Frisse zelfgemaakte eiersalade op toast » Makkelijk Afvallen

Frisse zelfgemaakte eiersalade op toast

By on 12 juni 2018
Leestijd: 3 minuten

Eiersalade

Eiersalade maken

Het is heel makkelijk om even naar de supermarkt te lopen en je eiersalade te halen, maar ik raad je aan zo veel mogelijk zelf te maken. Op die manier weet je zeker dat er geen toegevoegde conserveermiddelen zijn toegevoegd en je hebt een verse salade voor op je cracker.

Kook anderhalf ei, laat goed schrikken en prak de substantie samen met mayonaise. Voilà! Je eiersalade is ready to eat. Uiteraard wel handig om op smaak te brengen met zout en peper en of andere kruiden die je lekker vindt. Smullen maar!

Zelf maken is puurder

En wist je ook dat zelfgemaakte salade een stuk gezonder is? Dit komt omdat je het zelf op smaak maakt en je niks hoeft toe te voegen om het lang houdbaar te maken. Daartegenover staat wel dat je het op tijd moet consumeren voordat het over de datum gaat.

Een doorsnee kant-en-klare eiersalade meer dan veertig ingrediënten bevat? En dat zijn niet de meest gangbare producten. Denk aan bijvoorbeeld suiker, verdikkingsmiddelen, smaakversterkers, voedingszuren, antioxidanten en stabilisatoren. Dat zijn een heleboel E-nummers.

Meer van deze lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten!

Eiersalade
Afdrukken

Frisse zelfgemaakte eiersalade op toast

Trek in een hartig tussendoortje? Dan is deze zelfgemaakte eiersalade misschien wel een heel goed idee! Bijzonder simpel om te maken en heerlijk voor tussen de middag of bij de borrel. Ei is tenslotte altijd een goed idee, toch?
Gang Tussendoortje
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 17 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 185kcal

Ingrediënten

  • 75 gram ei
  • 1 el yoghurtmayonaise
  • 0,25 bakje tuinkers
  • 15 gram achterham
  • 8 gram crackers luchtig

Instructies

  • Breng in een pan met water de eieren aan de kook en laat in 8 minuten hard koken. Giet af en laat schrikken (onder koud stromend water afspoelen). Laat de eieren afkoelen. Pel de eieren en prak met een vork in een kom grof. Roer de mayonaise erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Knip de tuinkers boven een kom los. Halveer de ham in de lengte. Leg op beide crackers een plak ham en smeer er royaal eiersalade op. Strooi de tuinkers erover.

Nutrition

Calories: 185kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 13g | Fat: 11g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 288mg | Sodium: 362mg | Potassium: 146mg | Vitamin A: 405IU | Calcium: 54mg | Iron: 1.7mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *