Kippensoep met paksoi | Gezond | Makkelijk Afvallen

Kippensoep met paksoi

By on 18 februari 2017
Leestijd: 3 minuten
kippensoep

Oosters recept: een lekkere verse kippensoep met paksoi!

Wat is paksoi?

Paksoi is een knapperige groente met grote donkergroene bladeren. Je kunt er van alles mee doen op culinair gebied. Het is een ideale roerbakgroente, lekker rauw door een salade, heerlijk in een smoothie of lekker in soep.

Kippensoep met paksoi gezond?

Paksoi is een koolgroente en zit tjokvol met vitaminen en mineralen. Net als alle andere koolsoorten is deze groente super gezond en zou het wekelijks op het menu moeten staan. Bovendien bevat paksoi bevat veel vitamine C, vitamine A, vitamine K en kanker remmende stoffen. Ook is paksoi rijk aan calcium, ijzer,  mangaan,  fosfor, kalium en magnesium.

Zelf kippensoep maken

De traditionele manier om kippensoep te maken duurt erg lang. De soep moet vaak minimaal 5 uur trekken en dit kost veel tijd. Maar wanneer je zelf op een snelle manier kippensoep gaat maken kun je dit recept gebruiken. Dit recept is snel klaar en smaakt even lekker!

Andere gezonde soepen

Ben jij benieuwd naar andere koolhydraatarme soepen? Onze snelle broccolisoep is een echte aanrader. Deze broccolisoep zonder koolhydraten staat binnen no-time op tafel en is heerlijk om te eten! Een anders heerlijk recept is de groentesoep met balletjes. Door het eten van deze heerlijke soep is het gemakkelijk om 250 gram groenten per dag binnen te krijgen.

kippensoep
Afdrukken

Kippensoep met paksoi

Wil je een snel en vers hoofdgerecht maken? Probeer dan onze verse kippensoep met paksoi. Heerlijk, voedzaam en snel met een Oosterse bite.
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Trefwoord boullionsoep, kippensoep, koolhydraatarm, lactosevrij, paksoi, snelgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2
calorieën 108kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 1 struik paksoi
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 750 ml water
  • 1 blokje bouillon kip
  • 1 el sojasaus
  • 50 gram taugé

Instructies

  • Breng het water aan de kook met het kippenbouillontablet.
  • Snijd het wit van de paksoi in reepjes en het groen in dunne slierten.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en de rode peper in fijne ringetjes.
  • Schep het wit van de paksoi, de kip en de peper in de bouillon, laat 10 min. zachtjes doorkoken.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schep het groen van de paksoi door de soep en strooi de bosui erover.
  • Breng de soep op smaak met sojasaus en garneer met de taugé.

Nutrition

Calories: 108kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 17g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 48mg | Sodium: 259mg | Potassium: 420mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 335IU | Vitamin C: 38.8mg | Calcium: 20mg | Iron: 0.9mg

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]