Kabeljauw met groenten | Koolhydraatarm diner | Makkelijk Afvallen

Omega-3 bom: kabeljauw met groenten

By on 3 oktober 2018
Leestijd: 3 minuten
kabeljauw met groenten

Wil jij een flinke dosis omega-3? Maak dit visrecept voor kabeljauw met groenten!

Is kabeljauw gezond?

Ken jij kabeljauw vooral van die vette portie kibbeling met knoflook? Kabeljauw is veel meer dan dat! Deze gezonde vissoort zit bomvol omega-3 en wordt al eeuwenlang gegeten. Of dit nu vers is, gerookt, gedroogd of gefrituurd.

Naast omega-3 zit kabeljauw ook vol met vitamine A, B en D en mineralen. Hiermee is het goed voor onze botten, het zenuwstelsel en ons hart. Let wel op de bereidingswijze want gefrituurde kabeljauw is al een stuk minder gezond dan verse.

Recept voor kabeljauw met groenten

Wij hebben ervoor gekozen om in dit recept kabeljauw op een bedje van groenten te stomen. De keuze voor deze groenten is uiteraard aan jou. Houd je niet zo van paprika, prei en champignons? Kies dan voor tomaat, wortel of courgette. Je kan vrijwel alle soorten groenten combineren met dit vette stukje vis. Probeer en varieer!

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog

kabeljauw met groenten
Afdrukken

Kabeljauw met groenten

Ken jij kabeljauw ook van het bekende bakje kibbeling? Dit recept voor kabeljauw met groenten is het bewijs dat je er nog veel meer mee kunt!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Westers
Trefwoord gegrilde groenten, groenten uit de oven, koolhydraatarm, koolhydraatarm visgerecht, omega 3, vette vis
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 142kcal
Auteur Niels Bosman

Ingrediënten

  • 100 gram kabeljauw
  • 80 gram paprika
  • 40 gram prei
  • 100 gram champignons
  • citroensap
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de groenten in stukjes.
  • Doe een beetje olie in een koekenpan en bak hier kort de groenten in.
  • Neem een ovenschaal en vet in met een klein beetje olie.
  • Verdeel de groenten over de bodem.
  • Besprenkel de kabeljauw met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de kabeljauw op de groenten.
  • Besprenkel met een klein beetje olijfolie.
  • Doe de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Notities

Nutrition

Calories: 142kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 20g | Fat: 1g | Cholesterol: 43mg | Sodium: 67mg | Potassium: 812mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 3170IU | Vitamin C: 109mg | Calcium: 40mg | Iron: 1.8mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

One Comment

  1. Joke Niesten

    12 oktober 2018at21:28

    Nee dat hoeft niet, ik begrijp het Amerikaans ook , maar er staan voor Nederlandse begrippen nogal onbelangrijke gegevens in

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *