Boerenomelet met knakworst | Gezond | Makkelijk Afvallen

Boerenomelet met knakworst van kip

By on 13 juni 2018
Leestijd: 3 minuten
boerenomelet

Vandaag deze heerlijke boerenomelet met knakworst van kip. Deze omelet is lekker als ontbijt of voor de lunch. Ga jij de omelet vandaag maken? Laat het ons weten!

Boerenomelet met knakworst

Wie het heeft over knakworst zal snel de woorden ongezond in de mond nemen. En terecht, want echt wondermirakels zijn het niet. Ze zien er chemisch uit en zitten bovendien vol met vet. Maar af en toe zondigen op een brakke of zondagochtend mag best toch? En daarbij, kipknaks zijn een stuk magerder!

Groente bij het ontbijt

Ook krijg je al een klein beetje groente in bij de eerste maaltijd van de dag omdat deze boerenomelet paprika en cherrytomaten bevat. Als je meer groente wil en bijvoorbeeld geen spek kun je bijvoorbeeld champignons toevoegen. Altijd lekker in combinatie met ei!

Ben jij aan het afvallen maar weet je eigenlijk niet goed wat je nu en wel en beter niet kunt eten? Zoek jij inspiratie voor gezonde ontbijtjes of koolhydraatarme lunch recepten? In ons Koolhydraatarm 50-dagen programma vind je alle informatie die je nodig hebt, plus weekmenu’s met gezonde recepten voor wel 50 dagen lang! Geef het afvallen een boost en start vandaag nog.

boerenomelet
Afdrukken

Boerenomelet met knakworst van kip

It’s knakworst time! Deze party snack in combinatie met een boerenomelet is heerlijk als ontbijt. Knakworst om de dag mee te beginnen? Zeker wel! Mager vlees in combinatie met een stevig omeletje: bring it on!
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Trefwoord bevat vlees, koolhydraatarme omelet, snelgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 598kcal

Ingrediënten

  • 35 gram rode ui
  • 25 gram paprika
  • 100 gram knakworst kip
  • 1 el zonnebloemolie
  • 25 gram spekreepjes
  • 60 gram cherrytomaten
  • 2 eieren

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes. Laat de knaks uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek op laag vuur 10 minuten.
  • Zet het vuur hoger en bak het in nog 2 minuten knapperig. Houd apart. Bak in het achtergebleven vet de ui, paprika en knaks 5 minuten
  • Halveer de tomaten. Voeg de tomaten toe en bak nog 2 minuten mee. Neem de pan van het vuur, laat de inhoud afkoelen.
  • Klop de eieren los. Meng de eieren met de groenten, spekjes en peper. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Voeg het eimengsel toe en bak op laag vuur 6 minuten met de deksel op de pan.
  • Keer de omelet om en bak nog 2 minuten zodat hij warm is, maar nog zacht vanbinnen.

Nutrition

Calories: 598kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 27g | Fat: 50g | Saturated Fat: 19g | Cholesterol: 400mg | Sodium: 1324mg | Potassium: 536mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 1550IU | Vitamin C: 48.2mg | Calcium: 49mg | Iron: 3.3mg

Meer van deze lekkere koolhydraatarme recepten ontvangen? Download dan GRATIS mijn Receptengids met 10 overheerlijke afslankrecepten!

Facebook Reacties

About Niels Bosman

Niels Bosman is oprichter en eigenaar van MakkelijkAfvallen. Hij ontdekte de kracht van koolhydraatarm eten in 2014 en sinds die tijd is hij fulltime bezig met het coachen van zijn klanten. Hij heeft 4 boeken geschreven en meer dan 40.000 mensen geholpen aan een slank, gezond en gelukkig leven. Hij woont samen met zijn vriendin en kinderen in Eindhoven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *