Koolhydraatarme Kwarktaart met Aardbeien | Makkelijk Afvallen

Koolhydraatarme kwarktaart met aardbeien

By on 25 maart 2017
Leestijd: 4 minuten
aardbeien kwarktaart

Ben jij ook zo dol op koolhydraatarme kwarktaart? Ik wel!

Kwarktaart gezond?

Hier houden we van: koolhydraatarme taartrecepten. Wat een verwennerij! Voor deze kwarktaart zijn amandelmeel en kokosolie gebruikt: gezondere varianten van koekkruimels en roomboter.

Wij houden van amandelmeel. Het is een gezonde vervanger van tarwemeel. Het bevat minder koolhydraten dan tarwemeel en het is rijk aan goede vitaminen en mineralen. Daarnaast gebruiken wij ook kokosolie. Wij geloven dat kokosolie gezond is en dus een goede vervanger voor de ongezonde varianten.

Twijfel jij of kokosolie gezond is? Lees dit artikel voor meer informatie over deze tropische vrucht.

Wat zit er in deze koolhydraatarme kwarktaart zonder suiker?

Doordat wij amandelmeel en kokosolie gebruiken is deze kwarktaart koolhydraatarm. Maar een taart is geen taart zonder slagroom. Daarom is ook in deze koolhydraatarme kwarktaart slagroom toegevoegd. Geen zorgen, de taart blijft gezond! We gebruiken namelijk ongeklopte slagroom. Ongeklopte room is ongezoet. Dit is een gezonde variant slagroom zonder toegevoegde suikers. Ongezoete room is helemaal niet zo slecht voor je. Het bevat namelijk maar weinig koolhydraten en bestaat voornamelijk uit goede vetten.

Voedingswaarden per portie:

  • Kcal: 272
  • Koolhydraten: 5 g
  • Eiwitten: 10 g
  • Vetten: 24 g
aardbeien kwarktaart
Afdrukken

Koolhydraatarme kwarktaart

Heb je iets te vieren? Deze koolhydraatarme kwarktaart is perfect voor een verjaardag! Korte bereidingstijd en luchtig van structuur. Lekker met wat aardbeien!
Gang Toetje, Tussendoortje
Keuken Westers
Trefwoord aardbeien, gezonde tussendoortjes, koolhydraatarm toetje, koolhydraatarme snacks, vegetarisch
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 32 minuten
Porties 8 personen
calorieën 259kcal

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 500 gram kwark
  • 30 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 150 ml slagroom ongeklopt
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 druppels stevia
  • aardbeien eventueel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de amandelmeel toe. Doe het ei erbij. Roer goed door tot er een koekdeeg ontstaan.
  • Neem een springvorm (24 cm) en bedek de bodem met bakpapier.
  • Verdeel hier het koekdeeg over en druk goed aan.
  • Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat goed afkoelen.
  • Laat de gelatine weken in een kommetje koud water.
  • Klop de slagroom stijf. Voeg naar voorkeur een paar druppeltjes stevia toe.
  • Meng in een andere kom de kwark en doe hier de slagroom bij.
  • Neem een steelpannetje met een paar eetlepels water. Verwarm hier de gelatine in tot deze helemaal is opgenomen.
  • Voeg de gelatine bij het kwarkmengsel en roer goed door elkaar.
  • Verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Serveer met wat aardbeien.

Nutrition

Calories: 259kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 14g | Fat: 21g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 46mg | Sodium: 41mg | Potassium: 22mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 305IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 55mg | Iron: 0.8mg

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

aardbeien kwarktaart
Afdrukken

Koolhydraatarme kwarktaart

Heb je iets te vieren? Deze koolhydraatarme kwarktaart is perfect voor een verjaardag! Korte bereidingstijd en luchtig van structuur. Lekker met wat aardbeien!
Gang Toetje, Tussendoortje
Keuken Westers
Trefwoord aardbeien, gezonde tussendoortjes, koolhydraatarm toetje, koolhydraatarme snacks, vegetarisch
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 32 minuten
Porties 8 personen
calorieën 259kcal

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 500 gram kwark
  • 30 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 150 ml slagroom ongeklopt
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 druppels stevia
  • aardbeien eventueel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de amandelmeel toe. Doe het ei erbij. Roer goed door tot er een koekdeeg ontstaan.
  • Neem een springvorm (24 cm) en bedek de bodem met bakpapier.
  • Verdeel hier het koekdeeg over en druk goed aan.
  • Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat goed afkoelen.
  • Laat de gelatine weken in een kommetje koud water.
  • Klop de slagroom stijf. Voeg naar voorkeur een paar druppeltjes stevia toe.
  • Meng in een andere kom de kwark en doe hier de slagroom bij.
  • Neem een steelpannetje met een paar eetlepels water. Verwarm hier de gelatine in tot deze helemaal is opgenomen.
  • Voeg de gelatine bij het kwarkmengsel en roer goed door elkaar.
  • Verdeel het kwarkmengsel over de taartbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Serveer met wat aardbeien.

Nutrition

Calories: 259kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 14g | Fat: 21g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 46mg | Sodium: 41mg | Potassium: 22mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 305IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 55mg | Iron: 0.8mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

7 Comments

  1. Lammy

    26 januari 2019at19:00

    Gemaakt lekker hoor heb er gepureerde ananas voorgedaan echt een feestje

  2. Judith

    7 augustus 2018at15:50

    Je kunt de kwark ook zoet maken door het met wat aardbeienpuree te mixen. Dan krijg je bovendien een mooie roze taart.

  3. Diny

    18 november 2017at22:18

    Hoeveel agar agar moet je nemen in plaats van 5 blaadjes gelatine?

    • Ellis

      23 november 2017at12:47

      De bindkracht van agar agar is sterker dan gelatine. Ik denk dat het met 2 gram agar agar moet lukken.

  4. Annemiek

    11 juli 2017at20:00

    Geprobeerd. Jammer. Mondgevoel van taartbodem niet krokant maar beetje klef en gruizig. Smaak van amandelen weegt daar niet tegen op.
    Taart zelf is zonder veel smaak. Wat doen we met die aardbeien?

  5. Gerda

    26 maart 2017at15:58

    Bedankt lieve Niels.
    Heb ik lang naar gezocht.
    Mmmmmm… lekker.
    Gr. Gerda.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *