Meatloaf, een Amerikaans gehaktbrood recept met spek » Makkelijk Afvallen

Meatloaf, een Amerikaans gehaktbrood recept met spek

By on 24 december 2019
Leestijd: 4 minuten
meatloof-gehaktbrood-recept

Pas op: deze meatloaf met bacon is een zware jongen. Met weinig koolhydraten en veel calorieën (uit vetten en eiwitten) is het een solide basis voor een winters diner. Dacht je dat gehaktbrood een oubollig imago heeft? Dan rekenen we daar vandaag mee af.

Gehaktbrood met spek

Dit gehaktbrood recept maak je met spek. Van bacon uit de oven draaien mijn smaakpapillen sowieso al overuren en die crunchy korst geeft het brood bovendien een goede structuur.

De groente en gehakt worden gebonden door ei en amandelmeel. Hiermee kan je een goede meatloaf vormen. Last but not least; de sojasaus geeft een goeie punch umami, een complete smaak, waardoor je deze ovenschotel onmogelijk nog ouderwets kan noemen.

Wat eet je bij gehaktbrood of meatloaf?

Meatloaf is overduidelijk het vlees component van je winterse maaltijd. En omdat deze vrij zwaar is, kan je het beste een combinatie maken met wat lichtere bijgerechten. De Amerikanen vinden dat je bij meatloaf het beste aardappelpuree en doperwtjes kan eten. Jij weet natuurlijk ook dat hier relatief veel koolhydraten inzitten. Daarom krijg je van ons de volgende tips wat je bij je gehaktbrood kan eten:

Ma’s tip: Sta jij ook al in de startblokken om naar de supermarkt te rennen voor de ingrediënten? Mooi! Kijk dan straks in het schap even of je rundergehakt kan vinden met 3 Beter Leven sterren. Da’s beter.

Simpel recept voor een meeneemlunch

Gehaktbrood is eigenlijk een heel simpel recept voor een meeneemlunch. Koud smaakt dit gerecht namelijk ook héérlijk. Je kan de plakken gehaktbrood zeker voor 3 dagen in de koelkast bewaren. Als je gehakt niet uit de vriezer komt, dan kan je restjes ook invriezen. Lekker voor later!

meatloof-gehaktbrood-recept
Afdrukken

Meatloaf – Amerikaans gehaktbrood recept

Heerlijke meatloaf uit de oven in een nieuw jasje. Dit gehaktbrood vul je met gezonde groente, kaas en dekt hem toe met spek. Jammie!
Gang Diner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord gehakt, gehaktbrood, gehaktschotel, meatloaf, ovengerecht, vlees uit de oven
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 8 plakken
calorieën 432kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Equipment

  • Cakevorm van 20 cm

Ingrediënten

  • 750 gram rundergehakt
  • 150 gram ontbijtspek
  • 80 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 20 gram cheddar kaas geraspt
  • 60 gram amandelmeel
  • 15 gram knoflook 3 teentjes, fijn gesnipperd
  • 60 gram ui 1 stuks, medium, gesnipperd
  • 80 gram bleekselderij 2 stengel, in blokjes
  • 150 gram rode paprika 1 stuks, in blokjes
  • 120 gram eieren 2 stuks
  • 1 eetlepel sojasaus of zoete ketjap
  • 1 el olijfolie
  • Zout en vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° Celsius en vet de ovenschaal in.
  • Verwarm olie in een hoge koekenpan en fruit op een medium vuur ui, en selderij voor ca. 5 minuten. Voeg paprika, oregano, knoflook en chilipoeder toe en roer 2 minuut mee, tot de geuren vrijkomen. Laat afkoelen.
  • Meng in een kom de groentemix met gehakt, geraspte kazen, amandelmeel, eieren en voeg naar smaak peper en zout toe. Kneed tot een stevige substantie ontstaat. Vouw hier een broodvorm van.
  • Beleg het bakblik met bacon. Leg de plakjes overlappend in de breedte. Leg nu het gehaktbrood in de vorm en druk goed aan. Vouw de bacon om het brood heen.
  • De meatloaf is nu klaar om de oven in te gaan. Bak voor 50 minuten. Als de bacon te hard gaat, dek de schotel dan af met aluminiumfolie. Even af laten koelen en in 8 plakken snijden.
    Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 432kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 26g | Fat: 34g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 140mg | Sodium: 352mg | Potassium: 392mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 816IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 188mg | Iron: 3mg

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

2 Comments

  1. egbert

    23 april 2020at15:45

    Hallo, even een vraag ik ben hart patiënt en vraag me af of dit dieet daar goed in past. ook zou ik graag willen weten of in het boek ingewikkelde menu,s staan. ben niet iemand die ingewikkelde dieten fijn vind. wel zou ik heel graag dit willen proberen.
    graag zie ik uw antwoord tegemoet.

  2. Liona

    13 januari 2020at13:49

    Heeeeeerlijk dit gehaktbrood!!! In combinatie met wat sperziebonen een fantastische maaltijd! Voor herhaling vatbaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






[gratis]
[gratis]