Brioche Brood met noten » Makkelijk Afvallen

Brioche Brood met noten

By on 30 december 2019
Leestijd: 3 minuten
brioche broodjes

Wat is brioche brood?

Is het een bol, een bun, een broodje of gebak? Een Franse Brioche is het eigenlijk allemaal een beetje. Dit recept voor brood is vooral zoet en luchtig. Vandaar dat je het ook als cake zou kunnen eten.

Een koolhydraatarm broodrecept

Wat zorgt ervoor dat brioche zo’n traktatie is? Het recept, anders dan gewoon brood, bevat ei, suiker en roomboter. Ja hallo! Dat is een lekker taartje!

Bij Ma houden we van lekkere dingen, maar ook van een mooi figuur. Daarom lees je hier een slank recept om eenvoudig deze lekkere broodjes te maken. Voor extra smaak en voedingswaarde maakten wij hem met walnoten en amandelen. Niet geheel toevallig staan deze ook in onze top 5 gezonde noten. Zo weet je dat je met deze bolletjes goed bezig bent!

Waarmee beleg je een Franse Brioche?

Meestal worden deze broodjes gemaakt voor feestelijke ontbijtjes of uitgebreide brunches. Heb je zin om eens flink uit te pakken met pasen, dan is dit een mooi recept. Je kan hem heerlijk beleggen met jam of boter met kaneel. Sommige mensen maken hier juist graag wentelteefjes van.

Zelf vind ik het zalig om zoet brood te combineren met boter en oude kaas… En jij?

brioche broodjes
Afdrukken

Koolhydraatarme brioche broodjes met noten

Wil je iets feestelijks op tafel zetten tijdens het ontbijt of de lunch? Maak deze brioche broodjes!
Gang Brood, Lunch, Ontbijt
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rijzen 2 uur
Totale tijd 2 uur 22 minuten
Porties 4 broodjes
calorieën 258kcal

Ingrediënten

  • 125 gram amandelmeel
  • 20 gram walnoten
  • 20 gram amandelen
  • 1 tl stevia
  • 1 ei
  • 1/4 zakje gist
  • zout
  • 4 muffinvormpjes
  • 2 el rozijnen optie

Instructies

  • Los de gist op in het water.
  • Klom in een kom het ei. Voeg de stevia en het gist toe en mix goed door. Voeg beetje bij beetje het amandelmeel en een klein beetje zout toe.
  • Hak de walnoten en amandelen grof en voeg ook die toe aan het beslag. (voeg nu ook eventueel de rozijnen toe)
  • Laat het beslag in een kom en bedek de kom met een vochtige doek.
  • Laat het beslag minimaal 2 uur rijzen.
  • Neem het deeg uit de kom en kneed nog even goed door. Verder het deeg in 4 bolletjes en leg deze in de muffinvormpjes.
  • Bak de broodjes 25 minuten op 175 graden.

Nutrition

Calories: 258kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 9g | Fat: 22g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 16mg | Potassium: 292mg | Fiber: 4g | Sugar: 1g | Vitamin A: 60IU | Calcium: 107mg | Iron: 1.7mg

Facebook Reacties

About Thijs van Bokkem

Speciaal voor jullie verzamel ik de lekkerste recepten. Voor Ma schrijf ik over het belang van gezonde voeding en hoe je dat het beste kan bereiken. Een goede gezondheid begint voor mij met goed eten. Zelf verbouw ik het liefst zoveel mogelijk mijn eigen groenten en kruiden. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, groeit in een tuin!

One Comment

  1. Willeke

    15 januari 2020at11:09

    Gelden de voedingswaardes voor t totale recept of per portie?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *