Gezonde chocolademousse met avocado en banaan

Gezonde chocolademousse met avocado

By on 26 februari 2017
Leestijd: 2 minuten
chocolade mousse

Deze gezonde chocolademousse is perfect voor de echte chocoladeliefhebber! 🙂

Chocolademousse gezond?

Wij zijn dol op chocolade. Jij toch ook? Toch zie je gezond en chocolade haast zelden in dezelfde zin staan. De meeste chocolademousses zijn niet bepaald gezond. Er is vaak veel suiker aan toegevoegd en past daarom niet een in gezonde lifestyle.

Maar gelukkig heeft MA de oplossing gevonden voor de chocoladeliefhebbers onder ons. Deze chocolademousse past namelijk wél in een gezonde lifestyle. Voor deze mousse zijn maar 3 ingrediënten gebruikt: cacaopoeder, banaan en avocado. De banaan en avocado zorgen ervoor dat de mousse heerlijk romig is én maken deze samen met de cacao super gezond!

Wat zit er in deze gezonde chocolademousse?

De chocolademousse is koolhydraatarm en de avocado zorgt voor veel gezonde vetten. Deze hippe vrucht is de afgelopen jaren gestegen in populariteit, en terecht! Avocado is erg gezond. Het bevat veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren beschermen je lichaam tegen cholesterol wat leidt tot een verlaagd risico op hart- en vaatziekten.

Nog niet overtuigd? In dit artikel lees je hoe gezond avocado daadwerkelijk is.

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

chocolade mousse
Afdrukken

Gezonde chocolademousse

Deze gezonde chocolademousse is perfect voor de echte chocoladeliefhebber! 🙂 Met slechts 3 ingrediënten: avocado, banaan en cacaopoeder. Super easy!
Gang Toetje
Keuken Westers
Trefwoord chocolademousse met avocado, gezond toetje, gezonde chocolademousse, toetje met avocado, vegetarisch, vegetarisch toetje
Voorbereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 2 minuten
Porties 2 personen
calorieën 264kcal

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 banaan
  • 2,5 el cacaopoeder
  • 2 blokjes pure chocolade

Instructies

  • Haal de schil van de avocado, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Snijd de banaan in kleine stukken.
  • Doe de banaan, avocado en cacaopoeder bij elkaar in een kom en mix (met een staafmixer) tot er een mousse ontstaat. De mousse kan eventueel verdund worden met een beetje water.
  • Hak de pure chocolade grof en garneer hier de mousse mee.

Nutrition

Calories: 264kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 4g | Fat: 19g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 10mg | Potassium: 813mg | Fiber: 11g | Sugar: 9g | Vitamin A: 178IU | Vitamin C: 14mg | Calcium: 25mg | Iron: 2mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

17 Comments

  1. Roxanne

    7 januari 2020at20:40

    DE periode is weer aangebroken. Ik had een onorme trek in chocolade. Net dit recept gemaakt en het in de koelkast laten opstijven.

    Helaas vond ik het ontzettend smerig en is het in de goot beland. Ik weet niet of ik iets fouts heb gedaan, gezien mensen dit wel lekker vinden. Wat wel een plus punt is, is dat mijn trek in chocolade spontaan vertrokken is.

    • Jacoba

      9 februari 2020at19:12

      Groot gelijk! Ik vind het ook afschuwelijk!!?? Dus gelukkig heb jij noch ik iets fout gedaan!

  2. SIneke

    5 januari 2020at18:21

    Niet heel lekker, smaakt meer naar banaan dan dat ik chocolade proef.

  3. S

    1 maart 2019at17:44

    Super lekker! ?

  4. Laura

    24 oktober 2018at12:01

    Ik deed het zo;

    #totalyvegan #kharm #chocolatlover #hemelsemodder #lovenature #fairtrade #biologisch #lesssugarplease

    bio,vegan HEMELSE MODDER kh-arm,fairtrade

    Mijn hemelse recept:
    ?2 geschilde bevroren bananen
    ?2 geschilde rijpe avocado’s
    ?1 pakje 200ml vegan slagroom
    ?rijststroop/dadelstroop/agavestroop
    ?4 volle eetlepels cacaopoeder

    •Klop de slagroom met wat stroop op.
    •Doe in een andere kom de stukjes avocado, stukjes banaan, cacao en stroop(naar smaak)
    •mix dit tot een glad mengsel zodat er geen stukjes meer in zitten
    •meng met een spatel de opgeklopte slagroom door dit cacaomengsel en zet in de ijskast

    Garneren kan met kokosschaafsel, notenschaafsel of kleine stukjes fruit!

    Het smaakt werkelijk hemels!

    • Evelien Vis

      26 oktober 2018at15:27

      Oh, wat leuk dat je het recept met ons deelt. Dank je wel.

  5. Ria

    1 augustus 2018at21:13

    Wat een lekker toetje… Ik heb er wat kokosmelk bij gedaan…. is het wat voller van smaak en smeuïger….

  6. Elisabeth

    12 december 2017at14:28

    Vandaag gemaakt en gegeten, echt heerlijk. Ik heb er wel wat water en honing bij gedaan dan is het genoeg voor
    4 personen, een halve peer uit blik (del monte op eigen sap)
    Bedankt voor het recept.

    • Donja van heeswijk

      13 december 2017at10:40

      Hallo Elisabeth, en was het lekker? Had je een halve peer voor 4 personen of per persoon? Met fruit moet je wel beetje uitkijken (ook al is het op eigen sap) want 100 gram peren bevatten al snel bijna 11 gram suiker. Dus prima als je daarvoor kiest maar het telt wel aan in je koolhydrateninname.

    • Natacha

      26 januari 2018at21:38

      Moet je de mousse laten opstijven in de koekjes?

      • Natacha

        26 januari 2018at21:39

        In de koelkast sorry … ?

        • Amber

          29 januari 2018at13:15

          Ja in de koelkast inderdaad. Is hij goed gelukt?

  7. Jan

    27 juni 2017at17:05

    Wij hebben ervan genoten. Garnering is ook mogelijk met kokossnippers of granaatappelpitjes. Maar ook met rode vruchten vinden wij het een toppertje!

  8. Rikie

    1 maart 2017at20:43

    Heb hem vandaag gemaakt maar wij vonden het zo niet lekker. Met suiker erbij ging wel maar niet voor herhaling vatbaar helaas.

    • Amber

      2 maart 2017at08:50

      Dat is jammer! 🙁
      Hij smaakt inderdaad nog erg naar avocado en banaan. En minder naar chocolade.

      Groetjes,
      Amber – Ma.

  9. Truus Bos

    26 februari 2017at23:18

    Hallo Ma. Als je het over een eetlepel hebt is het dan een afgestreken lepel of een volle lepel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






[gratis]
[gratis]