Miso soep | Gezond, snel en vullend | Makkelijk Afvallen

Miso soep, een eeuwenoude opkikker

By on 25 februari 2019
Leestijd: 3 minuten
miso soep

Vandaag maken we een heerlijke miso soep uit de Japanse keuken.

Wat is miso soep?

Miso soep is een heerlijk gerecht uit de Japanse keuken. Miso is gefermenteerde sojapasta. De soep van de pasta is eigenlijk een soort bouillon en bevat alle gezonde zouten die je lichaam nodig heeft. Deze zouten zijn zeker bij een koolhydraatarm dieet belangrijk.

Deze soep is lekker voor bij de lunch of bij het avondeten met groenten. Voeg naar keuze bijvoorbeeld wat tofu, bosui of champignons toe. Maar miso is ook lekker als de ingrediënten beperkt zijn. Puur een bouillon tussendoortje als zoute opkikker.

MA’s Tip: Alles over zout leg ik uit in mijn blog.

Waarom is miso zo gezond?

Deze soep is erg gezond, vooral omdat het veel probiotica bevat en boordevol vitamine A zit. Dit is ook de reden dat het in Japan erg veel wordt gegeten, vaak ook als ontbijt. Let op: als de miso bij de bouillon is toegevoegd, mag de soep niet meer koken. Anders wordt het fermentatieproces gestopt en gaan de probiotica verloren.

Zoek jij meer inspiratie voor internationale, verantwoorde maaltijden? Wij verzamelden de lekkerste koolhydraatarme ontbijtjes, lunchgerechten en hoofdmaaltijden in ons Koolhydraatarm 50-dagen programma! Dat is 50 dagen lang onbezorgd genieten (inclusief handige boodschappenlijstjes!).

miso soep
Afdrukken

Miso soep

Miso soep is een heerlijk gerecht uit de Japanse keuken. De soep bevat alle gezonde zouten die je lichaam nodig heeft. Deze zouten zijn zeker bij een koolhydraatarm dieet belangrijk.
Gang Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken Japans
Trefwoord boullionsoep, koolhydraatarm, koolhydraatarm en vegetarisch, lactosevrij, miso soep, vegan
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 1
calorieën 163kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 50 gr miso
  • 6 scheuten lente ui of bos ui
  • 300 gr chamignons
  • 2 wortels dun gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheutje sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 1 el olijf olie

Instructies

  • breng 1 liter water aan de kook.
  • Snijd alle groente in dunne ringetjes of slierten
  • Verhit een pan en fruit de knoflook en sjalotjes.
  • Voeg de rest van de groenten toe en de helft van de champignons en roerbak deze 1 minuut mee. 
  • Nu kan de groente in het kokende water, laat 10 minuten koken. 
  • Voeg de tweede helft van de groente en de miso pasta toe. Let op, nu mag de soep niet meer koken.
  • Op smaak maken met wat sambal, sojasaus en eventueel wat zout en peper. Laat nog 5 minuten staan op heel laag vuur om de smaken de laten vermengen. 

Nutrition

Calories: 163kcal | Carbohydrates: 26g | Protein: 7g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 2018mg | Potassium: 495mg | Fiber: 6g | Sugar: 9g | Vitamin A: 20380IU | Vitamin C: 7.2mg | Calcium: 69mg | Iron: 1.6mg

Facebook Reacties

About Emmely vd Roer

Gezondheid is één van mijn passies. Ik heb een aantal jaar natuurgeneeskunde richting voeding en diëtiek gestudeerd. Uitgebalanceerde voedingsschema’s en gerechten maken kan ik helemaal in op gaan. Het allerleukste vind ik het om mensen helpen met een gezond leefpatroon te vinden wat bij hun past.

One Comment

  1. Susan

    19 april 2019at14:17

    Super lekker recept,vooral die champignons, ze geven er een hele lekkere smaak aan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *