Geroosterde bloemkool met Parmezaanse kaas

Vandaag maken we geroosterde bloemkool met lekker veel kruiden. Eet dit gerecht met een lekker stukje vlees of vis, of maak een extra grote portie voor jezelf en houd het vegetarisch!
  • Diner
  • 1 persoon
  • 25g koolhydraten
geroosterde-bloemkool 25g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

Instructies

  • Haal de steel van de bloemkool en snijd in kleine roosjes.
  • Snijd de paprika in zeer kleine stukjes.
  • Snijd de ui in ringen.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Meng de bloemkoolroosjes met de andere groenten en de kruiden.
  • Verdeel over de ovenschaal.
  • Doe de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Strooi tot slot nog wat Parmezaanse kaas over de bloemkool en stop nog even kort in de oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Geroosterde bloemkool met Parmezaanse kaas
Hoeveelheid per portie
Calories 233 Calories from Fat 90
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 5g25%
Sodium 492mg21%
Potassium 1065mg30%
Koolhydraten 25g10%
Vezels 8g33%
Suiker 11g12%
Eiwit 16g32%
Vitamine A 2550IU116%
Vitamine C 220.2mg294%
Calcium 372mg37%
IJzer 1.9mg12%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Roosteren in plaats van koken

Groenten bevatten veel goede voedingsstoffen. Helaas verdwijnen veel van deze vitaminen en mineralen in het water als je groenten kookt. Dit kun je oplossen door maar een klein beetje water te gebruiken en de groenten met de deksel op de pan te laten stomen.

Recept voor geroosterde bloemkool

Maar je kunt je groenten ook grillen! De bloemkool uit dit recept ‘roosteren’ we in de oven. Hierdoor behoudt de bloemkool zijn goede voedingsstoffen en krijgt het een fijne bite. De lekkere toevoegingen (kruiden, Parmezaanse kaas) maken het geheel helemaal af!

Variatie tip: Dit recept is ook een heel lekker bijgerecht met kurkuma

 

geroosterde-bloemkool
3.98 van 147 stemmen
Print

Geroosterde bloemkool met Parmezaanse kaas

Vandaag maken we geroosterde bloemkool met lekker veel kruiden. Eet dit gerecht met een lekker stukje vlees of vis, of maak een extra grote portie voor jezelf en houd het vegetarisch!
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Keyword groenten uit de oven, koolhydraatarm, koolhydraatarm en vegetarisch, ovengerecht
dieet vegetarisch
tijd <60 minuten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 1 persoon
Caloriën 233 kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

Instructies

  1. Haal de steel van de bloemkool en snijd in kleine roosjes.
  2. Snijd de paprika in zeer kleine stukjes.
  3. Snijd de ui in ringen.
  4. Snijd de knoflook fijn.
  5. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  6. Meng de bloemkoolroosjes met de andere groenten en de kruiden.
  7. Verdeel over de ovenschaal.
  8. Doe de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  9. Strooi tot slot nog wat Parmezaanse kaas over de bloemkool en stop nog even kort in de oven.

Notities

Voedingswaarden
Geroosterde bloemkool met Parmezaanse kaas
Hoeveelheid per portie
Calories 233 Calories from Fat 90
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 10g14%
Verzadigd vet 5g25%
Sodium 492mg21%
Potassium 1065mg30%
Koolhydraten 25g10%
Vezels 8g33%
Suiker 11g12%
Eiwit 16g32%
Vitamine A 2550IU116%
Vitamine C 220.2mg294%
Calcium 372mg37%
IJzer 1.9mg12%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Niels Bosman

Grondlegger van de Makkelijk Afvallen methode. Mijn grootste passie is om een zo gezond en gelukkig mogelijk leven te leiden en ook anderen hiertoe te inspireren. Ik ben erg trots op ons platform en hoeveel mensen we we dagelijks inspireren met onze programma's.

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit vinden andere gebruikers van dit recept
  • Myra Remmert

    Dit was een heerlijke bloemkool gerecht. Ik kon er niet vanaf blijven. Ik maak het morgen weer en eet het met madras chicken filet en rijst en raita.

  • Nina Groenhof

    Vind zo fijn dat we regelmatig andere receptjes krijgen heb die 50 dagen gekocht denk er nu over die van keto te kopen hele goede dienst na verkoop en heerlijke sausje vind ik succes jullie doen dat top dikke duim

  • Silke Rörig

    Eeg lekker bloemkool recept!

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info