Oosters vispannetje met venkel en kabeljauw

Vandaag maken wij een heerlijk Oosters vispannetje. Dit éénpans recept is super simpel om te maken en zit boordevol smaak en vitaminen.
  • Diner
  • 2
  • 14.7g koolhydraten
Oosters vispannetje met kabeljauw 14.7g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 venkel
  • ½ kippenbouillon
  • 40 ml verse room
  • 2 tl groene curry pasta
  • 240 g kabeljauwfilet
  • tl zout
  • tl peper
  • 2 el olijfolie
  • ½ limoen
  • 5 g koriander

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon, snipper de ui fijn en pers de knoflook.
  • Fruit ui en knoflook in een hapjespan met 1 el olijfolie.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Maak de prei schoon, halveer in de lengte en snijd in dunne ringetjes.
  • Verwijder de kern uit de venkel en snijd de rest in blokjes van 3 centimeter.
  • Bak paprika, venkel en prei 5 minuten mee in de koekenpan op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur laag, verkruimel de bouillon en voeg samen met verse room en curry pasta toe aan de hapjespan.
  • Breng aan de kook, zet het vuur dan direct laag en laat 5 minuten stoven.
  • Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout.
  • Bak in circa 2 minuten per kant gaar in een koekenpan met de resterende olijfolie.
  • Leg bovenop de groenten in de hapjespan en stoof nog 2 minuten mee.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Garneer het vispannetjes met fijngehakte koriander en serveer met partjes limoen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Oosters vispannetje
Hoeveelheid per portie
Calories 346 Calories from Fat 167
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 18.5g26%
Koolhydraten 14.7g6%
Eiwit 26.2g52%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Voor dit oosters vispannetje kun je kabeljauw uit de diepvries gebruiken. Dat kan veel schelen qua kosten. Dep de vis goed droog nadat het is ontdooit, zodat je het visje lekker krokant kan bakken in de koekenpan (bron).

Een oosters vispannetje

Vis en vlees zijn vaak duur en niet altijd even makkelijk te bereiden. Gelukkig hebben wij een nieuw recept. Dit vispannetje met venkel is super makkelijk te maken en zelfs een visje uit het vriesvak zal heerlijk smaken. In dit recept maken wij gebruik van kabeljauw. Kabeljauw is een vrij populaire witvis en bevat goede vetten.

MA’s Tip: Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

Hoe breng ik de vis op smaak?

In dit Oosters vispannetje gebruiken we prei en venkel, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met groenten. Dit gerecht is ideaal voor het opmaken van restjes aan het einde van de week bijvoorbeeld. Alle vitaminen blijven goed bewaard, omdat we de groenten maar heel kort stoven.

Wat je ook kunt doen om het oosters vispannetje nog meer op smaak te brengen is gebruik maken van gedroogde kruiden. Wist je dat gedroogde kruiden veel goedkoper te verkrijgen zijn bij de Marokkaanse of Turkse toko? Boodschappen worden alsmaar duurder, dus tips zoals deze zijn bij ons thuis altijd meer dan welkom.

Ben je op zoek naar meer van dit soort tips om te besparen? Ontdek ze allemaal in ons Afvallen op Budget programma!

Wij zijn benieuwd wat jij van dit vispannetje vindt. Laat het ons weten!

 

Oosters vispannetje met kabeljauw
4.06 van 92 stemmen
Print

Oosters vispannetje

Vandaag maken wij een heerlijk Oosters vispannetje. Dit éénpans recept is super simpel om te maken en zit boordevol smaak en vitaminen.

Gang Diner, Lunch
Keuken Oosters
Keyword Eenpansgerecht, eiwitrijk, goede vetten, koolhydraatarm visgerecht, snelgerecht, vette vis
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2
Caloriën 346 kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 venkel
  • ½ kippenbouillon
  • 40 ml verse room
  • 2 tl groene curry pasta
  • 240 g kabeljauwfilet
  • tl zout
  • tl peper
  • 2 el olijfolie
  • ½ limoen
  • 5 g koriander

Instructies

  1. Maak de ui en knoflook schoon, snipper de ui fijn en pers de knoflook.
  2. Fruit ui en knoflook in een hapjespan met 1 el olijfolie.
  3. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Maak de prei schoon, halveer in de lengte en snijd in dunne ringetjes.
  5. Verwijder de kern uit de venkel en snijd de rest in blokjes van 3 centimeter.
  6. Bak paprika, venkel en prei 5 minuten mee in de koekenpan op middelhoog vuur.
  7. Zet het vuur laag, verkruimel de bouillon en voeg samen met verse room en curry pasta toe aan de hapjespan.
  8. Breng aan de kook, zet het vuur dan direct laag en laat 5 minuten stoven.
  9. Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout.
  10. Bak in circa 2 minuten per kant gaar in een koekenpan met de resterende olijfolie.
  11. Leg bovenop de groenten in de hapjespan en stoof nog 2 minuten mee.
  12. Snijd de limoen in partjes.
  13. Garneer het vispannetjes met fijngehakte koriander en serveer met partjes limoen.
Voedingswaarden
Oosters vispannetje
Hoeveelheid per portie
Calories 346 Calories from Fat 167
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 18.5g26%
Koolhydraten 14.7g6%
Eiwit 26.2g52%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Manolito van Galen

    Hoi Niels,

    Een heerlijk gerecht.
    Echter zie ik bij de ingrediënten geen ui en knoflooktenen staan.
    Wel knoflookpoeder.
    Kun je mij uitsluitsel geven?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

    • Niels Bosman

      Hoi Manolito, dankjewel voor jouw oplettendheid. We hebben het recept zojuist een beetje aangepast!

  • Tilly

    Volgens mij klopt de foto niet met het recept, ik zie andere groenten als in de index en de vis is duidelijk niet in de bouillon bereidt!

  • max

    Super lekker recept, vooral de kabeljauw.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info