Paprikasoep maken: een snel en simpel recept | Makkelijk Afvallen

Paprikasoep met tomaat en tijm

By on 16 april 2018
Leestijd: 2 minuten

tomaten paprikasoep

Zelf paprikasoep maken

Maak jij je eigen soepjes? Met de juiste ingrediënten en een goede mixer, heb jij zo een heerlijk soepje op tafel staan. Deze paprikasoep bijvoorbeeld! De soep heeft een basis van paprika, tomaat, ui en knoflook. Dit wordt aangevuld met wat bouillon en lekkere kruiden. That’s it! Je kunt bij voorkeur nog wat room toevoegen, om de soep een vleugje romigheid te geven.

Paprika’s zijn gezond

Met deze paprikasoep ben jij erg goed bezig. Paprika’s zijn namelijk rijk aan goede vitaminen, mineralen en vezels. Zo bevatten rode paprika’s onder andere:

  • Bètacaroteen: goed voor de huid, het gebit en de ogen.
  • Vitamine C: geeft je weerstand een boost.
  • Vezels: vult lekker
  • Vitamine B1, B2, B6 en E
  • Calcium, kalium, magnesium en ijzer

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten. 

paprikasoep maken
Afdrukken

Paprikasoep met tomaat en tijm

Paprikasoep maken? Met dit recept maak je een heerlijke paprikasoep om te eten als lunch. Lekker simpel en snel klaar. Wat wil je nog meer?
Gang Diner, Lunch, Soep
Keuken Hollands
Trefwoord koolhydraatarm, koolhydraatarm en vegetarisch, romige soep, snelgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 289kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl tijm
  • 500 ml bouillon
  • 50 ml room

Instructies

  • Snijd de paprika, ui en tomaat in stukken en snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de paprika, ui en knoflook toe.  
  • Bak 7 minuten goed door.
  • Voeg daarna de kruiden en tomatenstukjes toe en bak nog eens 3 minuten mee. 
  • Doe de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  • Laat de soep op zacht vuur 10 minuten pruttelen. 
  • Pureer vervolgens met de staafmixer.
  • Serveer de soep met wat room

Nutrition

Calories: 289kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 9g | Fat: 21g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 68mg | Sodium: 1903mg | Potassium: 1047mg | Fiber: 5g | Sugar: 16g | Vitamin A: 5730IU | Vitamin C: 176.8mg | Calcium: 108mg | Iron: 2.1mg

 

 

Facebook Reacties

About Emmely vd Roer

Gezondheid is één van mijn passies. Ik heb een aantal jaar natuurgeneeskunde richting voeding en diëtiek gestudeerd. Uitgebalanceerde voedingsschema’s en gerechten maken kan ik helemaal in op gaan. Het allerleukste vind ik het om mensen helpen met een gezond leefpatroon te vinden wat bij hun past.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *