni 2018
Leestijd: 2 minuten

ansjovis

Lichte salade met ansjovis

Deze lichte lunch bevat slechts 130 calorieën per portie en bevat een berg vitamines en mineralen. Omdat ansjovis uit blik komt is het verstandig om ze eerst drie kwartier in melk te liggen zodat de zoute smaak geneutraliseerd wordt. Dit kun je prima de avond ervoor of de ochtend doen. Doe je het niet, krijg je een vrij zout visje op je bord.

Gezonde combinatie

Naast dat de combinatie vis en asperges menig liefhebber doet klappertanden, zijn beide ingrediënten erg gezond. Vis bevat gezonde vetten zoals omega-3 en eiwitten. Asperges zijn laag in calorieën en hoog in voedingswaarden. Zo bevat deze groene stengel vitamine K, C, E en foliumzuur. En dat is nog maar een kleine greep uit de horde vitamines!

Meer van deze lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten!

ansjovis
Afdrukken

Frisse salade met ansjovis en groene asperges

Het is altijd een goed idee om vis te eten. Dit recept met ansjovis en asperges is niet alleen erg gezond, ook nog eens makkelijk om te maken en bijzonder lekker! Wat is jouw favoriete visgerecht?
Gang Lunch
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 1 persoon
calorieën 133kcal

Ingrediënten

  • 50 ml melk volle
  • 30 gram ansjovisfilets in olie in blik
  • 50 gram venkelbol
  • 0,25 citroen
  • 150 gram asperge groen, vers
  • 0,5 el olijfolie
  • 50 gram rucola

Instructies

  • Schenk de melk in een schaaltje en doe de ansjovisfilets erin. Laat 45 minuten staan zodat ze wat minder zout smaken.
  • Snijd ondertussen de venkel in zeer dunne plakjes en pers de citroen uit. Meng de venkel met het citroensap en peper en zout. Laat 30 minuten staan.
  • Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken. Verhit de olie en bak de asperges op niet te hoog vuur in 6 minuten beetgaar. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat even afkoelen op een bord.
  • Voeg de asperges en rucola toe aan de venkel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Neem de ansjovis uit de melk, dep droog met keukenpapier en verdeel over de salade. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 133kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 12g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *