Koolhydraatarme Honing Mosterd Dressing maken » Makkelijk Afvallen

Honing mosterd dressing maken. Koolhydraatarm in 3 minuten.

By on 22 oktober 2019
Leestijd: 3 minuten
Zelf honing mosterd dressing maken is koolhydraatarm

Ben ik de enige die zich zo verbaasd?
Om mij heen zie ik zoveel mensen hun best doen. Ze maken de groenste, lekkerste en meest gezonde salade. Samengesteld met verse en biologische groente en compleet met fruit, zaden en noten. Fantastisch!
Om het vervolgens af te maken met een in elkaar gefabriceerde commerciële dressing.
Zo zonde. En niet nodig.

Ben jij of ken jij zo iemand? Lees dan vooral verder. Het is namelijk ontzettend eenvoudig om zelf een lekkere dressing te te maken! Ter illustratie: “de honing mosterd dressing”. Klaar in 3 minuten en dikke kans dat je de alle ingrediënten al in je keuken hebt.
I rest my case!

>>> Lekker om je groentefriet in te dopen.
>>> Complimentje voor al deze gezonde salades.

Hoe maak je honing mosterd dressing?

Honing mosterd dressing bestaat, hoe kan het anders, uit een gelijke mix van honing en mosterd. Olijfolie zorgt ervoor dat je dressing meer volume krijgt, zodat je hem beter verdeelt over je salade. Voeg als laatste de citroensap toe. Doe dit stapsgewijs en proef tussendoor. Als je dressing niet goed samenkomt, kan je meer sap toevoegen.

Ma’s tip: Wil je een romiger resultaat, voeg dan een beetje mayonaise toe. Let dan wel op dat je een échte mayonaise gebruikt.

Welke mosterd kan je het beste gebruiken?

Welke mosterd je het beste kan gebruiken voor dit recept hangt volledig af van je eigen smaak. Grote kans dat de mosterd die je in huis hebt, de mosterd is die jij het liefst gebruikt.

Zelf ben ik een fan van een scherpe Dijon mosterd of een grove Zaanse. Pak jij het liever wat milder aan, dan is een Franse mosterd ook perfect! Makkelijk, hè!

Welke kruiden kan ik nemen voor deze dressing?

Als laatste stap voor je kruiden en specerijen toe. Ook hier kan je eigen smaak achterna gaan. Veel mensen houden het bij peper en zout. Voor iets meer kick kan je een beetje knoflookpoeder toevoegen. Verse fijngesneden bieslook geeft een frisse crunch aan je honing mosterd dressing.

Honing mosterd saus

Er is een verschil tussen honing mosterd saus en – dressing. De saus blijft dikker en is meer geschikt om in te dippen of om gebraden kip mee op smaak te brengen.

Hiervoor mix je simpelweg honing, mosterd en mayonaise samen. Je brengt hem op smaak met een beetje (witte wijn) azijn, je favoriete kruiden.

Onthouden: het is eenvoudig om je eigen sausen en dressings te maken. Hiermee geef je nog meer smaak aan je gerechten en je laat conserveringsmiddelen en onnodige koolhydraten achterwege.

Afdrukken

Honing Mosterd dressing | Koolhydraatarm

Honing mosterd dressing is een milde saus of dip. Perfect voor salade, sandwich als slnka alternatief voor mayonaise. Je kan het zelf maken en is dan koolhydraatarm.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord dressing, saus, zelf maken
Voorbereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 3 minuten
Porties 1 portie
calorieën 22kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels citroensap naar smaak
  • peper en zout

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten samen in een kom. Mix met een garde tot een egale dressing ontstaat.
  • Breng op smaak met peper en zout.
    Voeg eventueel verse fijne gesneden bieslook toe of een puntje knoflookpoeder.
  • Laat 10 minuten rusten zodat de smaken goed samen kunnen komen.

Nutrition

Calories: 22kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 1g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 11mg | Sugar: 1g

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *