Brioche Brood met noten » Makkelijk Afvallen

Brioche Brood met noten

By on 30 december 2019
Leestijd: 3 minuten
brioche broodjes

Wat is brioche brood?

Is het een bol, een bun, een broodje of gebak? Een Franse Brioche is het eigenlijk allemaal een beetje. Dit recept voor brood is vooral zoet en luchtig. Vandaar dat je het ook als cake zou kunnen eten.

Een koolhydraatarm broodrecept

Wat zorgt ervoor dat brioche zo’n traktatie is? Het recept, anders dan gewoon brood, bevat ei, suiker en roomboter. Ja hallo! Dat is een lekker taartje!

Bij Ma houden we van lekkere dingen, maar ook van een mooi figuur. Daarom lees je hier een slank recept om eenvoudig deze lekkere broodjes te maken. Voor extra smaak en voedingswaarde maakten wij hem met walnoten en amandelen. Niet geheel toevallig staan deze ook in onze top 5 gezonde noten. Zo weet je dat je met deze bolletjes goed bezig bent!

Waarmee beleg je een Franse Brioche?

Meestal worden deze broodjes gemaakt voor feestelijke ontbijtjes of uitgebreide brunches. Heb je zin om eens flink uit te pakken met pasen, dan is dit een mooi recept. Je kan hem heerlijk beleggen met jam of boter met kaneel. Sommige mensen maken hier juist graag wentelteefjes van.

Zelf vind ik het zalig om zoet brood te combineren met boter en oude kaas… En jij?

brioche broodjes
Afdrukken

Koolhydraatarme brioche broodjes met noten

Wil je iets feestelijks op tafel zetten tijdens het ontbijt of de lunch? Maak deze brioche broodjes!
Gang Brood, Lunch, Ontbijt
Keuken Frans
Trefwoord brioche, brood, ontbijt
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rijzen 2 uur
Totale tijd 2 uur 22 minuten
Porties 4 broodjes
calorieën 258kcal

Ingrediënten

  • 125 gram amandelmeel
  • 20 gram walnoten
  • 20 gram amandelen
  • 2 tl stevia in poedervorm of 10 gram sukrin
  • 1 ei
  • 1/4 zakje gist 3 gram
  • snufje zout
  • 2 el rozijnen optie

Instructies

  • Breng alle droge ingrediënten in een kom (meel, zout, zoetstof en gist). Goed mengen.
  • Klop in een kom het ei. Voeg beetje bij beetje het gemengde meel toe.
  • Hak de walnoten en amandelen grof en voeg ook die toe aan het beslag. (voeg nu ook eventueel de rozijnen toe).
  • Laat het beslag in een kom en bedek de kom met een vochtige doek.
  • Laat het beslag minimaal 2 uur rijzen.
  • Neem het deeg uit de kom en kneed nog even goed door. Verder het deeg in 4 bolletjes en leg deze in de muffinvormpjes.
  • Bak de broodjes 25 minuten op 175 graden.

Nutrition

Calories: 258kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 9g | Fat: 22g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 16mg | Potassium: 292mg | Fiber: 4g | Sugar: 1g | Vitamin A: 60IU | Calcium: 107mg | Iron: 1.7mg

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

8 Comments

  1. J

    28 januari 2020at11:31

    goed vragen allemaal, geen antwoord …

    • Thijs van Bokkem

      31 januari 2020at13:24

      Hoi J, ik hoop dat de vragen goed beantwoord zijn voor je. Laat je me weten of het lekker gelukt is?

  2. JInta

    25 januari 2020at16:32

    hoeveel water?

    • Thijs van Bokkem

      31 januari 2020at12:58

      Hoi Jinta, bedankt voor je vraag. Voor dit recept gebruik je geen water. Het vocht komt uit de eieren. Doordat je het lang laat rijzen wordt het luchtig. Wist je dat je het deeg ook de avond van te voren kan maken? Bewaren in de koelkast in een goed afgedekte kom, en de volgende dag smikkelen bij het ontbijt!

  3. Sil

    24 januari 2020at12:55

    hoeveel gram gist is dit dan want je hebt zakjes van 8 of 11g gist en in hoeveel ml water moet deze opgelost worden?

    Is de stevia in poedervorm of vloeibare dat U gebruikt?

    • Thijs van Bokkem

      31 januari 2020at13:13

      Hoi Sil, goede vraag!

      Je hebt ongeveer 3 gram gist nodig. Gelukkig komt het niet aan op een grammetje meer of minder. De mate waarin het deeg rijst is van veel factoren afhankelijk. Tijd en temperatuur spelen hier een grote rol in, dus het is soms even zoeken naar jouw perfecte formule.

      In tegenstelling tot wat het recept vermeld, mag de gist droog vermengd worden. Recept wordt aangepast.

      Voor beslag kan je het beste zoetstof in poedervorm nemen. Stevia heeft een typische smaak waar niet iedereen van houdt. Je kan ook 10 gram Sukrin poeder gebruiken.

      Veel bakplezier!

  4. Willeke

    15 januari 2020at11:09

    Gelden de voedingswaardes voor t totale recept of per portie?

    • Thijs van Bokkem

      31 januari 2020at12:59

      Hi Willeke, de voedingswaarde zijn altijd per portie. In dit geval is een portie 1 bolletje van de 4.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[GRATIS GIDS]
[GRATIS GIDS]
[gratis]
[gratis]