Gezonde goulash maken | Koolhydraatarm | Makkelijk Afvallen

Hoe maak je gezonde goulash?

By on 12 oktober 2017
Leestijd: 3 minuten
gezonde goulash maken

Wil jij gezonde goulash maken? We hebben een lekker recept voor je!

Gezonde goulash maken

Goulash is een Hongaarse stoofschotel en écht een winters gerecht. Maar hé, zo eind september mag er ook best af en toe een lekkere stoofschotel op tafel staan. Maak een lekkere grote pan en je gooit er gewoon van alles in wat je lekker vindt. Het vergt een kleine voorbereiding (is zo gebeurd) en daarna hoef je hem alleen maar te laten stoven. Easy peasy.

Recept voor goulash

Je kunt de goulash eten met rijst, friet of aardappels. Helaas alledrie niet erg koolhydraatarm. Eet er daarom een frisse salade bij, of ga voor dikke plakken koolhydraatarm brood! Dan kan je lekker dippen in de goulash. Hoe dan ook, geniet ervan en laat ons weten of het lekker was!

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

gezonde goulash maken
Afdrukken

Hoe maak je gezonde goulash?

Wil jij een goulash maken? Wij hebben een heerlijk recept voor je! ✓Hongaarse stoofschotel ✓100% natuurlijk ✓Gezonde lunch
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraans
Trefwoord gezonde goulash, koolhydraatarm, vleesgerecht
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 23 minuten
Porties 2 personen
calorieën 488kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 350 gram runderlappen
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1 paprika
  • 250 ml runderbouillon

Instructies

  • Snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper en snijd in blokjes.
  • Doe een beetje boter in een pan en fruit hierin de knoflook en ui.
  • Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak al omscheppend kort mee.
  • Voeg het vlees toe en bak kort mee. Snijd de paprika’s in stukken in bak kort mee met het vlees.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Doe de deksel op de pan en laat 2,5 uur op laag vuur stoven.
  • Houd het tussentijds in de gaten. Roer af en toe door en voeg, als er te veel water verdampt, wat extra water toe.
  • En dan is je goulash klaar!

Notities

Nutrition

Calories: 488kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 37g | Fat: 33g | Saturated Fat: 13g | Cholesterol: 151mg | Sodium: 564mg | Potassium: 798mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 2185IU | Vitamin C: 80mg | Calcium: 59mg | Iron: 3.2mg

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

7 Comments

  1. Evelien

    29 januari 2020at19:55

    Vandaag uitgeprobeerd samen met rode kool. Ik at het ook met bloemkoolpuree en de rest van het gezin met aardappelpuree. Alles was op, zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt voor het delen van dit geweldig recept

  2. Lida

    23 november 2019at14:38

    Een bereidingswijze van 3 minuten lijkt mij erg weinig voor goulash. Het zal wel 3 uur zijn.

  3. Monique

    20 februari 2018at00:20

    Lekker met rode kool

    • Marcella

      25 maart 2020at09:12

      Hoe veel water moet erbij?

  4. Faillie Mia

    27 januari 2018at18:25

    Graag zou ik dit boekje ontvangen met een dank u wel

  5. cobie

    23 oktober 2017at22:15

    G.a
    mag je bij deze goulas recept nog wat erbij eten , of krijg je dan teveel callorieen binnen.
    Gr cobie

    • Ellis

      24 oktober 2017at09:10

      Je kunt de goulash eten met (bloemkool)rijst, een salade, of ga voor dikke plakken koolhydraatarm brood! Lekker dippen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[GRATIS GIDS]
[GRATIS GIDS]
[gratis]
[gratis]