Havermout koek met peer | Gezonde tussendoortjes | Makkelijk Afvallen

Havermout koek met peer

By on 28 maart 2017
Leestijd: 2 minuten
havermout koekje met peer

Een gezonde havermout koek met peer! Dat lust iedereen toch?

Havermout koek met peer gezond?

Een appeltje gaat er bij iedereen wel in. Maar vergeet zijn broertje niet: de peer! Peren behoren tot de top 10 populairste fruitsoorten. Nederlanders zijn er dol op! (En wij van Ma ook!) Peren doen het goed op onze eigen Hollandse bodem en kun je het beste eten in het perenseizoen, zo rond de herfst.

Voor deze koek maakt peer deel uit van het beslag. Maak voor de afwisseling ook eens een beslag van peren én appels. Of voeg een stukje banaan aan de peer toe.

Wat zit er in dit recept met peer?

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 85
  • Koolhydraten: 11 g
  • Eiwitten: 3 g
  • Vetten: 3 g

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

havermout koekje met peer
Afdrukken

Havermout koekje met peer

Deze gezonde havermout koekje met peer is zeker het proberen waard. Wij hebben een peer toegevoegd, maar probeer ook eens appel, banaan of een combinatie van fruitsoorten!
Gang Toetje, Tussendoortje
Keuken Westers
Trefwoord havermout koekje, ovengerecht, vegetarisch, vezelrijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 6 koeken
calorieën 41kcal

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 1 rijpe peer
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 1 el roomboter gesmolten

Instructies

  • Schil de peren en snijd ze in grove stukken.
  • Mix de peren samen met havermout, roomboter, ei en kaneel tot er een beslag ontstaat.
  • Neem een cakeblik en vet in met een beetje roomboter.
  • Leg op de cake een velletje aluminiumfolie en bak de koek 15 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden.
  • Haal het folie weg en bak vervolgens nog 25 minuten in de oven.
  • Laat de koek goed afkoelen en snijd en 6 grote stukken van.

Nutrition

Calories: 41kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 1g | Fat: 2g | Saturated Fat: 0.3g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 0.3g | Cholesterol: 31mg | Sodium: 25mg | Potassium: 36mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 0.8mg | Calcium: 10mg | Iron: 0.2mg

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






[gratis]
[gratis]