Vegetarische carpaccio met basilicumolie en mozzarella

Lekker als voorgerecht! De volle en frisse smaak van de Coeur de Boeuf is heerlijk in combinatie met feta en parmezaanse kaas.
  • Lunch
  • 2 persoon
  • 19g koolhydraten
Vegetarische carpaccio van tomaat met mini mozzarella, pesto en pijnboompitten 19g Voeg toe aan verzameling
Voeg toe aan favorieten

Feest op je bord! Mooie kleuren, sappige tomaten, basilicumolie, mini mozzaralla. Yum!

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Ingrediënten

  • 500 g tomaat groot formaat (vleestomaat)
  • 10 g basilicum
  • 1 rode ui
  • 10 g olijfolie
  • 1 snuf zout
  • 2 tl kappertjes
  • 150 g mini mozzarella
  • 1 snuf peper
  • 10 g pijnboompitten
  • 10 g pesto
  • 20 g Parmezaanse kaas vlokken

Instructies

  • Snijd de tomaat in plakken van circa 0,5 centimeter.
  • Leg de plakken in een ring op een bord en laat de plakken elkaar iets overlappen. Herhaal door een tweede laag op het bord te leggen overlappend met de 1e ring.
  • Hak de basilicum fijn.
  • Maak de ui schoon, snipper fijn en meng met basilicum, olijfolie, zout en kappertjes.
  • Verdeel het uienmengsel en de mini mozzarella over de tomatencarpaccio en bestrooi met peper.
  • Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.
  • Besprenkel de tomatencarpaccio met pesto en garneer met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
  • Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Voedingswaarden
Tomatencarpaccio met basilicumolie en mozzarella
Hoeveelheid per portie
Calories 434 Calories from Fat 270
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 30g43%
Verzadigd vet 13g65%
Sodium 929mg40%
Potassium 800mg23%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 4g17%
Suiker 10g11%
Eiwit 24g48%
Vitamine A 3047IU139%
Vitamine B12 2mg71%
Vitamine C 39mg52%
Calcium 525mg53%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Tips

Deze Vegetarische Carpaccio van tomaten met mozzarella is heerlijk als voorgerecht. Heb je nu toch een echte vleesliefhebber aan tafel?  Dan maak je deze tomatencarpaccio lekker voor jezelf en deze carpaccio van ossenhaas voor je meat lover.

Vegetarische carpaccio maken

Carpaccio van tomaten? Ja, dat is even wennen hè! Normaal liggen de bordjes bij het voorgerecht tijdens kerst vol met dunne plakjes rauw vlees. Maar dankzij de tijd waarin we nu leven, hoeven we allemaal niet meer zo veel vlees te eten. Niet helemaal zoals ze in 1950 in Venetië hadden bedacht. Maar toch ook wel heel lekker (bron).

TIP: neem het liefst grote tomaten, zoals grote trostomaten of vleestomaten. Snijd er mooie dunne plakjes van, versier met al het lekkers uit dit recept en geniet!

Vaker vega?

Steeds meer mensen willen vaker vega eten, blijkt uit de enquête onder onze nieuwsbrieflezers. Dat is super goed! Niet alleen voor het milieu en de dieren, maar ook voor je gezondheid en je gewicht. Stiekem hebben wij daar in het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma al rekening mee gehouden. We willen het graag voor iedereen wat makkelijker maken om vaker vega te eten.

Waar doe jij het voor? Een betere wereld, je gezondheid of gewicht? Hoe dan ook, chapeau! Zet de volgende stap voor jouw reden hier.

 

Vegetarische carpaccio van tomaat met mini mozzarella, pesto en pijnboompitten
4.04 van 225 stemmen
Print

Tomatencarpaccio met basilicumolie en mozzarella

Lekker als voorgerecht! De volle en frisse smaak van de Coeur de Boeuf is heerlijk in combinatie met feta en parmezaanse kaas.
Gang Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Keyword pesto
dieet suikervrij, vegetarisch
tijd <30 minuten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 persoon
Caloriën 434 kcal

Ingrediënten

  • 500 g tomaat groot formaat (vleestomaat)
  • 10 g basilicum
  • 1 rode ui
  • 10 g olijfolie
  • 1 snuf zout
  • 2 tl kappertjes
  • 150 g mini mozzarella
  • 1 snuf peper
  • 10 g pijnboompitten
  • 10 g pesto
  • 20 g Parmezaanse kaas vlokken

Instructies

  1. Snijd de tomaat in plakken van circa 0,5 centimeter.

  2. Leg de plakken in een ring op een bord en laat de plakken elkaar iets overlappen. Herhaal door een tweede laag op het bord te leggen overlappend met de 1e ring.

  3. Hak de basilicum fijn.

  4. Maak de ui schoon, snipper fijn en meng met basilicum, olijfolie, zout en kappertjes.

  5. Verdeel het uienmengsel en de mini mozzarella over de tomatencarpaccio en bestrooi met peper.

  6. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan.

  7. Besprenkel de tomatencarpaccio met pesto en garneer met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

  8. Eet smakelijk!

Voedingswaarden
Tomatencarpaccio met basilicumolie en mozzarella
Hoeveelheid per portie
Calories 434 Calories from Fat 270
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Vet 30g43%
Verzadigd vet 13g65%
Sodium 929mg40%
Potassium 800mg23%
Koolhydraten 19g7%
Vezels 4g17%
Suiker 10g11%
Eiwit 24g48%
Vitamine A 3047IU139%
Vitamine B12 2mg71%
Vitamine C 39mg52%
Calcium 525mg53%
IJzer 2mg13%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Kim Findhammer

Vanuit mijn visie als diëtist schrijf ik de artikelen en stukjes bij de recepten. Mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk mensen motiveren en helpen een gezond en gelukkig leven te leiden. Ik wil dat mensen zich begrepen voelen en weten dat zij bij MA terecht kunnen.

Meer dan 140.000 succesverhalen
koolhydraatarm dieet boek programma met recepten en weekmenu

Rate dit recept

Bedankt voor je rating!

Dit recept heeft nog geen rating. Deel jij als eerste jouw mening? Vertel aan andere bezoekers hoe smakelijk jij dit recept vindt.

Geef een reactie

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Bewezen effectieve methode om eenvoudig blijvend gewicht te verliezen. Makkelijk om te volgen dankzij volledig uitgewerkte weekmenu’s, recepten en boodschappenlijstjes. Ontvang online support van onze afslank coach. Blijf gemotiveerd, houd vol en val af.

  • 140.000+

    Mensen gingen je voor

  • 90+

    Koolhydraatarme Recepten

  • 250

    Tips & Snacks

  • 100%

    Afslank Garantie (geld terug)

Meer info