Chocoladebroodjes | Tussendoortje waar je blij van wordt | Glutenvrij

Koolhydraatarme chocoladebroodjes met pindakaas

By on 3 oktober 2019
Leestijd: 2 minuten
Koolhydraatarme chocoladebroodjes met sesam en pindakaas

Chocoladebroodjes of chocoladekoekjes? Gewoon een snack zonder koolhydraten en glutenvrij. Recept voor 6 snacks met pindakaas.

Koolhydraatarme chocoladebroodjes?

Ja natuurlijk! Wie ons al een tijdje volgt, weet hoe belangrijk het is. Je moet goed voor jezelf zorgen, veel van jezelf houden en wekelijks jezelf op iets lekkers trakteren. Maar boven alles; je moet geen honger lijden. Daarom eet je in een koolhydraatarm dieet ook 3 tussendoortjes per dag.

En vandaag een recept voor iedereen die gek is op muffins, koekjes, chocoladekoekjes en pindakaas. Want dit is alles in één! Het recept is voor 6 koolhydraatarme snacks, dus genoeg voor 2 dagen vol chocolade, 1 gezellige hightea of de rest van de week iets lekkers op je werk.

Glutenvrije snack

Het beslag voor deze chocoladebroodjes is glutenvrij. Sterker nog, er wordt helemaal geen bloem gebruikt. Hierdoor heb je hele luchtige broodjes. En lekker smeuïg dankzij de pindakaas.

Dus waar wacht je nog op? Mix de ingrediënten door elkaar, schuif de muffins in de oven en 20 minuten later zit jij te genieten. Voor wie zijn die andere 5 chocoladebroodjes?

Ga jij ook zo goed op de combinatie pindakaas en chocola? Lees dan straks nog even verder in één van deze recepten.

>>>Pindakaas cheesecake met pure chocolade.

>>>Chocolade -pindakaas truffels

Afdrukken

Chocoladebroodjes met sesam en pindakaas

Een zoet en hartig tussendoortje. Dit chocoladebroodje heeft een lekkere bite dankzij een beslag van pindakaas en een topping van sesamzaad.
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord koolhydraatarme cake, koolhydraatarme snacks, muffin, pindakaas, pure chocolade
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 6 broodjes
calorieën 164kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 20 gram kokosolie
  • 4 stuks eieren
  • 100 gram yoghurt lactosevrij
  • 30 gram pindakaas
  • 10 gram bakpoeder
  • 40 gram chocolade minstens 80% puur
  • Sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvorm in met kokosolie.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de chocolade in kom en klop tot een egaal en stevig beslag.
  • Hak de chocolade fijn en roer deze door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes. Besprenkel met sesamzaadjes.
  • Bak voor 25 minuten in de oven en laat buiten de over afkoelen. Lekkerrrrr.

Nutrition

Calories: 164kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 7g | Fat: 13g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 151mg | Sodium: 544mg | Potassium: 151mg | Fiber: 1g | Sugar: 4g | Vitamin A: 235IU | Calcium: 49mg | Iron: 1.2mg

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *