Citroen cupcakes | Koolhydraatarm en gezond | Makkelijk Afvallen

Citroen cupcakes

By on 22 maart 2017
Leestijd: 3 minuten
citroen cupcakes

Iets te vieren? Deze citroen cupcakes zijn niet te weerstaan!

Citroen cupcakes gezond?

Yes, weer een lekker verantwoord snoeperijtje! Deze cupcakes zijn niet gemaakt van bloem of zelfrijzend bakmeel, maar van amandelmeel! Amandelmeel bevat een stuk minder koolhydraten dan bloem en tarwemeel en is bovendien rijk aan vitamine E. Ook is het glutenvrij en bevat het veel goede vetten. Samengevat een verantwoorde keuze dus!

MA’s Tip: Fanatiek bezig zijn met je gewicht betekent helemaal niet dat je niet af en toe mag snoepen. Er zijn namelijk ontzettend veel lekkere, verantwoorde snacks te bedenken die jij gewoon kunt eten! Ik heb er 100 voor je verzameld in mijn 100 Koolhydraatarme Lekkernijen E-book.

Recepten cupcakes zonder suiker

Op zoek naar andere recepten voor cupcakes zonder suiker? Probeer dan deze cheesecake met rood fruit maar eens uit. Of deze heerlijke suikervrije muffins!

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenuā€™s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

citroen cupcakes
Afdrukken

Citroencupcakes (koolhydraatarm)

Iets te vieren? Citroencupcakes! Deze cupcakes zijn lekker om uit te delen of als afsluiter van je diner. Verantwoord snoepen noemen we dat! šŸ™‚
Gang Toetje, Tussendoortje
Keuken Westers
Trefwoord citroenmuffins, gezond toetje, koolhydraatarm, ovengerecht
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 23 minuten
Porties 12 cupcakes
calorieƫn 51kcal

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • 65 gram amandelmeel
  • 1/4 citroen
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 25 ml yoghurt
  • 25 ml roomkaas
  • 1 tl stevia
  • 1 tl citroen Geraspt

Instructies

  • Was de citroen, verwijder de schil en snijd in plakken.
  • Doe de citroen samen met het amandelmeel, de bakpoeder, eieren en stevia in een blender en mix tot een egale massa.
  • Verdeel het beslag met een lepel over de 12 cupcakevormpjes.
  • Plaats de vormpjes in een voorverwarmde oven op 175 graden en bak de cupcakes 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Meng de roomkaas met de yoghurt en geraspte citroen.
  • Serveer de cupcakes met een kloddertje roomkaasmengsel.
  • Enjoy!

Nutrition

Calories: 51kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 2g | Fat: 4g | Saturated Fat: 0.3g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.3g | Cholesterol: 31mg | Sodium: 11mg | Potassium: 18mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.2g | Vitamin A: 50IU | Vitamin C: 2.5mg | Calcium: 10mg | Iron: 0.2mg

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

18 Comments

  1. Ilona

    22 januari 2020at17:45

    Hoe lang moet je alles mengen? Bij mij zijn sommige echt nog heel erg plat… Ze zijn niet goed omhoog gekomen.

  2. Lindy

    21 maart 2018at09:27

    De cakejes blijven nattig en korrelig lijkt op scrambeldegg wat nog niet gaar s

  3. ??

    2 januari 2018at22:51

    We hebben ons helemaal aan het recept gehouden maar de cakjes waren erg zuur door de citroen

  4. Liesbeth Oortwijn

    2 januari 2018at22:49

    Gewoon aan het recept gehouden maar echt veel te zuur : { hebben anderen dit ook?

    • ??

      2 januari 2018at22:51

      Ik had precies hetzelfde! šŸ™

    • Donja van heeswijk

      4 januari 2018at21:10

      Hallo Liesbeth en Dionne, Ik heb jullie opmerkingen doorgegeven aan onze receptenschrijfster en deze heeft het aangepast. Jammer dat het niet smaakte ;-(

  5. Iris

    9 april 2017at19:39

    Ik heb deze cakes net gemaakt, helaas smaakte ze echt helemaal nergens naar. Weten jullie waar dit aan kan liggen?
    Ook staat er dat ze 27kcal per stuk zijn, maar mijn voedingsapp geeft 51kcal per stuk aan. Hoe zit dit?

    Groetjes,
    Iris

  6. Suzanne

    28 maart 2017at22:33

    Wat voor yoghurt wordt er gebruikt. Kan griekse yohurt ook?

    • Amber

      29 maart 2017at08:39

      Griekse yoghurt 10% vet raden we aan!

      Groetjes,

      Amber – Ma

  7. Shauny

    27 maart 2017at21:00

    Mijn cakjes zijn niet omhoog gekomen, alles gedaan wat in het recept vermeld staat. Waar kan dit aan liggen?

    • Amber

      29 maart 2017at08:39

      Misschien toch iets langer in de oven, maar echt veel rijzen doen ze niet.

      Groetjes,

      Amber – Ma.

      • Josje

        5 augustus 2017at19:12

        Langer in de oven helpt niet hoor!, zeker 10 minuten extra laten staan maar ze waren amper een halve centimeter hoog. Dankzij de lekkere klodder monchou/gr. yoghurt waren ze wel te eten.

  8. maria

    25 maart 2017at22:50

    Hey niels
    Is dit boek ook geschikt als je echt 50 gr koolhydraten en niet zo heel veel vet wilt eten?

    • Amber

      26 maart 2017at11:50

      Dat ligt eraan wat niet zo heel veel vet is. Belangrijk is dat je de juiste hoeveelheid, diversiteit en verhouding eiwitten, koolhydraten en vetten binnenkrijgt. Zoals in het KHA 50 dagen programma staat beschreven. Uiteraard geldt dit ook voor vitamine en mineralen.

  9. Ez

    25 maart 2017at22:49

    Ik heb dus dehele citroen er door gedaan. Biiter….. echt niet lekjer. Zo de vuilnisbak in.

    • Amber

      26 maart 2017at11:49

      Wat zonde, het is inderdaad zonder schil. Onze excuses voor de verwarring.

  10. Jacqui

    25 maart 2017at22:46

    Dus als ik het goed begrijp: PLAKKEN van een halve citroen zonder schil, met amandelmeel, bakpoeder etc. mixen tot een egale massa?

    • Amber

      26 maart 2017at11:49

      Zonder schil inderdaad! En dan de ingrediƫnten met elkaar mixen.
      Groetjes,
      Amber – Ma

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *