Gevulde witlof uit de oven | Koolhydraatarm | Makkelijk Afvallen

Gevulde witlof uit de oven

By on 8 november 2017
Leestijd: 3 minuten
gevulde witlof

Ben jij ook zo dol op witlof? Probeer deze gevulde witlof uit de oven dan eens!

Witlof gezond?

Witlof behoort zeker in het rijtje van onze favoriete groenten. Deze ietwat bittere groente is ontzettend gezond en daarnaast ontzettend lekker! Zowel rauw als gekookt. De bitterstoffen in witlof hebben veel gunstige bijwerkingen voor ons systeem, én deze groente helpt jou met afvallen! Wil jij meer te weten komen over witlof? Lees het allemaal in dit artikel.

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

Gevulde witlof met roomkaas en ham

Voor dit gevulde witlof gerecht hebben wij gekozen voor de ‘traditionele’ manier van bereiden. In heel wat huishoudens worden witlofstronkjes omwikkeld met ham en kaas en vervolgens in de oven bereid. Heerlijk! Wij hebben er een iets andere variant van gemaakt.

De witlof uit dit recept heeft een smeuïge binnenkant door de roomkaas en een pittige smaak. Daarnaast is dit recept nog eens snel te bereiden; zodra de schotel in de oven staat heb je je handen vrij voor andere dingen. Ideaal!

gevulde witlof
Afdrukken

Gevulde witlof uit de oven

Heb jij zin in een lekkere, gezonde groente? Maak deze gevulde witlof uit de oven! Lekker snel klaar en gegarandeerd smullen. Heerlijk, toch? 🙂
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord gevulde witlof, groenten uit de oven, koolhydraatarm, ovenschotel, vleesgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 1 personen
calorieën 266kcal

Ingrediënten

  • 1 stronk witlof
  • 20 gram roomkaas
  • 50 gram ham Groot
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 25 gram geraspte kaas
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de witlof in 10 minuten gaar.
  • Laat het stronkje uitlekken in een vergiet.
  • Maak een mengsel van roomkaas, Italiaanse kruiden en peper.
  • Neem het stronkje, snijd doormidden en besmeer de binnenkant met de helft van de roomkaas.
  • Leg de helften op elkaar en wikkel de plak ham eromheen. Zet eventueel vast met een satéprikker.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg hier het stronkje in. Strooi de kaas eroverheen.
  • Zet de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.

Notities

Nutrition

Calories: 266kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 17g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 72mg | Sodium: 814mg | Potassium: 143mg | Vitamin A: 440IU | Calcium: 146mg | Iron: 0.6mg

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *