Koolhydraatarme kokoscake | Tussendoor | Makkelijk Afvallen

Koolhydraatarme kokoscake met kokossnippers

By on 3 mei 2017
Leestijd: 3 minuten
koolhydraatarme kokoscake

Koolhydraatarme kokoscake: voor de echte kokosliefhebber! Deze cake is snel bereid en bevat geen toegevoegde suikers of E-nummers. Daar mag je best van snoepen!

Koolhydraatarme kokoscake

Heb jij iets te vieren of organiseer je een uitgebreid diner? Maak dan deze koolhydraatarme kokoscake als toetje of tussendoor. Deze cake is volledig vrij van toegevoegde suikers of E-nummers. Ideaal voor de zoetekauw onder ons.

MA’s tip: wil jij meer informatie over koolhydraten zodat je bewustere keuzes kan maken? Lees het hier.

Is kokos gezond?

Kokos is een gezond ingrediënt en heeft een exotische smaak. Het kan zelfs even voelen alsof je op een tropisch eiland bent wanneer je van deze vrucht eet! Kokos is makkelijk te combineren en zit boordevol vitamine E, B en C. Daarnaast bevat het magnesium, fosfor, kalium en ijzer. Dit is goed voor je botten, tanden, hart, spieren én nieren! Er kan dus zeker gesteld worden dat kokos ontzettend gezond is.

De koolhydraatarme kokoscake is een feestelijk tussendoor of toetje. De kokos zelf is al een groot feest, maar wil jij het helemaal afmaken? Voeg dan kokossnippers toe voor de ultieme smaaksensatie.

Laat weten wat je van deze kokoscake vindt en of je ook zo gek bent op kokos als wij dat zijn!

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

koolhydraatarme kokoscake
Afdrukken

Koolhydraatarme kokoscake

Heb je iets te vieren? Organiseer je een uitgebreid diner? Maak dan deze koolhydraatarme kokoscake als toetje! Deze cake is heerlijk luchtig en volledig koolhydraatarm. Bovendie ook suikervrij en vrij van toegevoegde E-nummers.
Gang Toetje, Tussendoortje
Keuken Hollands
Trefwoord gezonde tussendoortjes, koolhydraatarm, koolhydraatarme cake
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 18 plakken
calorieën 90kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 5 eieren XL
  • 75 gram kokosmeel
  • 250 ml kokosmelk
  • 60 gram geraspte kokos
  • 15 gram grasboter gesmolten
  • Stevia Optioneel

Instructies

  • Scheid het eigeel van het eiwit.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Voeg bij het eigeel de gesmolten boter, kokosmeel, kokosmelk en geraspte kokos toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Doe een klein beetje eigeelbeslag bij de eiwitten. Spatel goed om tot je geen eigeelmengsel meer ziet.
  • Doe nu alle eiwitten bij de kom met het eigeelbeslag en meng goed door. Klop niet te stevig, maar houd het luchtig. Voeg eventueel stevia toe als je de cake zoeter wilt eten. Proef het beslag of die zoet genoeg is voor je.
  • Doe de cake in een ingevette cakeblik of ovenschaal een en bak 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.

Nutrition

Calories: 90kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 2g | Fat: 7g

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

11 Comments

  1. Karin

    22 mei 2020at15:05

    Vandaag gebakken maar erg nat… weet niet wat ik verkeerd heb gedaan? Precies hoeveelheid in gedaan, heb alleen eiwit door beslag gedaan ipv andersom… mis is t m dat..

  2. Bea Pugliese

    23 januari 2020at15:10

    Sorry, vind het niks…In de oven op 140 graden, na 40 min. nog bleek. Hete lucht aan en nog eens 30 minuten. Komt niet heel uit het blik en NOG niet gaar.Hier kan helaas geen foto bij….

  3. Wilma

    11 oktober 2018at08:33

    Wat bedoel met Ram voor bepaalde voedingsmiddelen???

    • Veerle de Boer

      11 oktober 2018at10:50

      Waar zie je dat staan Wilma?

  4. Jenny Schaafsma

    27 mei 2018at16:27

    Ik heb de cake gister gebakken. Wij proberen koolhydraat-arm te eten, dus dit recept past daar goed bij. Exact dezelfde ingrediënten gebruikt en er nog 1 eetlepel ahornsiroop aan toegevoegd. Na 45 min was de cake nog bleek, dus ik heb hem een uur in de oven gelaten. Cake is luchtig. Je smaakt de kokos goed, maar ik mis toch nog een ietsje zoetige smaak. Volgende keer ga ik of meer ahornsiroop gebruiken of ik probeer eens kokosbloesemsuiker (daar heb ik nog geen ervaring mee).

    • Makkelijk Afvallen

      11 juni 2018at18:39

      Hoi Jenny, leuk dat je de kokoscake hebt geprobeerd! Ik heb zelf ook ondervonden dat iedere oven toch weer anders werkt, goed hoe je dit hebt opgelost. Heb je de cake nog al eens geprobeerd? Ik ben benieuwd of je hem zoeter lekkerder vond!

  5. patricia

    3 mei 2018at20:41

    hoop dat hij lekker is…
    ziet er toch heel anders uit

    • Ma

      4 mei 2018at09:20

      Hoi Patricia, hoe smaakte de cake?

  6. patricia

    3 mei 2018at20:22

    hij staat in de oven?
    ik ben zeer benieuwd

  7. Caroline

    31 maart 2018at18:47

    Ik heb t met 4 eieren en 110 gr amandelmeel gedaan. had geen kokosmeel en kokosolie ipv boter. geen stevia maar ander suikervervanger. t was perfect.

    • Marjan Middelkoop

      20 april 2018at18:36

      Welke maat bakblik heb je gebruikt?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]