Cheesecake met rood fruit | Koolhydraatarm | Makkelijk Afvallen

Cheesecake met rood fruit

By on 24 oktober 2016
Leestijd: 3 minuten
cheesecake met rood fruit

Voor vandaag staat er een lekker toetje op het menu! Smullen geblazen met deze cheesecake met rood fruit 🙂

Cheesecake met rood fruit gezond?

Rood fruit is heerlijk om zo uit het vuistje te eten. Maar.. de zomer is voorbij en helaas de tijd van (lekkere en verse!) bosvruchten, aardbeien, bramen en frambozen ook. Gelukkig bestaat er ook diepvriesfruit. Super handig én gezond. Dit fruit is namelijk direct na het oogsten ingevroren. Veel goede voedingsstoffen zijn er dus nog in bewaard gebleven, zoals:

  • foliumzuur
  • kalium
  • magnesium
  • vitamine C
  • vitamine E

MA’s Tip: Fanatiek bezig zijn met je gewicht betekent helemaal niet dat je niet af en toe mag snoepen. Er zijn namelijk ontzettend veel lekkere, verantwoorde snacks te bedenken die jij gewoon kunt eten! Ik heb er 100 voor je verzameld in mijn 100 Koolhydraatarme Lekkernijen E-book.

Wat zit er in deze cheesecake?

Voedingswaarde per stuk:

  • Kcal: 89
  • Koolhydraten: 2 g
  • Eiwitten: 4 g
  • Vet: 8 g

Afvallen zonder het idee te hebben dat je aan het diëten bent? Dan is koolhydraatarm eten echt wat voor jou. Bekijk eens de lekkere recepten in ons Koolhydraatarm 50-dagen programma. Door de heerlijke weekmenu’s te volgen maak jij een absolute kickstart!

cheesecake met rood fruit
Afdrukken

Cheesecake met rood fruit

Ben jij een toetjesliefhebber? Dan móet je deze cheesecake met rood fruit een keer gemaakt hebben!
Gang Toetje, Tussendoortje
Keuken Westers
Trefwoord cheesecake, koolhydraatarm, ovengerecht, verantwoord snacken
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 8 stuks
calorieën 102kcal

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram roomkaas
  • 1 vanillestokje
  • 250 gram bosvruchten bevroren
  • munt paar blaadjes

Instructies

  • Split de eieren. Je hebt alleen de eiwitten nodig.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en haal het merg eruit.
  • Mix de eiwitten even vluchtig in een kom.
  • Meng de eiwitten met de ricotta, roomkaas en vanille door elkaar en mix het goed door tot een egale massa.
  • Neem 8 cupcakevormpjes en vet deze in met een beetje olie.
  • Vul de vormpjes tot ze driekwart gevuld zijn.
  • Zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Doe in de tussentijd de bosvruchten in een pannetje met drie eetlepels water tot er een dikke saus ontstaat.
  • Haal de cheesecakejes uit de oven en laat ze even afkoelen.
  • Serveer met de saus en wat muntblaadjes.
  • Variatietip: in plaats van vruchtensaus kun je de cheesecake ook garneren met wat verse aardbeien en bosbessen.

Nutrition

Calories: 102kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 5g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 62mg | Sodium: 42mg | Potassium: 48mg | Sugar: 0.2g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 70mg | Iron: 0.4mg

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

9 Comments

  1. Francisca

    12 mei 2020at21:17

    Sorry Niels ik zie nu per stuk staan bij je recept!!
    Maar soms vind ik niet altijd de Kh ergens staan of staat dat onderin bij Nutriton of zijn dat dan de carbohydrates??
    Pas nieuw hier vandaar🤔

  2. Francisca

    12 mei 2020at21:12

    Zijn de Kh aangegeven per muffin of voor het geheel??
    En bij andere recepten is dat per persoon??

  3. Eef

    3 mei 2019at09:18

    Heb je een idee hoe lang ze houdbaar blijven?

  4. Hetty Blokdijk

    11 februari 2018at11:29

    Miscchien stomme vraag, maar wat is Ram? Is dat een merknaam? En waar koop ik dat?

  5. Tineke

    30 oktober 2016at15:46

    Ik heb de cheescecake gemaakt. Jammer. Wij vonden ze niet lekker. Wel opgemaakt want eten gooi je niet weg.

    • Niels Bosman

      31 oktober 2016at12:31

      Dat is jammer om te horen! Volgende keer lekker een ander receptje proberen.

  6. Ellen

    26 oktober 2016at20:00

    Dit recept ga ik zeker maken.
    Eindelijk iets zonder zoetstof en daar ben ik heel blij mee.
    Bedankt vast en een fijne avond.

    • Niels Bosman

      27 oktober 2016at08:08

      Geniet er lekker van Ellen!:)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[gratis]
[gratis]