Romige risotto van bloemkoolroosjes » Makkelijk Afvallen

Romige risotto van bloemkoolroosjes

By on 29 augustus 2018
Leestijd: 3 minuten
bloemkool risotto

Vandaag een heerlijk koolhydraatarm recept: bloemkool risotto. Door de rijst de vervangen voor bloemkool, krijg je gelijk een gezondere variant die wél verantwoord is.

Koolhydraatarme bloemkool risotto maken

Risotto komt oorspronkelijk uit Italië en iedereen weet dat de Italianen gek zijn op koolhydraten. Pizza’s en pasta’s zitten er namelijk vol mee. Toch is het vrij simpel om een koolhydraatarme variant te maken. Sterker nog: deze versie is een stuk makkelijker dan de echte.

MA’s Tip: Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

Makkelijk, simpel én gezond

En waarom is dat? Omdat traditionele risotto de juiste timing en kruiden nodig heeft voordat het perfect op smaak is. Bij dit gerecht is het een kwestie van bloemkoolrijst aanschaffen, aanbakken met wat ingrediënten, aanmengen met pesto en smullen maar!

MA’s Tip: Meer weten over hoe gezond bloemkool is en welke voedingstoffen het bevat? Je vindt het in deze factsheet.

Afdrukken

Romige risotto van bloemkoolroosjes

It’s risotto time! Deze groentevariant gemaakt van bloemkool is een perfect koolhydraatarm alternatief, ontzettend smaakvol én bijzonder gezond. Enjoy!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord glutenvrij, koolhydraatarm, risotto, snelgerecht, vegetarisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 178kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 15 gram mascarpone
  • 1 el boter
  • 13 gram groene pesto
  • 1 el Parmezaanse kaas geraspt
  • zout naar smaak
  • knoflookpoeder naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm in een grote koekenpan of wokpan de helft van de boter. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit in 3-4 minuten al roerend gaar.
  • Voeg dan de rest van de boter, mascarpone en alle kruiden toe en bak dit al roerend 2 minuten mee. Voeg tenslotte de Parmezaanse kaas toe en bak nog eens minuut.
  • Laat 2 minuten afkoelen en voeg dan tenslotte de groene pesto toe en roer dit door de bloemkool risotto. Schep de risotto in een kom en genieten maar!

Nutrition

Calories: 178kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 5g | Fat: 13g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 18mg | Sodium: 212mg | Potassium: 598mg | Fiber: 4g | Sugar: 4g | Vitamin A: 470IU | Vitamin C: 96.4mg | Calcium: 98mg | Iron: 0.8mg

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *