Garnalen spiesjes van de grill voor het hele gezin » Makkelijk Afvallen

Garnalen spiesjes van de grill voor het hele gezin

By on 3 augustus 2019
Leestijd: 3 minuten
garnalen spiesjes van de grill of bbq

Het is weer BBQ weer, dus tijd voor een grill recept! Deze garnalen spiesjes van de grill doen het fantastisch op de BBQ, tijdens een tuinfeest of als voorafje bij een diner. Ik maak ze het liefste samen met mijn zoon. En peterselie!

Garnalen spiesjes maken met het hele gezin

Het maken van goede garnalen spiesjes is kinderlijk eenvoudig. Daarom is dit juist een leuk recept om samen met je kinderen te maken. Er valt namelijk enorm veel te beleven:

Leerzaam. Garnalen zijn interessante diertjes. Als je voor verse of ongepelde gamba’s kiest, is dit een mooie kans om deze eens van dichtbij te observeren. Zo weet je wat je eet.

Ruiken. De kruiden geuren heerlijk. Wie weet welke geur of kleur bij welk kruid hoort.

Tip: Werk je met ingevroren gamba’s? Laat deze eerst volledig ontdooien. Dit gaat sneller als je de zak in de gootsteen gevuld met water legt.

Voelen. De smaken moeten goed intrekken. Dit gaat beter als je de marinade goed in de gamba’s masseert. Dit voelt glibberig en je krijgt er lekker vieze vingers van.

Maken. Wie maakt de mooiste garnalen spiesjes? De gamba’s moeten netjes worden geregen. Dit is misschien wel het meest dankbare klusje van dit recept.

Tip: Laat houten spiesjes een uurtje weken in het water. Op deze manier verbranden ze niet op de BBQ.

Wachten. Dit vindt mijn zoon de moeilijkste stap! Hoe langer je wacht, hoe lekkerder ze worden. Dus het is uren aftellen tot de BBQ eindelijk aangaat. Een mooi moment om iets te leren over de Hollandse garnaal.

Hoe belandt een garnaal vanuit de zee bij jou op je bord?

Grillen. Dit is natuurlijk het spannendste. Garnalen hoef je maar kort te grillen, ongeveer 5 minuten. Als dan het rood-roze resultaat op tafel wordt gezet kan het smullen beginnen!

Eet smakelijk!

Afdrukken

Garnalen Spiesjes van de grill

Een smakelijk recept voor BBQ spiesjes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord bbq, garnalen, visgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
marineren 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 5 stokjes
calorieën 138kcal
Auteur MakkelijkAfvallen

Ingrediënten

  • 250 gram garnalen
  • 50 ml olijfolie
  • citroen in partjes
  • peper en zout
  • komijn
  • knoflook Vers of poeder
  • Paprikapoeder
  • handje peterselie fijngesneden

Varieer eens met

  • Sojasaus
  • Piri piri poeder

Instructies

  • Pel de garnalen. Met een scherp mes snijd je de garnaal langs de rug open en verwijder het donkere darmkanaal. Je kan de garnalen natuurlijk ook aan tafel pellen.
  • In een kom meng de specerijen door de olie tot een egale structuur. Masseer de marinade in de garnalen en laat dit een uur intrekken.
  • Rijg de garnalen aan een spiesje. Gebruik 2 spiesjes bij grote garnalen
  • Grill de garnalen, afhankelijk van de grootte, in ca. 5 minuten gaar.
  • Maak af met druppels citroen sap en fijngehakte peterselie

Nutrition

Calories: 138kcal | Protein: 10g | Fat: 11g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 126mg | Sodium: 389mg | Potassium: 40mg | Vitamin C: 2.1mg | Calcium: 73mg | Iron: 1.1mg

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *