Kwarkbrood met vijgen | Eiwitrijk | Makkelijk Afvallen

Ontbijt tip! Brood van kwark en vijgen

By on 9 juli 2018
Leestijd: 3 minuten
kwarkbrood

Vandaag maken we dit heerlijke kwarkbrood!

Zelf brood bakken

Als je doorgaans brood in de supermarkt koopt, kun je ervan uitgaan dat er een bulk suikers en soms zelfs zuivelproducten is toegevoegd. Hoewel je tegenwoordig de koolhydraatarme variant kunt kopen, is het natuurlijk nóg gezonder om zelf te bakken zodat je zeker weet dat je geen toegevoegde middelen in je ontbijt hebt.

En het mooie is: je kunt ook gewoon een oven gebruiken! Een broodmachine is uiteraard handiger en zorgt voor beter resultaat, maar dat betekent niet dat die noodzakelijk is.

Koolhydraatarm kwarkbrood

Maar wat is nou het verschil met de normale boterham? Koolhydraatarme boterhammen bevatten simpelweg minder koolhydraten en meer eiwitten en vetten. Er moet tenslotte gesleuteld worden om de juiste balans te krijgen, anders verliest het haar structuur.

Het voordeel hiervan is dan eiwitten en vetten per definitie meer vullen dan koolhydraten. Dat maakt het een goede keuze om koolhydraatarm brood te eten!

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

kwarkbrood
Afdrukken

Brood van kwark en vijgen

Trek in brood maar laat je de koolhydraten liever staan? No worries! Ook als je een koolhydraatarm dieet volgt kun je prima brood eten. Dit recept is gemaakt met kwark en vijgen, heerlijk als ontbijt of lunch!
Gang Brood, Ontbijt
Keuken Hollands
Trefwoord brood, koolhydraatarm, ovengerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Totale tijd 28 minuten
Porties 6 broodjes
calorieën 186kcal
Auteur Makkelijk Afvallen

Ingrediënten

  • 175 gram kwark
  • 125 gram amandelmeel
  • 0,5 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 6 vijgen gedroogd
  • handje havervlokken optioneel
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng het ei en de kwark goed door elkaar. Voeg vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en zout toe en roer dit goed door.
  • Hak de vijgen in kleinere stukjes en roer deze ook door je kwarkbeslag heen.
  • Schep met een ijsschep (of een grote lepel) zes bolletjes op de bakplaat. Druk de kwarkbroodjes niet plat. Besprenkel eventueel met wat havervlokken.
  • Bak de broodjes in 18 minuten mooi goud bruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Eetsmakelijk!

Nutrition

Calories: 186kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 9g | Fat: 11g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 27mg | Sodium: 45mg | Potassium: 126mg | Fiber: 3g | Sugar: 10g | Vitamin A: 110IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 65mg | Iron: 1.1mg

Meer van die lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten.

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *