Paprikasoep maken: een snel en simpel recept | Makkelijk Afvallen

Paprikasoep met tomaat en tijm

By on 30 maart 2018
Leestijd: 3 minuten
paprikasoep maken

Zelf paprikasoep maken

Maak jij je eigen soepjes? Met de juiste ingrediënten en een goede mixer, heb jij zo een heerlijk soepje op tafel staan. Deze paprikasoep bijvoorbeeld! De soep heeft een basis van paprika, tomaat, ui en knoflook. Dit wordt aangevuld met wat bouillon en lekkere kruiden. That’s it! Je kunt bij voorkeur nog wat room toevoegen, om de soep een vleugje romigheid te geven.

MA’s Tip: Soep is lekker en erg gezond als je het zelf maakt. Bij Makkelijk Afvallen houden we van snel, makkelijk én gezond. In dit artikel hebben wij onze top 10 soepen opgesomd voor jou die allemaal binnen no-time op tafel staan.

Paprika’s zijn gezond

Met deze paprikasoep ben jij erg goed bezig. Paprika’s zijn namelijk rijk aan goede vitaminen, mineralen en vezels. Zo bevatten rode paprika’s onder andere:

  • Bètacaroteen: goed voor de huid, het gebit en de ogen.
  • Vitamine C: geeft je weerstand een boost.
  • Vezels: vult lekker
  • Vitamine B1, B2, B6 en E
  • Calcium, kalium, magnesium en ijzer

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

paprikasoep maken
Afdrukken

Paprikasoep met tomaat en tijm

Paprikasoep maken? Met dit recept maak je een heerlijke paprikasoep om te eten als lunch. Lekker simpel en snel klaar. Wat wil je nog meer?
Gang Diner, Lunch, Soep
Keuken Hollands
Trefwoord koolhydraatarm, koolhydraatarm en vegetarisch, romige soep, snelgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 289kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl tijm
  • 500 ml bouillon
  • 50 ml room

Instructies

  • Snijd de paprika, ui en tomaat in stukken en snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de paprika, ui en knoflook toe.  
  • Bak 7 minuten goed door.
  • Voeg daarna de kruiden en tomatenstukjes toe en bak nog eens 3 minuten mee. 
  • Doe de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  • Laat de soep op zacht vuur 10 minuten pruttelen. 
  • Pureer vervolgens met de staafmixer.
  • Serveer de soep met wat room

Nutrition

Calories: 289kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 9g | Fat: 21g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 68mg | Sodium: 1903mg | Potassium: 1047mg | Fiber: 5g | Sugar: 16g | Vitamin A: 5730IU | Vitamin C: 176.8mg | Calcium: 108mg | Iron: 2.1mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

One Comment

  1. K

    29 augustus 2019at15:03

    Aanrader!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *