Rabarber crumble met havermout | Makkelijk Afvallen

Rabarber crumble

By on 23 januari 2018
Leestijd: 2 minuten
rabarber crumble

Maak als winters ontbijtrecept of toetje deze rabarber crumble! Verwen jezelf met een gezond én koolhydraatarme lekkernij. Ideaal om de koude winterdagen te doorstaan.

Winters ontbijtrecept

Rabarber is een heerlijke en bijzondere groente. Je eet het misschien niet zo vaak, maar wist je dat rabarber ontzettend gezond is? Deze ietwat zurige groente is heerlijk in (zoete) nagerechten en compote.

  • Het bevat vitaminen B, C en K.
  • Het is rijk aan mineralen als kalium, calcium en magnesium.
  • Het is een goede bron van vezels.
  • Het heeft een ontstekingsremmende werking.

Rabarber crumble met havermout

Van oktober tot en met juli is rabarber verkrijgbaar (van Nederlandse bodem!). In de winter is er geforceerde teelt van rabarber, maar in de zomer en het voorjaar groeit rabarber buiten (natuurlijke teelt). Je kunt dus vrijwel elke seizoen rabarber eten.

Dit ontbijt of toetje is heerlijk voor in de wintermaanden en heeft een crumblelaag van havermout en amandelmeel. Dit is gezonder dan een krokante topping van gewone meel. Havermout en amandelmeel bevatten namelijk meer gezonde, langzame koolhydraten waardoor je langere tijd bent verzadigd. Gewone (witte) meel bevat daarentegen juist snelle koolhydraten. Dit soort koolhydraten kan je beter mijden.

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

rabarber crumble
Afdrukken

Rabarber crumble met havermout

Deze rabarber crumble kun je prima als ontbijt eten. Maar hij is ook erg lekker als toetje! Verwen jezelf met een klein bolletje ijs bij de warme crumble. Smullen! 
Gang Ontbijt, Toetje
Keuken Hollands
Trefwoord gezond ontbijt, ijs, koolhydraatarm, rabarber crumble havermout
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 121kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 100 gram rabarber
  • 1/4 appel
  • 10 gram havermout
  • 20 gram speltmeel
  • 1 el kokosolie
  • 1/2 el honing
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de rabarber en appel in kleine stukjes. 
  • Doe de rabarberstukjes samen met de appel en honing in een klein ovenbestendig schaaltje.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje.
  • Haal van het vuur en roer er de speltmeel en havermout door.
  • Maak kruimels van het deeg en bedek hier de rabarber mee.
  • Bak de crumble ongeveer 25 tot 35 minuten in de oven.  

Nutrition

Calories: 121kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 3g | Fat: 2g | Sodium: 5mg | Potassium: 288mg | Fiber: 5g | Sugar: 1g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 86mg | Iron: 1.2mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

One Comment

  1. An

    23 maart 2020at17:34

    Kan ik ook rabarber uit de diepvries gebruiken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[GRATIS GIDS]
[GRATIS GIDS]
[gratis]
[gratis]