Mexicaans eenpansgerecht | Camping gerecht | Makkelijk Afvallen

Mexicaans eenpansgerecht voor op de camping

By on 16 juli 2017
Leestijd: 2 minuten
Mexicaans eenpansgerecht

Mexicaans eenpansgerecht camping – Op vakantie doen we niet moeilijk: dit gerecht is daarom ideaal!

Eenpansgerecht camping

Wie gaat er deze vakantie heerlijk vertoeven op een camping in Zuid-Frankrijk? Of zet je je tentje op in eigen land? Waar je ook heen gaat, dit eenpansgerecht is ideaal om te maken.

Eenpansgerechten kunnen eigenlijk van alles zijn: een heerlijk soepje of een lekkere koolhydraatarme pasta bijvoorbeeld.

Wij hebben gekozen voor dit lekkere Mexicaanse recept,  die je overigens niet per se op de camping hoeft te maken. Het is perfect campingeten, maar ook voor thuis is het een heerlijk recept. Snel klaar, weinig handelingen en minder afwas. Ideaal!

*Lekker met een salade erbij!

Wat zit er in dit Mexicaans eenpansgerecht?

Voedingswaarden per portie:

  • Kcal: 490
  • Koolhydraten: 30 g
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 23 g

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

Mexicaans eenpansgerecht
Afdrukken

Eenpansgerecht voor op de camping

Ga je deze zomer kamperen? Dit Mexicaanse gerecht staat binnen 15 minuten op tafel. Bijkomend voordeel: je hoeft slechts één pan af te wassen. Ideaal! 🙂
Gang Diner, Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord Eenpansgerecht, koolhydraatarm, snelgerecht, vleesgerecht
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 591kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 100 gram rundergehakt
  • 1/2 blikje maïs
  • 1 ui
  • 1/2 avocado in stukjes
  • 5 halve cherrytomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosui
  • 100 gram linzen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el creme fraiche

Instructies

  • Snijd de ui, bosui en knoflook fijn.
  • Doe een beetje olie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg het gehakt toe en bak het gaar.
  • Voeg nu de linzen, maïs en avocado toe en bak kort mee.
  • Breng op smaak met de kruiden en laat 2 minuten pruttelen.
  • Serveer met de crème fraîche.

Nutrition

Calories: 591kcal | Carbohydrates: 41g | Protein: 30g | Fat: 36g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 72mg | Sodium: 90mg | Potassium: 1287mg | Fiber: 17g | Sugar: 8g | Vitamin A: 760IU | Vitamin C: 23.1mg | Calcium: 74mg | Iron: 6.9mg

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

4 Comments

  1. Leny

    27 maart 2018at10:10

    Wat te doen met de andere halve advocado. Heb je daar nog een recept voor? Op de camping kun je niet alles lang bewaren

    • Anita

      4 juli 2019at13:00

      Hoi, de andere halve avocado kun je in stukjes snijden en met een gekookt eitje en wat mayo of yoghurt, peprr, zout en kerrie poeder. Doorelkaar geroerd eten.

  2. Paulien Brink

    14 augustus 2017at19:31

    Vanavond heb ik dit recept gemaakt. Het was lekker. Ik heb twee vragen. In de instructie komen de tomaten niet weer terug, wat is de bedoeling, moet je ze samen met de linzen en maïs bij het gehakt doen?
    Bod bereid ik linzen, heb hier nog nooit mee gewerkt. Volgens het recept heb ik ze bij het gehakt, knoflook enz gedaan. De linzen waren nogal taai. Moet je ze eerst koken?

    • Ma.

      16 augustus 2017at16:30

      De tomaten moet je inderdaad bij de linzen, maïs en het gehakt doen. Sorry voor de onduidelijkheid!
      Je kunt ook al gekookte linzen kopen, dit scheelt een hoop werk. Deze gekookte linzen kun je gewoon kopen bij de meeste supermarkten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






[gratis]
[gratis]