Boerenkool stamppot | Koolhydraatarm | Makkelijk Afvallen

Boerenkool stamppot

By on 7 december 2017
Leestijd: 2 minuten

Vandaag een boerenkool stamppot zonder aardappels!

Stamppot zonder aardappels

De dagen zijn korter en kouder, het weer is guur. En wat eten we dan? Stamppot! 🙂 Een makkelijke en snelle manier om een maaltijd op tafel te zetten. De stamppot van dit recept is anders dan je gewend bent. De aardappels zijn namelijk vervangen door bloemkool!

Bloemkool? Ja! Daar kun je perfect een stamppot van maken. En dat niet alleen. Heb je al eens gehoord van bloemkool nasi? En pizzabodem van bloemkool?

Bloemkool stamppot

Als basis van deze boerenkool stamppot is dus bloemkool gebruikt. Dit is aangevuld met boerenkool, spekjes en een beetje room om het geheel smeuïg te maken. Je kunt er eventueel nog een slavinkje of karbonade bij eten, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

Boerenkool stamppot
Afdrukken

Boerenkool stamppot

Eet jij koolhydraatarm, maar wil je toch een heerlijke stamppot maken? Deze boerenkool stamppot is gemaakt van bloemkool in plaats van aardappels!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 personen
calorieën 204kcal

Ingrediënten

  • 100 gram boerenkool
  • 150 gram bloemkool
  • 25 gram spekjes
  • 1/2 el room
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 8 tot 10 minuten in een pan water.
  • Doe de spekjes zonder olie in een koekenpan en bak ze gaar.
  • Giet de bloemkool af en voeg de room toe.
  • Pureer het geheel tot een puree.
  • Was de boerenkool, snijd fijn en voeg samen met de spekjes (incl. vocht) toe aan het de bloemkoolpuree.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Notities

Nutrition

Calories: 204kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 15g | Fat: 10g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 24mg | Sodium: 512mg | Potassium: 1065mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 9990IU | Vitamin C: 192.3mg | Calcium: 183mg | Iron: 2.3mg

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

9 Comments

  1. AEvKasteren

    22 november 2019at15:06

    Is dit lekker??? Vind geen reactie van iemand die dit lekker vindt.

    • vera

      27 november 2019at17:36

      is wel lekker maar erg nat ik heb de bloemkool uitgeknepen in een theedoek en apart van de boerenkool gekookt

  2. Yolandewaal

    4 oktober 2018at17:12

    Ongekookte boerenkool, brrr

    • Veerle de Boer

      5 oktober 2018at14:39

      Waarom heb je de boerenkool niet gekookt Yolanda?

  3. Marian

    14 maart 2018at17:28

    Boerenkool zal wel warm worden,maar blijft dan toch hard.

  4. adri

    13 maart 2018at10:48

    Moet de boerenkool niet gekookt worden?

    • Ma

      13 maart 2018at20:19

      Nee hoor. door de hitte van de bloemkool wordt het vanzelf warm!

      • vera

        27 november 2019at17:38

        boerenkoolmoet niet alleen warm zijn maar ook gaar

      • vera

        27 november 2019at17:39

        boerenkool moet niet alleen warm zijn maar ook gaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Send this to a friend